TORSDAG 21 MARS 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Klimatkompensera genom att köpa transporter märkta med Bra Miljöval

Det har blivit allt viktigare att vi alla tar ansvar för vår påverkan på miljön.
Svenska regeringen och EU har högt uppsatta mål för att minska vår klimatpåverkan. Transporter står för en betydande del av de utsläpp som sker. Företag granskas redan idag ur ett hållbarhetsperspektiv och detta kommer på olika sätt fortsätta att göras. Vi på Green Cargo kan, genom vår verksamhet och tillsammans med våra kunder, bidra till en minskad miljöpåverkan men också en ökad biologisk mångfald.

Visste du att företag kan köpa Bra Miljöval-märkta transporter med oss?

Naturskyddsföreningens Bra Miljöval är den enda miljömärkning där kraven utformas helt av en oberoende natur- och miljöorganisation. Den är en tredjepartsmärkning, som inte är kopplad till varken säljare eller köpare och den ställer krav på låg användning av fossil energi. Dessutom ställs det hårda krav på hur elen produceras till de eldrivna transporterna och från varje köpt kWh el avsätts medel till olika miljöfondsprojekt i syfte att motverka och reparera skador som redan inträffat.

Green Cargo är det enda bolaget inom tunga godstransporter på järnväg som kan erbjuda kunder Bra Miljövals-märkta transporter.

Hur bidrar våra kunder till minskad miljöpåverkan genom att välja Green Cargo som leverantör och transporter som är märkta med Bra Miljöval?

Det är säkert inget nytt för dig, men vi levererar redan idag fossilfria transporter med hjälp av eltåg som har låg energiförbrukning. Drygt 95 procent av vårt transportarbete utgörs av eldrivna lok och elen vi använder kommer enbart från förnybara källor. Det är vi stolta över.

Genom att välja järnvägen generellt, och Green Cargo i synnerhet, för godstransporter, bidrar våra kunder till minskad miljöpåverkan. Kunden garanteras att majoriteten av transporterna körs energieffektivt på räls med mycket låg klimatpåverkan.

Som kund bidrar man även positivt till den biologiska mångfalden. Mer hänsyn tas till djur och växter. Det innebär att när du köper miljömärkta godstransporter bidrar du till att reparera miljöskador från elproduktionen, exempelvis rivning och återställande efter små ineffektiva gamla vattenkraftverk eller att skapa vattenvägar för fiskar runt vattenkraftverk så att de överlever sin vandring.

Företag som väljer Green Cargo behöver inte klimatkompensera sina transporter, eftersom de bidrar till att minska utsläppen direkt. Ett företag som dessutom väljer transporter märkta med Bra Miljöval visar på ett seriöst sätt att produkten uppfyller högt ställda miljökrav framtagna av en oberoende part.

Vill du Bra Miljövals-märka dina transporter? Ta kontakt med oss så hjälper vi till!

Lina Holmgren, hållbarhetsstrateg Green Cargo.

Green Cargo AB

2019-03-15
Ekolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
2019-03-14
Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPAArval: Stark organisk tillväxt 2018Vi vill effektivisera byggbranschenNy simulator prövar trafikmiljö för fotgängareNy antenn för snabbare fordonsroutrarDen medvetna maskinenNya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomiMakita lanserar batteridriven 12V luftpump triflex® R 3D-kabelkedja för robotapplikationerStora Enso investerar S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019?NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby ParkHenkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten.Nytt techbolag ska dubblera värdet på Sveriges fastighetsbeståndFounders Alliance har glädjen att presentera finalisterna till Årets Unga Entreprenör 2019Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdningKGK Workshop erbjuder renare luft på jobbetCancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatserNy marknads- och kommunikationschef på Schneider Electric i Sverige
2019-03-13
Tioårsjubilerande SMV Verktyg växer Den industrialiserade världen står inför en akut brist på arbetskraftBesiktningstekniker till Opus i KumlaNytt ABK-supplement för smidigare och tydligare Construction Management-upphandlingarLimac FormPlast slår ett slag för miljösmarta och närproducerade plastprodukterCamfils luftfilter från Trosa - globala på ISH Frankfurt 2019Volkswagen-koncernen planerar för 22 miljoner elbilar på tio årGrönt ljus för självkörande transporter på allmän vägFull fart framåt!Makita lanserar 2 st 18V värmejackor​Omställning Energisverige på årets Power Circle Summit – Är det evolution eller revolution som gäller?Märsta Förenade vill inte vara en del av dödsstatistiken! Engcon lanserar ny serie lågflödeskrävande markvibratorer för grävmaskiner – kan drivas via tiltrotatornNy generation batterier optimerar trädgårdssysslornaNya företag satsar på MaskinExpoFords nya appar gör det lätt att hitta rätt i trafikenTuffare konkurrens kräver ökad standardiseringBRA lanserar sin första klass: BRA Miljö ClassPanasonic lanserar ett nytt Aquarea-sortiment med R32Pressinbjudan: Artificial intelligence SeminarISH 2019: GROHE formar framtiden inom vatten med rekordmånga innovationer5G blir en revolution för oss alla
2019-03-12
Unik Cadillac såldes för 1,3 miljoner på auktionDags att börja fräsa gängor istället för att skära gängorMultiFLOW luft- & vätskepistolSKF inviger nytt kompetenscenter för digitalisering av industrin Minimera din maskins stilleståndDEFA – inte bara laddstolpar – även utbildningGripsystem för battericeller Högpresterande Edge Data Center för smarta koncept inom transport och logistikHenkels nya digitala flerkanaliga styrenhet Bonderite E-CO DMC Skapar fossilfria produkter av brukens restströmmar Trustly Sveriges snabbaste växande fintech-bolag enligt Financial TimesIterio vill inspirera tjejer att välja ingenjörsyrket ”Digitala produkter löser problem som analog teknik inte klarar av”Anders Wall-stipendium till gymnasieelev som vill lösa världens vattenbristNy klimatneutral behandlingsteknik minskar koldioxidutsläppen i NorrköpingFjärrstyrda hjullastare testas när Volvo CE får Sveriges första 5G-nät för industrin
Annonser