SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rekordmånga byggföret­ag på bäst-i-Sverige-listan

Nyckeln för en lönsam organisation
Flera byggbolag är med på listan med Sveriges Bästa Arbetsplatser 2024. Det står klart när Great Place to Work för tjugoandra året i rad rankar de organisationer som fått högst betyg av medarbetarna själva.

Sveriges Bästa Arbetsplatser 2024 korades vid en gala på Berns i Stockholm 18 april. – Vilka arbetsplatser är bäst att jobba för? Vi har frågat de enda som kan veta, medarbetarna själva. Efter att ha analyserat nära 50 000 medarbetarundersökningar har vi svaret. De organisationer som lyckats allra bäst har en hög grad av tillit, rättvisa, stolthet och kamratskap i verksamheten, säger Jeanette Bergvall, vd för Great Place to Work i Sverige.

Cheferna får toppbetyg
Great Place to Work undersöker varje år arbetsplatskulturen för 19,8 miljoner medarbetare i 106 länder, däribland Sverige. I år når 65 svenska organisationer upp i nivå för att rankas på listan över de bästa arbetsplatserna. Gemensamt för dessa är att cheferna får höga betyg – bland annat för att de är transparenta och tydliga, undviker favorisering, litar på individerna och lever som de lär. Medarbetarna känner också stolthet över vad företaget bidrar med i samhället och klassar sitt jobb som meningsfullt.

Flera byggföretag finns med bland de allra bästa arbetsplatserna – som Hilti Svenska, Bengt Dahlgren, MTA, MEXL och Tyréns.

Nyckeln för en lönsam organisation
Jeanette Bergvall, vd för Great Place To Work: – Vi får ofta frågan vad Sveriges bästa arbetsplatser gör annorlunda. De gör många olika saker, men delar samma övertygelse om a människor mår bra av ledare som är goda lyssnare och öppna i sin kommunikation. De har förstå a det viktigaste för a skapa engagemang och en lönsam organisation är a få medarbetarnas tillit och förtroende.

5 trender: Sveriges Bästa Arbetsplatser 2024
• Rekordmånga företag från IT-branschen.
• Fler fastighets- och byggbolag än tidigare.
• Konsultföretag skapar kreativa ekonomiska lösningar för a få nöjda medarbetare – som flexibla lönemodeller, delägarskap och andra former av medbestämmande.
• Färre arbetsplatser från offentlig verksamhet än tidigare.
• De bästa ledarna är snällare än någonsin. Mjuka värden som att lyssna, vara lyhörd, öppen och skapa delaktighet i organisationen har aldrig varit mer rätt.

Listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser 2024
65 svenska organisationer placerar sig på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser, vilket garanterar att deras medarbetare har en övergripande positiv upplevelse av sin arbetsplats.

Bland annat mäts graden av tillit, rättvisa, stolthet och kamratskap i verksamheten, vilket Great Place To Works forskning, som pågått sedan 80-talet, visar är viktigt för att bygga lönsamma organisationer med engagerade medarbetare. Totalt är 31 nykomlingar på årets lista – bland dem BMW Group, marknadsplatsen Tradera och energibolaget Elajo.

Stora organisationer (+250 medarbetare)
Castra
Centiro
CAG
Sopra Steria
Sparbanken Skåne
DHL Express Sweden
Tyréns
Tre
Specsavers
Hilti Svenska AB
Bengt Dahlgren AB
Erik Olsson Fastighetsförmedling AB
Accenture Sverige
Lunds Kommuns Fastighets AB
Synoptik Sweden AB
Liseberg
BMW Group
Elajo
MTA
Veho
Medelstora organisationer (50-249 medarbetare)
Visionite
Bertling Sweden
Tradera
Professionals Nord
AB Väsbyhem
Projekt Hagastaden Exploateringskontoret Stockholms stad
Key Solutions
Sitevision AB
Invencon AB
MEXL AB
Immedica pharma
ONEVINN
RSM Sverige
MTEK Industry
Wihlborgs Fastigheter
Chiesi Pharma AB
Mercur Solutions
AbbVie
Plantvision AB
Elvenite
PharmaRelations AB
Viva
netgain
Multisoft
Fabege

Små organisationer (20-49 medarbetare)
Nora Consulting Engineers AB
Curitiba
MUM Group AB
LTU Business AB
Pilotage
Waystream
qte development ab
Treeline
BankID
Samon
Gullbrannagården
Axactor Sweden AB
Colligio AB
Djurfarmacia Apoteket Trollet
Sankt Kors
Mindset AB
TB-Group
Hummelkläppen
Ansys Sweden
Båstadhem AB

Hur utses vinnarna?
Great Place to Work® är en global organisation som finns i över 100 länder och varje år gör världens största medarbetarundersökning. Miljontals medarbetare får ta ställning till samma 61 påståenden om sina arbetsgivare. Bakom arbetsplatsstudierna ligger forskning om vad som utmärker en bra och lönsam arbetsplats med engagerade medarbetare. Utifrån resultaten i medarbetarundersökningarna rankas varje år de organisationer som presterat allra bäst i varje land.

Mer info https://www.greatplacetowork.se/

Kontaktpersoner:
Victoria Lagercranz, presskontakt
victoria.lagercrantz@gknordic.com
+46 706 523 837

Jeanette Bergvall, vd
jeanette.bergvall@greatplacetowork.com
+46 736 871 183

Emma N Stara, marknadschef
emma.n.stara@greatplacetowork.com
+46 704 299 959

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp