SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ledstaplaren kan vara rätta trucken för dig

Det här bör du veta innan köp av ledstaplare – en köp-guide
Ledstaplare kommer med en mängd olika fördelar, såsom flexibilitet, smidighet och hög stabilitet. Men den stora variationen utföranden av ledstaplare som erbjuds, kan röra till det när du letar efter en truck som passar dina specifika behov. Därför kommer denna artikel att beröra olika viktiga aspekter och frågor du bör ställa dig själv innan du investerar i en sådan truck, och guida dig till ett mer informerat och klokt beslut.

Viktiga frågor att ställa


När är det bättre att ha en ledstaplare med ståplatta?


Om ditt lager kräver förflyttningar över längre avstånd och långa arbetstimmar, blir en ledstaplare med ståplatta praktiskt taget ett måste. Genom att använda en ledstaplare med ståplatta ökar du effektiviteten och minskar sträckorna operatören måste röra sig på. Det blir därför ett värdefullt hjälpmedel för att optimera förflyttningarna och öka arbetsflödet inom lagret.
Om däremot användningen av ledstaplaren kommer vara begränsat till färre antalet timmar och kortare sträckor så kan oftast ledstaplare utan ståplatta fungera utmärkt.

Vad är initiallyft och när ska jag välja en ledstaplare med det?


Är ojämna ytor, lutning, trösklar eller förhöjda brädor förekommande hinder på eran arbetsmiljö så är ledstaplare med initiallyft en bra tillgång. Initiallyftet ökar markfrigången så att trucken kan ta sig över dessa hinder utan att äventyra med stabiliteten och säkerheten av lasten.

Vad är frilyft och när ska jag välja en ledstaplare med det?


Frilyft är den högsta nivån som gafflarna kan lyfta utan att påverka höjden på själva trucken. En ledstaplare med frilyft är särskilt fördelaktig vid stapling i utrymmen med begränsade takhöjder och på täckta lastbilar. Genom att tillåta att gafflarna höjs avsevärt över golvnivå innan hela trucken höjs, blir frilyft särskilt nödvändigt vid containerlossning/-lastning eller i utrymmen med lägre takhöjd.

För att optimera dessa situationer har en truck med frilyft vanligtvis en dedikerad frilyftscylinder i mitten av stativet. Det bör dock noteras att frilyft, med dess potential att höja gafflarna över golvet innan stativet höjs, kan delvis begränsa sikten för föraren. Valet av en ledstaplare med frilyft bör övervägas i dessa specifika arbetsmiljöer där kraven på höjden och begränsningar i takhöjd är avgörande faktorer.

I vilka fall ska jag inte köpa en ledstaplare?


Trots att ledstaplare är väldigt användbara och kommer med en rad fördelar, så är inte alltid denna typ av truck rätt för dig och din arbetsuppgift. Några sådana tillfällen skulle kunna vara i utomhusmiljöer och större lagermiljöer där tyngre lyft och längre distanser är förekommande.

VS Truck med sin expertis och breda utbud av olika truckar från välkända varumärken såsom Crown, Bobcat, Linde och Doosan, hjälper dig gärna vidare med resan att finna den rätta trucken för dig.

Kontakta VS Truck idag!
Kontaktinformation
Postadress
Ödegärds­gatan 7
50464 Borås
Besöksadress
Grävmaskins­vägen 12
24138 Eslöv
Region
Borås
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556145-5469
Grundat: 1971
Anställda: 40
Välkommen till VS Truck AB!

Sveriges bästa utbud av nya och begagnade truckar!

Vi gillar bra truckekonomi. Det innebär att att ibland passar det bäst med en billigare begagnad truck, ibland med en flång ny. Ibland handlar det om att få personalen att köra mer varsamt. Ibland om att få annan typ av finansiering. Vi pratar gärna med dig om hur vi kan ge dig bättre truckekonomi.

Ibland vill man ha en ny truck. Ibland passar en begagnad bättre.
Du kan leta bland våra nya truckar, som du kan bygga om nästan hur du vill. Men du kan också leta bland våra begagnade truckar, om vi redan har någon genomgången truck på lager som löser ditt problem. Olika lösningar passar olika tillfällen brukar vi säga. Behöver du hjälp att tänka eller leta finns vi här för dig.

En truck som står stilla är en dyr truck. Får vi hjälpa dig hålla kolla på dina truckar?
Sköter du om dina truckar kommer de hålla längre, få bättre andrahandsvärde och inte slumpmässigt stanna mitt i en viktig leverans. Hur vi än räknar på det, är det den billigaste och mest lönsamma truckinvesteringen du kan göra. Det vill säga, att ge dina truckar lite kärlek.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

VS Truck AB
033-222740
Lena Karlsson
072-503 83 86

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när