SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Väderstad utökar produktportföljen

Med radhackor från det danska företaget Thyregod A/S
Väderstad, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning, sådd och precisionssådd, köper delar av det danska företaget Thyregod A/S. Detta innebär att hela det danska företagets sortiment av radhackor läggs till i Väderstads produktportfölj.

Thyregod A/S är ett danskt lantbruksföretag med rötter som går tillbaka till 1918. I mer än 25 års tid har Thyregod arbetat för att utveckla, producera och sälja radhackor.

Förvärvet inkluderar alla immateriella rättigheter till Thyregods sortiment av radhackor: produktfamiljen TRV inklusive Swingking. Våren 2023 blir en övergångsperiod och Väderstad tar över det fulla ansvaret för de nya produkterna från och med 1 juni 2023.

– Vi ser det här som en väldigt bra affärsmöjlighet. Thyregods radhackor är en perfekt kombination med vår precisionssåmaskin Tempo, med vår såteknik för Proceed-konceptet och för framtidens hållbara och effektiva lantbruk. Förvärvet förkortar avsevärt vår tid till marknaden inom detta produktsegment. Genom att dra nytta av vårt omfattande och väletablerade nätverk av återförsäljare och importörer så kommer vi snart att kunna erbjuda dessa mycket kapabla maskiner till både nya och befintliga kunder på våra olika marknader. Vi ser potential för en mycket positiv utveckling med detta nya produktsegment, säger Henrik Gilstring, vd för Väderstad Group.

Väderstad har en stolt historia av att utveckla produkter med ett syfte som har höga krav på kvalitet, effektivitet, användarvänlighet och agronomi. TRV-produkterna från Thyregod matchar dessa standarder perfekt.

Genom åren har TRV-tekniken förfinats och optimerats in i minsta detalj, med en patenterad sektionslyft, otaliga justeringsmöjligheter och världens första kamerastyrda radhackare med individuella ramar som var och en styrs av en kamera.

TRV Swingking har en unik ramlösning som gör det möjligt att använda två ramar i en huvudram och därmed öka effektivitet och spara in antal överfarter för lantbrukaren. En annan styrka är den höga huvudramen tillsammans med en patenterad lösning för att lyfta radenheterna och på så sätt ytterligare minska risken för skador på de sådda grödorna - samtidigt som tidsfönstret för användning av radhackan ökar.

– Vi har sett ett stort behov av att lägga till radhackor i vårt produktutbud, genom att prata med våra Tempo-lantbrukare och titta in i framtiden så ser vi ett skifte mot alltmer mekaniska lösningar för ogräsbekämpning. I många fall kan det vara en utmaning att matcha en radhacka mot en såmaskin, men med det här förvärvet kan Väderstad erbjuda lantbrukare en helhetslösning. Genom att lägga till radhackor i vår portfölj så optimerar vi också vårt framtida Proceed-koncept, som även kan användas till spannmål, säger Wolfram Hastolz, Director Tillage Product Management på Väderstad.

I den inledande fasen av förvärvet, så kommer radhackorna att fortsätta säljas under Thyregods varumärke och tillverkas vid företagets anläggning i Danmark. Från och med juni 2024 kommer de bära Väderstads varumärke, mer detaljer kring detta kommer utannonseras inför Agritechnica 2023.

– Ett sådant här starkt produktsortiment behöver lyftas till världen av ett starkare distributionsnätverk än vad vi har kunnat erbjuda. Teamet här på Thyregod har utvecklat och förfinat tekniken i nära samarbete med våra kunder. Vi kan vara stolta över det och samtidigt glädjas över att våra produkter framöver kommer vara en stor del i att minska användningen av kemiska bekämpningsmedel i stora delar av världen, säger Peter Erik Hansen, styrelseordförande för Thyregod A/S.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Maria Cornelius
Director Marketing
Väderstad AB
+46 142 815 20
maria.cornelius@vaderstad.com
Kontaktinformation

Väderstad Components AB

Postadress
Kvarn­gatan 1
59096 Överum
Region
Västervik
Kalmar län
Sverige
Organisationsnummer:
556592-7604
Grundat: 2000
Anställda: 43
Välkommen till branschens främsta tillverkare av härdade slitdelar till
jordbruksmaskiner. På Väderstad Components är tillverkningsprocessen
automatiserad med högteknologiska maskiner och mycket avancerad robotteknik.

Vi går ständigt framåt, driver hela branschens utveckling och våra specialiserade
medarbetare ligger i absolut framkant inom tekniskt kunnande.

Våra produkter anpassas exakt efter dina behov både vad gäller utformning och hårdhet. Allt för bästa resultat och hållbarhet.

Robot- och maskinparken utvecklas och uppdateras kontinuerligt, därmed har våra tillverkningslinjer inga svaga länkar.

Vi rekryterar högkvalificerad personal som specialutbildas för att hantera den senaste maskin- och robottekniken.

Ett stort lager och smarta lösningar för att undvika driftstopp gör att pålitligheten är en av våra största konkurrensfördelar.

Kontakter

Emil Blomberg
+46 (0)493 534 19
+46 (0)725148323
Susanne Dalskog
Vice President Communication
+46 142 818 33
+46 727 18 00 14

Filmer

Väderstad - Where Farming Starts

Väderstad - Where Farming Starts
Oskar, Sverige - Väderstad eng undertext
Per, Sverige - Väderstad eng undertext
Philip, Sverige - Väderstad eng undertext
Hannes, Sverige - Väderstad eng undertext

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-20
DIRA Robotbrag 30-31 MajVolvo L110H och L120H uppdateras Ny undersökningNewsec exklusiv rådgivare Skrivare allt oftare målta­vla för säkerhetsintrång
2024-05-17
Volvo CE presenterar omfattande rapporterMinimera produktspill Grundstenen för pålitliga VVS-systemEaton lanserar inbytes­kampanj för UPS-system Besök Swecons digitala monter
2024-05-16
Dessa fyra cyberhot växer extra snabbtONE startar ny containerlinjeIVECO Göteborg fyller 25 årSmart och klimatanpass­ad vattenhantering Byggföretag i Umeå på frammarsch
2024-05-15
ELESA vinner Good Design® Award Ny YSTA Sopvals Proffs L Clara blir VP Strategy & TransformationJordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvar
2024-05-14
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD