SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Enviros pyrolysolja fram­gångsrikt återvunnen

Av Neste för plast och kemikalier
Scandinavian Enviro Systems (Enviro) återvunna pyroloysolja har av finska Neste framgånsrikt processats till råvara för tillverkning av mer hållbara plaster och kemikalier.

Bearbetningen utfördes vid Nestes raffinaderi i Borgå, Finland. Pyrolysoljan hade levererats från Enviros anläggning i Åsensbruk där Enviro utvinner värdefulla råvaror som olja och kimrök ur uttjänta fordonsdäck med hjälp av sin egenutvecklade och patenterade återvinningsteknologi. Neste har tidigare framgångsrikt framställt råvara för plast och kemikalier av flytande plastavfall.

– Nestes test visar på ytterligare potential för våra återvunna värdefulla råvaror utöver den som dagens kunder redan identifierat. En mer hållbar framställning av plaster och kemikalier är betydelsefull för den nödvändiga hållbarhetsomställning som världen står inför så Nestes test är mycket intressant och lovande, säger Fredrik Emilson, vd för Scandinavian Enviro Systems.

Sedan i mitten av februari 2024 pågår bygget av den första fullskaliga anläggningen för återvinning av uttjänta däck baserad på Enviros patenterade pyrolysmetod. Anläggningen byggs i Uddevalla i Västsverige och ägs av det joint venture-bolag som Enviro bildat tillsammans med Antin Infrastructure Partners och med stöd av Michelin. Joint venture-bolaget har redan tecknat juridiskt bindande, långsiktiga leveransavtal avseende den kimrök och olja som anläggningen kommer att återvinna till ett värde av cirka 2 miljarder SEK. Bland kunderna märks några av världens största däck- och oljeproducenter, däribland Michelin, Nokian Tyres, H&R Group och Preem. Anläggningen i Uddevalla beräknas vara fullt driftsatt under 2025.

För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Emilson, vd Enviro, +46 (0)706-05 67 83, fredrik.emilson@envirosystems.se
Alf Blomqvist, styrelseordförande Enviro, +46 (0)733 149 700, alf@blomqvistunlimited.com

Scandinavian Enviro Systems AB
Frihamnen 16B, 417 70 Göteborg
info@envirosystems.se
envirosystems.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp