SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Copilot: Minska risker genom gaffeltruckkontroll

Arbetsplatsolyckor involverar vid många tillfällen gaffeltruckar
Arbetsplatsolyckor i industriområden involverar vid många tillfällen gaffeltruckar, vilket försvårar bedömningen av konsekvenser, både materialmässigt och, ännu viktigare, med hänsyn till människors säkerhet. Tyvärr kunde många av dessa incidenter förhindras genom korrekt kontroll och underhåll av dessa fordon. Emellertid, förbises ibland detta ansvar under den felaktiga övertygelsen att det kommer att öka produktiviteten och tiderna för att utföra uppgifter.

Fördelarna med att upprätthålla strikt kontroll över tillståndet på gaffeltruckar är många, och säkerheten är en uppenbar anledning till att dessa inspektioner bör utföras regelbundet. Dessutom är tidig upptäckt av slitage på dessa fordon mycket fördelaktigt för att förhindra dyra framtida haverier av större svårighetsgrad.

Av denna anledning finns nu funktionen " Checklista " i vår förarassistanslösning känd som Copilot. Förare av gaffeltruckar utrustade med detta system måste utföra en serie kontroller som genereras slumpmässigt av Copilot innan de använder maskinen regelbundet.

Under dessa inspektioner kan olika nivåer av problem identifieras, och Copilot kommer att kategorisera dem som mindre eller kritiska, vidta lämpliga åtgärder och ha förmågan att överföra denna information till en annan av våra framträdande lösningar, Safeyu- plattformen om tillgänglig. Genom Safeyu kan fordonets kontrollpersonal konfigurera checklistfrågor för Copilot att presentera slumpmässigt, vilket förhindrar dem från att memoreras och besvaras rutinmässigt.

Dessutom kommer de att få meddelanden om svaren, vilket gör det möjligt att upprätthålla detaljerade register över vem som använde fordonet och vilka kontroller som utfördes.

Det här är bara några av fördelarna som uppnås när man utför kvalitetsinspektioner:

• Förkontrollen via Copilot ökar säkerheten och håller förarna informerade om fordonets skick.

• Ökad driftsäkerhet, eftersom fordon endast kan startas efter en besiktning.

• Digitala rapporter och resultatregistreringar med möjlighet att ansluta direkt till Safeyu -plattformen.

• Regelbundna kontroller av fordonets skick.

• Automatiska e-postmeddelanden i realtid vid skador eller oegentligheter i fordonet.

• Möjlighet att konfigurera frågechecklistan.

• Omfattande registrering av alla definierade frågor och svar.

Om du vill ha mer information om denna produkt eller andra tjänster är du välkommen att kontakta oss . Vi står till ditt förfogande för att tillhandahålla all information du behöver.
Kontaktinformation
Postadress
Vitmosse­vägen 1, Port 14
55475 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556591-1749
Grundat: 1946
Anställda: 4
Välkommen till Apex Import AB

Apex Import AB grundades redan 1946 och då var inriktningen fokuserad på produkter inom industrisäkerhet. 2014 bytte Apex Import ägare och idag har företaget sitt huvudkontor i Jönköping.
I och med ägarbytet utökade företaget sitt produktsortiment och idag erbjuder de produkter inom en rad olika segment. Vårt mål är att vi vill kunna erbjuda våra kunder de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna med minsta möjliga miljöpåverkan. Därför kan vi ofta erbjuda speciallösningar och skräddarsy våra standardprodukter till att fungera inom områden som de vanligtvis inte används inom.

Många utav våra produkter är tillverkade för att skydda miljön. Eftersom våra leverantörer tillhör de största inom sina branscher läggs mycket pengar och arbete ner på att konstruera nya produkter och vidareutveckla befintliga produkter med kvalitet och miljötänk i åtanke.

Vi har kunder inom många olika branscher och som har stora lager eller tillhör en producerande industri så som kemikalie- och läkemedelsindustrin. Produktkraven varierar och ofta har vi specialanpassat produkterna för att de ska uppfylla kundens önskemål och ge en effektivare hantering.

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

A-Safe, Storbritannien
Världens mest betrodda industriella säkerhetsbarriärer. Påkörningsskydd för alla applikationer.
Claitec, Spanien (Generalagent)
Säkerhetslösningar för Lager och Industri. Trucksäkerhet, Skydda gångtrafikanter, Varningssystem, Radar
J.W. Speaker, USA (Generalagent)
Marknadsledande inom LED-belysning för fordon, truckar och motorcyklar. Blue-Spot, ARC-Light, bågljus, Blixtljus, varningsljus.
MasLog, Finland (Generalagent)
Det smarta och säkra alternativet till transportering av tunga laster. Maslogs patenterade palldragare med elassistans underlättar transportering av tunga laster. Palldragare med ny teknik som känner av och följer användarens rörelser. Den extremt lätta och smidiga Power Pallet Jack är säker, tyst och lätt att ladda. Den revolutionerande kraftöverföringen löser problemen med arbetsergonomi och minskar risken för arbetsolyckor.
RAVAS, Nederländerna (Generalagent)
Allt inom mobil vägning.

Kontakter

Magnus Davidsson
Produkt - & Projektchef
036-18 80 85

Filmer

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS
Lagersäkerhet!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-11-24
QNAP lanserar TVS-h674T/TVS-h874T1KOMMA5° förvärvar nu Easy InstallationsSenergia lanserar ny flexibilitets- och stödtjänst Tio skäl att automatiseraSvedbergs Group har slutfört förvärvet av Thebalux
2023-11-23
Jernbro tecknar 3-årigt driftsäkerhetsavtal Clip-Lok SimPak på Elmia Subcontractor 2023Produktlansering - Treston BiOX Volvos nya höglyft hos MoelvenSå investerar AJ i bättre arbetsmiljöer
2023-11-22
Maximera ESD-skyddet vid era arbetsstationerVoyado förvärvar ReDeals verksamhet Svenska konsumenter utsätts för risk Sex av tio svenskar känner sig nöjda på jobbetLEMO presenterar stolt sin nya hemsida
2023-11-21
Ny funktion och app på ingångLuni Metall vidare mot en komplett systemleverantörISCAR Sverige presenterar en ny projektteknikerISCAR Sverige presenterar ny projektteknikerEn frisk fläkt inom global vindkraft
2023-11-20
Kostnadseffektiv och tillförlitlig lösningReThink Factory gör lokal 3D-printning möjligUnga väljer bort AIAnders är östra Sveriges främsta entreprenörDEFA klättrar mot toppen