SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Högkvalitativa packningssatser

En nödvändig komponent för hydrauliska cylindrar
Packningssatser spelar en avgörande roll i funktionen och hållbarheten hos hydrauliska cylindrar. Denna artikel kommer att belysa vikten av packningssatser och hur de bidrar till att upprätthålla effektiviteten och prestandan hos hydrauliska system.

Vad är en packningssats?


En packningssats består av en samling tätningar och O-ringar som används för att förhindra läckage av hydraulolja från cylindrarna. Dessa satser innehåller vanligtvis flera olika typer av tätningar, såsom U-tätningar, V-tätningar och o-ringar, som alla spelar en specifik roll i att bibehålla trycket inom cylindern och förhindra kontaminering av hydrauloljan.

Varför är packningssatser viktiga?


Förhindra läckage
Den primära funktionen hos en packningssats är att förhindra läckage. Hydrauliska system arbetar under högt tryck, och även en liten läcka kan leda till betydande förluster av hydraulolja, vilket kan påverka systemets prestanda och effektivitet. Tätningarna i packningssatserna säkerställer att oljan stannar inom cylindern, vilket upprätthåller det nödvändiga trycket för att driva maskinen.

Skydda mot kontaminering
Hydraulolja måste hållas ren för att systemet ska fungera optimalt. Föroreningar i oljan kan orsaka slitage och skador på interna komponenter. Packningssatserna skyddar mot inträngning av damm, smuts och andra föroreningar, vilket hjälper till att förlänga livslängden på både cylindern och det hydrauliska systemet som helhet.

Förbättra prestanda
Genom att säkerställa att cylindrarna fungerar korrekt utan läckage och kontaminering, bidrar packningssatser till att upprätthålla den övergripande prestandan hos hydrauliska system. Detta är särskilt viktigt i tunga maskiner där höga krav ställs på precision och kraft.

Olika typer av packningssatser


Nevo Maskin AB erbjuder en rad olika packningssatser för olika applikationer och maskintyper. Här är några exempel:

Tätningstillbehör för tiltcylindrar: Dessa satser är speciellt utformade för att hantera de höga belastningar och vridmoment som tiltande cylindrar utsätts för.

Tätningar för skopcylindrar: Skopcylindrar kräver robusta tätningar för att klara av tunga lyft och påfrestningar.

Universella packningssatser: Dessa satser kan användas i olika typer av hydrauliska cylindrar och erbjuder en allsidig lösning för många olika applikationer.

Underhåll och utbyte


För att säkerställa långvarig prestanda hos hydrauliska cylindrar är det viktigt att regelbundet kontrollera och underhålla packningssatserna. Slitna eller skadade tätningar bör bytas ut omedelbart för att förhindra läckage och skador på systemet. Nevo Maskin AB erbjuder både originaldelar och högkvalitativa eftermarknadsprodukter för att möta behoven hos olika kunder.

Nevo Maskin AB


Packningssatser är avgörande för effektiviteten och hållbarheten hos hydrauliska system. Genom att välja rätt packningssats och regelbundet underhålla den kan du förlänga livslängden på dina hydrauliska cylindrar och undvika kostsamma reparationer.
Nevo Maskin AB erbjuder ett brett sortiment av packningssatser som möter de högsta kraven på prestanda och tillförlitlighet. Besök deras hemsida eller kontakta dem direkt för mer information om deras produkter och tjänster. De hjälper dig gärna att hitta rätt lösning för dina behov.
Kontaktinformation
Postadress
Hantverks­vägen 2m
95433 Gammelstad
Besöksadress
Hantverks­vägen 2m
95433 Gammelstad
Region
Luleå
Norrbottens län
Sverige
Organisationsnummer:
556505-5158
Grundat: 1991
Anställda: 13
Vi är en helhetsleverantör för entreprenadmaskiner, vi tillhandahåller reservdelar till dom flesta märken, maskinservice och även försäljning av grävmaskiner och hjullastare.

Nevo är specialiteter på hydraulcylindrar där vi gör reparation, renovering och nytillverkning av cylindrar i alla storlekar.

I vår nybyggda maskinverkstad sköter vi reparationer och service av entreprenadmaskiner. Vi tillhandahåller fältmekaniker inom norrbotten och slangservice.

Vi har ett omfattande reservdelslager till volvo grävmaskiner, dumper och hjullastare och leverantörer på reservdelar till Komatsu och caterpillar och dom flesta maskinmärken.
Problemlösning är en av Nevo Maskins stora styrkor, vi löser det mesta som kan gå fel i en entreprenadmaskin.

Vår affärsidé är att glädja och hjälpa maskinägare och entreprenörer med reservdelar och förstklassig service.

Vår vision är att 2024 vara det självklara valet i Norrland för den som behöver hjälp med reservdelar, service och reparationer av entreprenadmaskiner.

Nevo Maskin startades 1991 av Sixten Niemelä. Under företagets tidiga år bestod verksamheten av försäljning och demontering av entreprenadmaskiner samt försäljning av reservdelar till grävmaskiner. Från början var det enbart Sixten som var involverad, men senare började även sönerna Niklas och Rickard att jobba i företaget. Niklas började i verkstaden och Rickard i lagret. Idag har Niklas tagit över som VD och Rickard sköter ekonomin.

Kontakter

Niklas Niemelä
VD
0920-25 16 00
Sixten Niemelä
0920-25 16 00
Christoffer Sundström
+46(0)920-46 74 43
0703859980
Anders Bjurström
0920467446

Filmer

Hydraulic cylinder assembly

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-04
Ammann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirandeSpecialanpassade mask­inskydd till ECMEC ABtwoday utser Elias Inderberg till ny VDNordens största kollegium
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag
2024-05-29
Rengör och passiverar svetssömmarRätt borstar till din grävmaskin Volvo CE inviger nya anläggningarHögsta utmärkelse vid Red Dot Design AwardStort intresse för nya Plannja Infinity