SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Modernt tillverkningssätt för framtidens industri

Utforska nya tillverkningsmetoder
I dagens snabbt föränderliga industrilandskap är det viktigt för företag att anta innovativa produktionsmetoder för att förbli konkurrenskraftiga och möta framtidens utmaningar. Med avancerad teknologi och en ökande efterfrågan på kundanpassade lösningar håller traditionella produktionsmetoder på att bli föråldrade och företag måste anpassa sig till den nya verkligheten för att fortsätta växa. Xometry, en ledande leverantör av on-demand tillverkningstjänster, har spelat en central roll för att möjliggöra denna omvandling genom att tillhandahålla innovativa lösningar som omdefinierar hur produkter tillverkas och distribueras.

On-Demand-produktion: Flexibilitet och innovation först
Ordet "tillverkning" är sannolikt förknippat med storskaliga produktionsanläggningar och monteringslinjer med komplexa maskiner som producerar många produkter kontinuerligt. Även om detta produktionssystem är traditionellt och vanligt, blir en snabbväxande produktionsmodell allt mer populär eftersom den tar itu med några av de begränsningar som är inneboende i konventionell produktion. Denna modell kallas produktion på begäran (on-demand manufacturing).

Det finns två faktorer som gör on-demand-produktion möjlig. Den första är internet och molnbaserad teknik. Dessa teknologier gör det möjligt för företag att skapa sofistikerade onlineplattformar som gör det möjligt för ingenjörer att ladda upp modeller och få automatiskt genererad feedback för produktdesign, samt mycket exakta direkta kostnadsdata.

Den andra faktorn är en nätverksbaserad modell, där ett distribuerat tillverkningsnätverk av betrodda leverantörer producerar delarna. Resultatet är att ingenjörer sparar mycket tid genom att använda en enda leverantör, en tillverkare på begäran, istället för att behöva köpa flera delar från många leverantörer.

Xometry gör det möjligt för företag att snabbt komma åt produktionsresurser utan att behöva investera i dyra maskiner eller infrastruktur. Genom att koppla företag till ett globalt nätverk av 10 000 tillverkningspartners kan Xometry erbjuda en mängd olika tillverkningsmetoder, bl.a. CNC-bearbetning, 3d-utskrivning, plåtbearbetning, formativ tillverkning, och mer. Denna flexibilitet gör det möjligt för företag att snabbt svara på förändrade marknadsbehov och producera komplexa delar med hög precision och kvalitet.

Optimera inköp med snabb och effektiv AI-teknik
Xometrys onlineplattform gör det enkelt för företag att lägga sina produktionsordrar online och spåra dem i realtid. Med Xometry's omedelbara offertverktyg kan företag ladda upp sina CAD-filer och omedelbart få information om priser och ledtider för sina projekt. Denna sömlösa process ger företag en tydlig överblick och möjliggör snabba beslut, vilket resulterar i en effektivare produktionsprocess och kortare tid till marknad för produkter.

Efterbehandling av delar till alla industrier
Nyligen har nya efterbehandlingstekniker tagits i bruk för att ytterligare förbättra kvaliteten på tillverkade delar. Xometry erbjuder ett omfattande utbud av skräddarsydda tillverkningsteknologier och ytbehandlingar för att möta de höga kraven från olika industrier.

För ingenjörer inom industrier som sträcker sig från flyg- till medicintekniska produkter är tillverkning på begäran ovärderlig. Genom att kunna beställa exakt antal och typ av delar de behöver, oavsett hur komplexa eller specialiserade de är, kan ingenjörer säkerställa att deras projekt slutförs smidigt och effektivt. Xometrys omedelbara offertverktyg låter ingenjörer välja mellan mer än 15 processer, mer än 130 material och över 40 ytbehandlingar för att förbättra ytan, estetik och funktionella egenskaper hos sina delar.

On-demand-tillverkning ger företag och ingenjörer verktyg och resurser för att tackla nuvarande utmaningar inom tillverkningsindustrin på ett flexibelt och effektivt sätt.

Stimulera innovation inom teknik
Den regelbundna interaktionen mellan kund och tillverkare, kortare ledtider, flexibilitet och operativ transparens i on-demand-tillverkning har avsevärt förbättrat takten i den tekniska utvecklingen.

Ingenjörer och innovatörer kan designa produkter och snabbt få en enda prototyp eller ett stort antal delar tillverkade. Prototyper kan sedan användas för att förbättra slutprodukten, skala upp produktionen och göra det möjligt för kunden att snabbt få ut sin produkt på marknaden. Kombinationen av CAD-plattformar som AutoDesk och Solidworks och on-demand-tillverkning har dramatiskt ökat antalet fantastiska produkter som kommer ut på marknaden varje dag.

On-demand-tillverkning revolutionerar snabbt leveranskedjan, ökar innovationshastigheten och gör tillverkning tillgänglig för både privatpersoner och företag. Tidigare var det bara stora företag som hade råd med kostnaderna för forskning, design, prototyper, testning och tillverkning av en ny produkt. Idag kan nästan alla med en briljant idé förverkliga sin vision med on-demand-produktion.

Berättelse från en Xometry-kund: Delft Hyperloop och Xometry revolutionerar hållbart resande
Delft Hyperloop från Delft University of Technology i Nederländerna förändrar hållbart resande med sitt Hyperloop-koncept. Genom att arbeta med Xometry kunde de snabbt skapa komplexa metalldelar för prototypen. Xometry levererade mer än 3 000 plåtar av metall för att skapa en nyckelkomponent, "Stator", som möjliggör snabb acceleration och levitation. Samarbetet visade sig vara avgörande för att uppfylla projektets tidslinje och säkerställa framgång. Delft Hyperloop planerar nu att fortsätta utveckla sin teknologi för att ytterligare revolutionera transporterna. Teije Nolen, Partnerships Manager på Delft Hyperloop, berättar den inspirerande historien bakom teamets banbrytande innovation och hur de utnyttjade precisionstillverkning genom att arbeta med Xometry.

Läs hela historien här.

Läs mer om Xometry eller få en omedelbar offert
Kontaktinformation

Xometry Europe GmbH

Postadress
Ada-lovelace-str. 9,
85521 Ottobrunn
Region
Tyskland
Organisationsnummer:
318027176
Grundat: 2013
Anställda: 512
Välkommen till Xometry Europe

Tillverkning på begäran
Med över 2 000 tillverkare i Europa har vårt nätverk den kapacitet du behöver för prototypframställning och produktion.

Massiv nätverkskapacitet
Få direkt tillgång till produktionskapaciteten hos över 2 000 tillverkare med omfattande kapacitet och certifieringar i 25 europeiska länder. Från ditt skrivbord. Strikt NDA med vårt nätverk för att skydda integriteten.

Instant Quoting Engine
Få DFM-feedback, ledtider och prissättning i en fråga om klick, inte dagar. Xometry IQ℠ sätter Data Science i arbete för dig så att du enkelt kan välja det optimala pris/ledtidsalternativet för ditt projekt. Kompatibel med STEP-, Mesh-, Parasolid- och ACIS-filer.

Statusuppdateringar och garanterad kvalitet
Med en stark kvalitetssäkring och regelbundna statusuppdateringar kan du lita på att din del kommer rätt och i rätt tid.

Kontakta oss gärna!

Certifieringar

ISO 9001:2015

Kontakter

Anna Bergkvist
+34 617 512 577

Filmer

Xometry Europe is Your One-Stop Shop for Manufacturing On-Demand

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats prisRamirent öppnar nytt kundcenter i Kungsbacka
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige