SÖNDAG 19 JANUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vi välkomnar Peter Benjaminsson som ny försäljningschef Bygg

Från den 1 december är Peter Benjaminsson ny Försäljningschef Bygg på ISOVER.
Han är sedan tidigare bekant med Saint-Gobain då han sedan 2010 har jobbat som säljare både på ISOVER och på Gyproc.

Peter har jobbat i byggbranschen hela sitt yrkesverksamma liv och började som snickare med egen firma. Säljkarriären inleddes på Hilti där han jobbade mellan 2006 och 2010 då han blev säljare på ISOVER och säljdistriktet i Väst. När han flyttade till Stockholm för fem år sen fanns ingen öppning på ISOVER, däremot på systerbolaget Gyproc där han varit fram till nu. Som säljare har han i huvudsak arbetat mot återförsäljare och entreprenörer bortsett från det sista året på Gyproc då han arbetat mer mot föreskrivande led och större entreprenörer. När möjligheten till rollen som försäljningschef på ISOVER dök upp var det en chans som Peter inte ville missa.

Vad lockade med tjänsten som försäljningschef?

Jag har känt i flera år att det är en roll som jag skulle vilja prova på och som jag tror passar mig bra. Jag kan inte få ett bättre tillfälle än detta. Jag känner till koncernen, jag känner till ISOVER. Jag har varit från ett tag vilket också kan ha sin fördel, att komma in med lite nya ögon. Som Försäljningschef kan jag vara med och påverka och få ett helhetsansvar.

Vad ser du fram emot med din nya roll?

Att det är en ny utmaning som jag velat ha. Jag kommer också att få lära känna säljteamet och kunderna på ett nytt sätt och på en annan nivå i den här rollen.

Du är redan bekant med ISOVER och Saint-Gobain. Vilka fördelar har det för rollen?

Jag känner till varumärkena och våra rutiner internt. Startsträckan blir inte så lång som om man hade börjat på ett helt nytt företag. Jag har jobbat länge inom koncernen, känner folk lite här och var och upplever att jag är uppskattad här.

Vilka utmaningar tar du dig an först?

Främst att lära känna kunderna och säljteamet och få en lägeskoll. ISOVER har varit och är ett starkt varumärke och det är en fortsatt utmaning att behålla en stark position och en positiv upplevelse av oss på marknaden.

Välkommen Peter!

Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholmsförankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen.

Saint-Gobain Sweden AB är företaget bakom varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Företaget ingår i den franska Saint-Gobain-koncernen med mer än 179 000 anställda. I Sverige bidrar ca 850 anställda till en omsättning på drygt 3 miljarder SEK.

Saint-Gobain utvecklar och tillverkar produkter och lösningar som är viktiga ingredienser för allas vårt välbefinnande och för vår framtid. De finns överallt i våra boenden och i vårt dagliga liv; i byggnader, transportmedel, infrastruktur och i många industriella tillämpningar. De erbjuder komfort, prestanda och säkerhet samtidigt som de tar sig an utmaningar som hållbart byggande, resurseffektivitet och minskad klimatpåverkan.

Läs mer här:

www.isover.se
www.isover.com
www.saint-gobain.se
www.saint-gobain.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-01-10
Sveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATICEngcons grundare: Branschkollegor – ta ansvar och ställ krav!Materialflödet reproduceras perfekt i miniatyr med LEGO® Spännande om svenska framsteg inom forskning och teknik 2019Wästbygg AB bygger handelshus i Kristianstad
2020-01-09
EB80 multifunktionsmodul – en nyhet från Metal Work PneumatikNy app från Atlas Copco ökar intelligensen hos vakuum­pumparSwecamp Bomstadbaden – nöjd BAGA-kundVolkswagen Tiguan − Sveriges populäraste bilmodell hos privatköpareABB ska leverera kraft­försörjningen till Europas största batterifabrikCramo AB uppgraderar sin arbetsmiljöcertifieringInsyn i processen Framtidens digitala sjukhus­fastigheter testas på Central­sjukhuset i Kristianstad20 nya företagare med Widrikssons nyföretagar­programTvå av tre konsumenter föredrar hållbara transporter framför korta transporttiderSvensk artificiell intelligens kan revolutionera prostatacancerdiagnostikenNya tjänsten hjälper svenskar köpa solceller till bäst prisHon ska ta Bygma till toppositionAGA byter namn till Linde i januari 2020
2020-01-08
norelem förankrar säker­heten med nya lastbärande öglor och skruvarNya CP7755-serien ger dig full kontroll över kraftenHexagon stärker sin produkt­portfölj inom smarta gruv­lösningar genom förvärvet av Blast Movement Technology (BMT)Swepart Transmission har investerat i en Fanuc Robocut trådgnistmaskin CareTrack ingår nu som standard för utvalda kompaktmaskiner från VolvoPanasonic förbättrar effektiviteten i populär luft-vattenserie Stor kunskapsbrist bland svenskarna om privat cybersäkerhet Sveriges nya mässhotell byter namn till Quality Hotel Arlanda XPONetgain öppnar kontor i GöteborgLuleå tekniska universitet och Swerim stärker samarbetetPressinbjudan frukostseminarium25 intressanta fakta om distansarbete inför 2020Från organiskt avfall till näringsrik jordförbättring på fem dagar
2020-01-07
Busch Vacuum Solutions har utsetts till ”World Market Leader 2020”Ny normbrytare lanseras av Sontheimer under kommande årskiftetEgmont investerar i ledande norsk digital byråProline Promag W 300/400/500Eldrivna kylfordon för fossil­fria livsmedels­leveranser i stadsmiljöHon vill utveckla det digitala ledarskapet i grundskolanSh Industri förvärvar APJ Betong & anläggningsteknik AktiebolagSatsning på små och medel­stora företagDe blev årets kvinnliga entreprenörerSöderberg & Haak växlar upp i Stockholm och MälardalenHydroscand erbjuder nu Filter Regulator KitXERVON förvärvar AC StällningsmontageRiksbyggens Brf Viva nominerad till World in Property AwardNytt vasst life science projekt!Första företaget klart för etablering på DuvehedÄlvsbyhus - landets största småhustillverkare 20 år i följd!
2020-01-03
Atlas Copco slutför förvärvet av tysk leverantör av appliceringslösningarPulsgivare i kompakt format2020 inleds med nordiskt vindkraftsrekordZeppelin etablerar sig i norra Europa och tar hand om Caterpillar-agenturen i SverigeÄldre tycker till om ny teknik i vård och omsorgKraftig ökning av nyföretag­andet under 2010-talet
2020-01-02
Lesjöfors förvärvar Metrol Springs Ltd i StorbritannienSvenskarna väljer helst Volvo - för 62:a året i radKia tredje största bilmärke för tredje året i radPower One rivstartar på nya året
Annonser