SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Väderstad når en omsättning på 5,5 miljarder kronor

Väderstad har nyligen släppt Hållbarhetsrapporten för 2022
Väderstad, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning, sådd och precisionssådd, når en ny rekordomsättning för det finansiella året 2022. Från 4,2 miljarder kronor under FY21 till 5,5 miljarder kronor FY22.

Det har varit ännu ett mycket speciellt år för många globala företag. Covid-19 har haft en fortsatt effekt på många verksamheter, både med en större sjukfrånvaro och störningar i materialleveranser, priset på stål har ökat kraftigt – samtidigt som kriget i Ukraina som började i februari har haft en stor påverkan på både det globala lantbruket som helhet och Väderstad som företag.

Samtidigt har efterfrågan på Väderstads produkter fortsatt att vara hög där våra innovationer spelar en viktig roll för lantbrukare världen över – allt i jakten på att mer effektivt kunna producera mat med en lägre andel insatsvaror.

– Det har varit ännu ett bra år för många lantbrukare med höga priser på spannmål och en stark investeringsvilja. Vår försäljning visar starka siffror samtidigt som vi, tillsammans med många andra företag, har påverkats både av Covid-19, höga materialpriser inte minst på stål och Rysslands krig mot Ukraina, säger Nicklas Bjersér, Vice President Finance & Legal på Väderstad.

Medan FY22 var ett starkt år för Väderstad rent försäljningsmässigt så har det finansiella resultatet påverkats av situationen runt om i världen.

– Vårt resultat är lägre än föregående år, men sett till tidigare nämnda omständigheter som i huvudsak ligger bortom vår kontroll, så är vi nöjda med resultatet, säger Nicklas Bjersér.

Antal anställda inom Väderstad Group har fortsatt att öka under året, från 1 900 föregående år till 2 000 medarbetare under 2022.

Väderstad har nyligen släppt Hållbarhetsrapporten för 2022. På vår hemsida Väderstad.com kan alla ta del av hur vi arbetar för att hjälpa våra lantbrukare att producera mer mat på ett effektivt och hållbart sätt.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Susanne Dalskog, VP Communication
Väderstad Group
Mobil: 0727-180014
susanne.dalskog@vaderstad.com
Kontaktinformation

Väderstad Components AB

Postadress
Kvarn­gatan 1
59096 Överum
Region
Västervik
Kalmar län
Sverige
Organisationsnummer:
556592-7604
Grundat: 2000
Anställda: 43
Välkommen till branschens främsta tillverkare av härdade slitdelar till
jordbruksmaskiner. På Väderstad Components är tillverkningsprocessen
automatiserad med högteknologiska maskiner och mycket avancerad robotteknik.

Vi går ständigt framåt, driver hela branschens utveckling och våra specialiserade
medarbetare ligger i absolut framkant inom tekniskt kunnande.

Våra produkter anpassas exakt efter dina behov både vad gäller utformning och hårdhet. Allt för bästa resultat och hållbarhet.

Robot- och maskinparken utvecklas och uppdateras kontinuerligt, därmed har våra tillverkningslinjer inga svaga länkar.

Vi rekryterar högkvalificerad personal som specialutbildas för att hantera den senaste maskin- och robottekniken.

Ett stort lager och smarta lösningar för att undvika driftstopp gör att pålitligheten är en av våra största konkurrensfördelar.

Kontakter

Emil Blomberg
+46 (0)493 534 19
+46 (0)725148323
Susanne Dalskog
Vice President Communication
+46 142 818 33
+46 727 18 00 14

Filmer

Väderstad - Where Farming Starts

Väderstad - Where Farming Starts
Oskar, Sverige - Väderstad eng undertext
Per, Sverige - Väderstad eng undertext
Philip, Sverige - Väderstad eng undertext
Hannes, Sverige - Väderstad eng undertext

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-01-20
NYAB och Energiequelle tecknar BoP-avtal Cybersäkerhets förändring de senaste 25 årenSnart är visselblåsning obligatoriskt Ackumulerad data avslöjar viktiga faktorerKONE utrustar nya Haga­stadens tunnelbanestation
2023-01-19
Lämnar rollen som CFO i AhlsellkoncernenLivet med ett smart låsStor internationell efterfrågan på maskinerProjekterar byggnad till nytt kraftvärmeverk i ÖrtoftaByggArvid gjorde det omöjliga möjligt
2023-01-18
Visste du att LOCTITE® erbjuder mer än bara lim? Inbjudan till Stora Ensos Q4 2022ABB investerar i ny automationsprogramvaraVäljer Zoom X som kommunikationslösning Claudio Christensen blir del av Ahlsells koncernledning
2023-01-17
Laserpåsvetsade skruvarTuff och jämn kamp om platsen till EuroSkillsNu lanseras ett nytt regelverkUtsläpp och onödiga kostnaderBakom ratten – om bristen på chaufförer
2023-01-16
Essentra når ny milstolpe Ödesfrågor i fokus på Automässan 2023Golvboxen som tål vatten och 1000 kiloAltech lanserar kopparrörVäxjö Energi bygger nya laddstolpar i hela kommunen