SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

MT-50: En modern och multifunktionell tag

Många fördelar jämfört med sina föregångare
I vårt kontinuerliga sökande efter nya och innovativa sätt att tillhandahålla användbara säkerhetslösningar för våra kunder, har vi utvecklat en mycket praktisk multifunktionstag som ersätter och förenar de uppgifter som utförs av andra produkter i en enda enhet.

Vi presenterar MT-50 – en ny enhet som kan utföra samma funktioner som TT-50, TZ-TAG, TZ2-TAG (BI / UNI). Den här nya taggen gör samma jobb som alla dessa andra enheter samtidigt som den bland annat lägger till effekt-, RF- och LF-förbättringar som är typiska för en T -10R.

MT-50 kan enkelt konfigureras med en enkel omkopplare för att utföra testtaggfunktionerna som hittills utförts av TT-50 – en enhet designad för att övervaka att både RF-kommunikationen och säkerhetszonen fungerar korrekt. Genereras av AC-50 Activator.

MT-50 utför också uppgifterna för TZ-Tag – en liten enhet som gör att vi kan upptäcka alla gaffeltruckar utrustade med en AC-50 i en etablerad säkerhetszon. Tack vare dessa enheter kan ett säkerhetsområde avgränsas i ett fysiskt utrymme utan att någon med T-10-nyckelringen behöver vara närvarande. När en gaffeltruck kommer in i det säkerhetsområdet, utlöser AC-50 en larmsignal på fordonet och den begränsar till och med dess hastighet.

Utöver ovanstående innehåller MT-50 också samma möjligheter som den dubbelriktade och enkelriktade TZ2-TAG som är utformad för att detektera en gaffeltruck utrustad med en AC-50 i en säkerhetszon. Tack vare dessa enheter är det möjligt att avgränsa en säkerhetsomkrets i ett fysiskt utrymme utan att någon med T-10-nyckelringen behöver vara närvarande. När en gaffeltruck kommer in i säkerhetsområdet kommer TZ2-TAG att aktivera ett relä.

FÖRDELAR MED MT-50-TAGGEN:
Den nya taggen ger många fördelar jämfört med sina föregångare, inklusive:
• Bättre upptäckt
• Större räckvidd (från 5m till 7m i LF -21KHz-)
• Bättre kommunikation vid HF (2,4GHz). Detta innebär att det är mycket lättare att upptäcka på platser där TZ2-taggen och TZ-TAG var svåra att upptäcka
• Den är ansluten via en IP65- kontakt
• Det är lättare att installera
• Den har ett relä
• Den kan utökas med ytterligare utgångar och ingångar
• Konfigurationen av TZ2- och TT-50-funktionerna görs enkelt med omkopplare

Vill du veta mer om denna lösning?
Behöver du råd om någon av våra produkter?
Tveka inte att kontakta oss.

Apex Import AB
Vitmossevägen 1, Port 14
SE-554 75 JÖNKÖPING
Phone: +46 (0) 36-18 80 85
www.apeximport.se
info@apeximport.se
Kontaktinformation
Postadress
Vitmosse­vägen 1, Port 14
55475 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556591-1749
Grundat: 1946
Anställda: 4
Välkommen till Apex Import AB

Apex Import AB grundades redan 1946 och då var inriktningen fokuserad på produkter inom industrisäkerhet. 2014 bytte Apex Import ägare och idag har företaget sitt huvudkontor i Jönköping.
I och med ägarbytet utökade företaget sitt produktsortiment och idag erbjuder de produkter inom en rad olika segment. Vårt mål är att vi vill kunna erbjuda våra kunder de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna med minsta möjliga miljöpåverkan. Därför kan vi ofta erbjuda speciallösningar och skräddarsy våra standardprodukter till att fungera inom områden som de vanligtvis inte används inom.

Många utav våra produkter är tillverkade för att skydda miljön. Eftersom våra leverantörer tillhör de största inom sina branscher läggs mycket pengar och arbete ner på att konstruera nya produkter och vidareutveckla befintliga produkter med kvalitet och miljötänk i åtanke.

Vi har kunder inom många olika branscher och som har stora lager eller tillhör en producerande industri så som kemikalie- och läkemedelsindustrin. Produktkraven varierar och ofta har vi specialanpassat produkterna för att de ska uppfylla kundens önskemål och ge en effektivare hantering.

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

A-Safe, Storbritannien
Världens mest betrodda industriella säkerhetsbarriärer. Påkörningsskydd för alla applikationer.
Claitec, Spanien (Generalagent)
Säkerhetslösningar för Lager och Industri. Trucksäkerhet, Skydda gångtrafikanter, Varningssystem, Radar
J.W. Speaker, USA (Generalagent)
Marknadsledande inom LED-belysning för fordon, truckar och motorcyklar. Blue-Spot, ARC-Light, bågljus, Blixtljus, varningsljus.
MasLog, Finland (Generalagent)
Det smarta och säkra alternativet till transportering av tunga laster. Maslogs patenterade palldragare med elassistans underlättar transportering av tunga laster. Palldragare med ny teknik som känner av och följer användarens rörelser. Den extremt lätta och smidiga Power Pallet Jack är säker, tyst och lätt att ladda. Den revolutionerande kraftöverföringen löser problemen med arbetsergonomi och minskar risken för arbetsolyckor.
RAVAS, Nederländerna (Generalagent)
Allt inom mobil vägning.

Kontakter

Magnus Davidsson
Produkt - & Projektchef
036-18 80 85

Filmer

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS
Lagersäkerhet!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd