SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Väderstad firar 60 år av innovationer

Drivande kraft inom lantbrukets utveckling
Väderstad, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning, sådd och precisionssådd, firar 60 år den 26 april 2022. I 60 års tid har Väderstad varit en drivande kraft inom lantbrukets utveckling och hjälpt lantbrukare över hela världen att förenkla deras arbete och förbättra deras resultat.

Allt började 1962, när Rune Stark och hans fru Siw från den lilla orten Väderstad i Sverige tröttnade på att använda klena och primitiva lantbruksredskap i trä. Rune föreställde sig något annat, en ny lösning som var hållbar och tillverkad i stål.

Hans vision kom att ändra lantbruket för alltid. 60 år senare är Rune inte längre med oss, men hans progressiva tänkande och vilja att förändra och förbättra lever i allra högsta grad kvar.

– Under 60 års tid har Väderstad utvecklats till en allt viktigare tillverkare som hjälpt till att producera mat till hela världens befolkning. Vår betydelse har ökat med tiden, i takt med de innovationer vi introducerat som hjälpt våra lantbrukare att producera mer effektivt, men också i takt med att företaget har vuxit år för år och nått ut till allt fler lantbrukare i allt fler länder, säger Crister Stark, Innovation Manager och andra generationen i Väderstads ägarfamilj.

Genom åren har Väderstad introducerat flera banbrytande innovationer som Rapid, den klassiska såmaskinen som löser flera olika arbetsuppgifter på en enda överfart, och Carrier som skapade ett helt nytt segment inom jordbearbetning när den lanserades 1999. 2012 introducerade Väderstad Tempo, en precisionssåmaskin som tog precisionssådden till helt nya höjder med sin hastighet och precision. Förra året introducerades Proceed, ett stort teknologiskt framsteg som kan placera vete och många andra olika utsäden på ett perfekt sådjup med millimeterprecision.

– Vi är på en global resa tillsammans med våra kunder, en resa för att hitta nya sätt att bearbeta deras fält och så deras grödor, för att presentera nya lösningar som kommer förbättra deras resultat ytterligare och göra dem ännu mer konkurrenskraftiga. Vi är tacksamma för att allt fler lantbrukare väljer oss som sin partner för jordbearbetning, sådd och precisionssådd. Vi gör allt vi kan, varje dag, för att hela tiden möta eller överträffa deras förväntningar, säger Henrik Gilstring, vd för Väderstad Group och tredje generationen i Väderstads ägarfamilj.

Film om Väderstad 60 år: https://youtu.be/DEGS78W-Beo

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Susanne Dalskog, VP Communication
Väderstad Group
Mobil: 0727-180014
susanne.dalskog@vaderstad.com
Kontaktinformation

Väderstad Components AB

Postadress
Kvarn­gatan 1
59096 Överum
Region
Västervik
Kalmar län
Sverige
Organisationsnummer:
556592-7604
Grundat: 2000
Anställda: 43
Välkommen till branschens främsta tillverkare av härdade slitdelar till
jordbruksmaskiner. På Väderstad Components är tillverkningsprocessen
automatiserad med högteknologiska maskiner och mycket avancerad robotteknik.

Vi går ständigt framåt, driver hela branschens utveckling och våra specialiserade
medarbetare ligger i absolut framkant inom tekniskt kunnande.

Våra produkter anpassas exakt efter dina behov både vad gäller utformning och hårdhet. Allt för bästa resultat och hållbarhet.

Robot- och maskinparken utvecklas och uppdateras kontinuerligt, därmed har våra tillverkningslinjer inga svaga länkar.

Vi rekryterar högkvalificerad personal som specialutbildas för att hantera den senaste maskin- och robottekniken.

Ett stort lager och smarta lösningar för att undvika driftstopp gör att pålitligheten är en av våra största konkurrensfördelar.

Kontakter

Emil Blomberg
+46 (0)493 534 19
+46 (0)725148323
Susanne Dalskog
Vice President Communication
+46 142 818 33
+46 727 18 00 14

Filmer

Väderstad - Where Farming Starts

Väderstad - Where Farming Starts
Oskar, Sverige - Väderstad eng undertext
Per, Sverige - Väderstad eng undertext
Philip, Sverige - Väderstad eng undertext
Hannes, Sverige - Väderstad eng undertext

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-09-27
Effektiv plåtbearbetning Brandtätningar i Prefabbyggande Essentra förvärar BMP Tappi s.r.l.Dormer Pramet utökar sin produktportfölj Mitutoyo LH-600 F-serien
2023-09-26
Effektiv läcksökning Effektivisera bearbetningsprocessenMisslyckat generationsskifte? Ny återförsäljare av Volvo Pentas industrisegmentRevolutionerande teknik från SkyMaker
2023-09-25
Ett enklare sätt att böja plåtPrecision i varje skär och böjTruckutbildning för företagSolcellsmontörerna väljer infästning av högsta kvalitetDags för höstens roligaste skolutmaning
2023-09-22
Optimera ytjämnheten Volvos nya slaggskopa är redo för heta uppgifterTotalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbransch
2023-09-21
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor