SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Att välja rätt skyddsnät

En livlina i en föränderlig arbetsmiljö
I en tid av ständiga framsteg inom industri och byggnation står säkerheten ständigt i fokus. Att skydda både personal och utrustning blir allt viktigare, och i denna strävan framstår skyddsnät som en ovärderlig komponent. Dessa robusta nätverk utgör en livlina, redo att fånga upp fallande personer, verktyg och objekt, och förhindra olyckor i en rad olika miljöer. För mer detaljerad information och tillgång till premiumskyddsnät anpassade för din verksamhet, besök skyddsnät.

Skyddsnätets mångsidiga roll

Skyddsnät är inte enbart en lösning för en specifik bransch, utan en universell säkerhetsbarriär med användningsområden i en mängd olika sektorer:

Byggbranschen: På byggarbetsplatser utgör skyddsnät en kritisk komponent, både för att skydda arbetare på svindlande höjder och för att förhindra att fallande material skadar personer och egendom på marken.
Industrifaciliteter: Inom tillverknings- och lagermiljöer skyddar nät maskiner, lagerhyllor och personal från olyckor orsakade av fallande objekt.
Sport- och evenemangsarenor: Skyddsnät används för att skydda åskådare och deltagare från bollar, puckar och annan utrustning, vilket säkerställer en trygg och njutbar upplevelse för alla.
Jordbruk och fiske: I dessa sektorer används nät för att skydda grödor och djur från rovdjur och skadedjur, samt för att säkra laster under transport.
Byggrelaterade tillämpningar: Skyddsnät används även i byggprojekt för att skydda personer från fallande skräp under renoveringar eller nybyggnation.

Material och konstruktion
Effektiviteten och livslängden hos ett skyddsnät beror till stor del på materialval och konstruktionsteknik. Moderna nät konstrueras av robusta och tåliga material som polyeten eller nylon, resistenta mot UV-strålning och väderpåverkan. Detta garanterar att nätet behåller sin funktionalitet och skyddsförmåga även under krävande förhållanden.

Säkerhetsstandarder och certifieringar
För att säkerställa en optimal säkerhetsnivå måste skyddsnät uppfylla strikta standarder och vara certifierade enligt nationella och internationella regelverk. Detta inkluderar rigorösa tester avseende belastningskapacitet, slitstyrka och långsiktig hållbarhet. Genom att följa dessa standarder kan arbetsplatser garantera att de endast använder skyddsnät av högsta kvalitet, vilket minimerar risken för olyckor och skador.

Att välja rätt skyddsnät
Valet av rätt skyddsnät kräver en noggrann analys av specifika behov och krav. Faktorer som nätets storlek, form och den specifika applikationen måste beaktas. Samarbete med erfarna leverantörer är avgörande. De kan inte bara erbjuda produkter av högsta kvalitet, utan även erbjuda vägledning och support för att säkerställa korrekt installation och underhåll.

Framtidens skyddsnät
Utvecklingen av materialteknik och säkerhetsstandarder stannar inte av. Innovationer inom smarta material och integrering med andra säkerhetssystem öppnar nya dörrar för att ytterligare förbättra säkerheten på arbetsplatsen.

Genom att implementera moderna skyddsnät och implementera en stark säkerhetskultur kan vi skapa en säkrare och mer produktiv arbetsmiljö för alla.
Kontaktinformation

Industrinät Nordiska Nätlösningar AB

Postadress
Masthamns­gatan 5
41327 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556886-5835
Grundat: 2012
Anställda: 1
Industrinät levererar och installerar certifierade och miljöklassade skyddsnät, fallskyddsnät med tillhörande lösningar. Vi har dokumenterat räddat liv på människor samt förhindrat allvarliga olyckor på infrastruktur och egendom. Våra nät används också för avgräsning, rasskydd och i event och sportsektorn. Som en liten specialist organistaion inom just nät hoppas vi kunna guida Er till rätt lösning, välkommen att kontakta mig Daniel Olsson eller någon av mina kollegor på tel 031-7884512 eller info@industrinat.se

Företagets tjänster/produkter

Produkter: Industrinät, Skyddsutrustning

Certifieringar

EN 1263 – EN 1263-1 – EN 1263-2

Kontakter

Daniel Olsson
031-788 45 12
076-000 13 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN