SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny dalakraft till föreningslivet

Föreningarna spelar en jättestor roll för ett livskraftigt Dalarna
För andra gången i år har elhandelsbolaget Dalakraft laddat barn- och ungdomsverksamheter i Dalaföreningar med dalakraft genom sitt sponsringsprogram. Intresset för höstens omgång var rekordstort och totalt får tolv föreningar dela på 100 000 kronor.

Föreningar i Dalarna har själva fått lämna in ansökningar som sedan bedömts utifrån Dalakrafts sponsringspolicy. Målet är få en bra spridning mellan kön, typ av aktivitet och geografi. Pengar har enbart kunnat sökas till verksamheter och aktiviteter som riktar sig mot barn och unga.

- Vi har fått in fler ansökningar än någonsin, vilket visar hur viktigt det här initiativet är. Föreningarna spelar en jättestor roll för ett livskraftigt Dalarna och för oss är det självklart att bidra, säger Rita Adolfsen, marknadschef på Dalakraft.

Föreningar skapar mervärde
Bland ansökningarna fanns olika typer av kultur- och idrottsföreningar, som vanligt med tonvikt på idrott. Den här gången blev det bland andra Älvdalens Ridklubb, Sälens IF, Samuelsdals IF i Falun, Dalarnas Fotbollsdomare och Tunsta Bygemenskap i Insjön som får dela på 100 000 kronor. Varje enskild förening får 7 000 eller 10 000 kronor i välkommet tillskott.

- Vi är ingen rik förening, ofta är det de äldre medlemmarnas medlemsavgifter som bekostar våra aktiviteter och sammankomster, men ibland får även ungdomarna betala själva. Pengarna kommer mycket väl till pass, säger Glenn Nyberg på Dalarnas Fotbollsdomare.

Föreningen har till uppgift att förena och skapa mervärde för domarna i Dalarna, liksom att stötta nya unga domare i deras roll – som många gånger är ganska utsatt.

- När vi läste om Dalakrafts sponsring av framtidens dalakrafter kändes det precis rätt för oss; ett bidrag för att utveckla vårt stöd till framtidens domare, fortsätter Glenn Nyberg.

Mer än en sysselsättning
Dalarnas Fotbollsdomare är ett bra exempel på hur tillhörigheten i en förening kan vara mycket mer än en sysselsättning. Det handlar också om identitetsskapande, sammanhang och kamratskap.

- Samtidigt är det tufft för många föreningar att få ihop det både ekonomiskt och när det gäller att få ideella krafter att ställa upp. På Dalakraft tror vi att ett rikt och livskraftigt föreningsliv är något vi alla tjänar på och tillför därför med glädje årligen 200 000 kronor i sponsringspengar till det lokala föreningslivet, säger Rita Adolfsen

Vi har blivit laddade med ny dalakraft 2021:
• OK Kåre, Falun
• Rättviks kultursällskap 

• Älvdalens IF skidklubb
• IBF Borlänge
• Hela Rättvik rullar
• Älvdalens Ridklubb
• Samuelsdals IF, Falun

• Sälens IF
• IFK Mora Fotbollsklubb.
• Dalarnas Fotbollsdomare
• Vika Scouterna
• Tunsta Bygemenskap, Insjön

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Andreas Thunmarker
Projektledare kommunikation och PR
Digital media och PR
andreas.thunmarker@dalakraft.se
023 48 80 77

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-29
Industrins digitala omvandlingQNAP lanserar ny version av operativsystemet QTSValtech slutför förvärvet av Kin + CartaNu kan fler tvätta bilen med smart teknikMestergruppen växer
2024-04-26
Länken i framgångsrikt partnerskapIndustridatorers roll i tuffa driftmiljöerSkyddsslang ECOLINEMjölby en av orterna som får ny utbildningsformCognizants innovations­program Bluebolt
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap