SÖNDAG 15 DECEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vi välkomnar Peter Benjaminsson som ny försäljningschef Bygg

Från den 1 december är Peter Benjaminsson ny Försäljningschef Bygg på ISOVER.
Han är sedan tidigare bekant med Saint-Gobain då han sedan 2010 har jobbat som säljare både på ISOVER och på Gyproc.

Peter har jobbat i byggbranschen hela sitt yrkesverksamma liv och började som snickare med egen firma. Säljkarriären inleddes på Hilti där han jobbade mellan 2006 och 2010 då han blev säljare på ISOVER och säljdistriktet i Väst. När han flyttade till Stockholm för fem år sen fanns ingen öppning på ISOVER, däremot på systerbolaget Gyproc där han varit fram till nu. Som säljare har han i huvudsak arbetat mot återförsäljare och entreprenörer bortsett från det sista året på Gyproc då han arbetat mer mot föreskrivande led och större entreprenörer. När möjligheten till rollen som försäljningschef på ISOVER dök upp var det en chans som Peter inte ville missa.

Vad lockade med tjänsten som försäljningschef?

Jag har känt i flera år att det är en roll som jag skulle vilja prova på och som jag tror passar mig bra. Jag kan inte få ett bättre tillfälle än detta. Jag känner till koncernen, jag känner till ISOVER. Jag har varit från ett tag vilket också kan ha sin fördel, att komma in med lite nya ögon. Som Försäljningschef kan jag vara med och påverka och få ett helhetsansvar.

Vad ser du fram emot med din nya roll?

Att det är en ny utmaning som jag velat ha. Jag kommer också att få lära känna säljteamet och kunderna på ett nytt sätt och på en annan nivå i den här rollen.

Du är redan bekant med ISOVER och Saint-Gobain. Vilka fördelar har det för rollen?

Jag känner till varumärkena och våra rutiner internt. Startsträckan blir inte så lång som om man hade börjat på ett helt nytt företag. Jag har jobbat länge inom koncernen, känner folk lite här och var och upplever att jag är uppskattad här.

Vilka utmaningar tar du dig an först?

Främst att lära känna kunderna och säljteamet och få en lägeskoll. ISOVER har varit och är ett starkt varumärke och det är en fortsatt utmaning att behålla en stark position och en positiv upplevelse av oss på marknaden.

Välkommen Peter!

Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholmsförankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen.

Saint-Gobain Sweden AB är företaget bakom varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Företaget ingår i den franska Saint-Gobain-koncernen med mer än 179 000 anställda. I Sverige bidrar ca 850 anställda till en omsättning på drygt 3 miljarder SEK.

Saint-Gobain utvecklar och tillverkar produkter och lösningar som är viktiga ingredienser för allas vårt välbefinnande och för vår framtid. De finns överallt i våra boenden och i vårt dagliga liv; i byggnader, transportmedel, infrastruktur och i många industriella tillämpningar. De erbjuder komfort, prestanda och säkerhet samtidigt som de tar sig an utmaningar som hållbart byggande, resurseffektivitet och minskad klimatpåverkan.

Läs mer här:

www.isover.se
www.isover.com
www.saint-gobain.se
www.saint-gobain.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-12-09
​Högsta säkerhetsbetyg till Nya Renault CapturSkolan som tränar framtida ledare i InstalcoMagdalena Forsberg ny ambassadör för Mitsubishi MotorsBilhandlarnas vardag kommer att hetta till!Trästommar håller ställningarna inom nyproduktion av flerbostadshus3D-modellering med hög byggbarhetÅrets Byggchef 2019 är Jeanette Rhodin KörössyDriftsäkerhet
2019-12-06
Pro 2 - Klassledande strömförsörjningABB och Stena Recycling i nytt miljösmart samarbeteGerdau och SKF i avtal för att förbättra produktiviteten vid brasilianska stålverkNu är det nya majestätiska vattenkraftaggregatet Sofia igång i Åsens kraftverkNy dragtruck för trånga utrymmen: Jungheinrich EZS 130Elvaco breddar utbudet inom LoRaWAN – lanserar fyra nya mätarmoduler till värmemätareAldrig ett tomt batteri!TEKONF – ett kompetent företag inom teknisk konfektionVolvo Group Venture Capital investerar i programvara för autonom mobilitetWingårdhs Arkitekter flyttar till Varvsstaden
2019-12-05
Exacta har förvärvat samtliga aktier i 3P Logistic ABNy version av IRONCAD nu här!SSAB inleder studie i Finland för fossilfri ståltillverkningDe brinner för plåt och senaste teknikenInterroll trummotorer får EHEDG-certifiering för högsta hygienkrav AWS och Verizon levererar 5G Edge Cloud Computing tillsammansDan Nilsson ny standardiseringschef på SISFyra av tio småföretagare har ingen hemsidaSiemens bygger vätgas­anläggning för utsläppsfritt energisystemKraftig 18V kolborstfri gäng­stångskap med extra kraftAllt viktigare med miljö­certifierat byggmaterialSomfy lanserar radiatortermostat för det smarta hemmetStora kostnadsbesparingar efter uppgradering av kondensorer hos drygt 150 butikerProduktnyhet December 2019 - IndustrifördelareDynamics by Sigma öppnar i Storbritannien
2019-12-04
Iscar Chatterfree och Solidmill Damaskus Maskinskydd förvärvar leverantör – stärker sin ledande position i Sverige Troax skapar nya möjligheter – på längden och på höjdenBranäsgruppen startar ett vasst samarbete – tar bort plastsugrören4,5 miljoner till AI-forskning i NorrbottenNu blir det lättare att resa fossilfritt i JämtlandErik ska bidra till att utveckla svensk industriUppsala kommun vinner årets Biogasutmärkelse 2019Visma förvärvar fintech­bolaget InyettEasyfairs renodlar varu­märket Empack och lanserar nya mässan Logistics & AutomationDB Schenker startar nytt i åtta länderCaterpillar lanserar nya bandschaktaren Cat D5 och förenklad namnstruktur
2019-12-03
PR-Plast Investerar för en ljusare framtidMetal Work Sverige AB söker en driven säljareSvenska bilförare väljer helst Volvo V60Peab bygger ut SCAs sågverk i BollstabrukStröman Maskin AB är ny generalagent för Johnston och Beam i SverigePanasonic förvärvar finsk värmepump­verksamhet7 av 10 svenska hantverkare genomgår sällan eller aldrig säkerhetsutbildningar på arbetsplatsen Veeam förutspår teknologi­trenderna för 2020 De är nominerade till Träpriset 2020Rejlers förvärvar Elproj teknik ABVerkstäder uppmanas hjälpa bilägare som är oroliga för brandrisk!Årets XL-BYGG leverantör 2019Så skapar ni en hållbar affärsmodell i 5 stegKylkedjan TESAB växer!En ny generation av axialfläktar
2019-12-02
Ny hemsida räcker inte för att nå ut på nya marknader
Annonser