SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Data Management

Faktabasen för smartare affärsprocesser
Intresserad av det mest effektiva varuflödet, ökad vinst och förhindrande av plockfel? Datahantering är avgörande för att göra förbättringar inom dessa områden. Tack vare RAVAS mobila vägningsteknik är din data tillgänglig i realtid 24 timmar om dygnet. Detta ger värdefull information som du omedelbart kan använda för att göra förbättringar och vidta åtgärder.

Michael van Dijk är International Key Account Manager på RAVAS. Han diskuterar användningen av data med många andra företag. I den här bloggen går vi med Michael för att titta närmare på hur man använder datahantering för att göra dina affärsprocesser mer intelligenta och lönsamma.

Skapa intelligens
Nuförtiden handlar logistik och industri om att lägga till intelligens till processer, säger Michael van Dijk. Marginalerna är små. För att vara konkurrenskraftiga måste företag göra sina affärsprocesser allt smartare. Mobil vägningsteknik är ett mycket effektivt sätt att uppnå det. Genom att lägga till vågsystem till ditt nuvarande lager och gaffeltruckar, eller köpa deras redan utrustade motsvarigheter, kommer din data att finnas till hands 24 timmar om dygnet. Detta är den idealiska utgångspunkten för alltmer intelligenta operationer.

Är allt vi gör, korrekt?
Tänk på dessa smarta affärsprocesser som mer intelligenta när det gäller varuflöden, smartare sätt att lasta lastbilar och förebygga fel vid orderplockning. Genom att lägga till mobil vägningsteknik samlar du ständigt in data om vikt, och i vissa fall volym. Så i huvudsak kontrolleras korrektheten av ditt arbete kontinuerligt. Om en kund till exempel har angett en felaktig vikt kommer du att meddelas omedelbart under behandlingen av dina inkommande varor. Vid orderplockning får de anställda en signal på sin display som talar om för dem om vikten på de plockade varorna matchar rätt produkt och kvantitet som är känt i ERP- eller WMS-systemet. Detta undviker tidskrävande och arbetskrävande slutkontroller.

Vilken del av din logistikprocess skulle du vilja effektivisera genom datahantering?
Att skapa intelligens genom mobila vägningssystem kan gå hur långt du vill. Datahantering låter dig till exempel se vilka processer som kan vara snabbare och bättre. Våra kunder använder data som genereras av våra vägningssystem för att till exempel beräkna optimal lastbils- eller flygplanslastning. Genom att använda viktdata i en orderplockningsprocess kan du undvika plockfel. Du kan också använda vikten för att bestämma strukturen på en pall. Kort sagt, mobil vägningsteknik tillför värde när som helst, vare sig det är i början av logistikkedjan med inkommande varor, halvvägs i kedjan av crossdockning eller orderplockning, eller i slutet när man till exempel bestämmer fraktvikter.

Snabbt (åter)förtjänt
Enligt Michael är det mer nödvändigt än någonsin att göra rätt saker på rätt sätt inom logistik och industri. Det finns inget utrymme för att förlora tid eller pengar. Det är detta som gör mobil vägningsteknik så intressant. Det krävs en relativt liten investering för att samla in den mest värdefulla informationen i processflödet som du sedan agerar strategiskt utifrån. Denna datahantering är en saklig grund för att fatta lönsamma affärsbeslut. Totalt sett är avkastningen på investeringen i mobil vägningsteknik snabb, ibland till och med inom några månader.

Datahantering är till för stora och små logistikföretag.
Även om främst de stora logistikföretagen just nu gör en kvalitetsförändring genom att investera i mobil vägningsteknik, så är det säkert intressant för mindre företag. Det finns ett lämpligt tillvägagångssätt för alla dina mål. Oavsett om du arbetar med vägande gaffeltruckar eller gaffeltruckar med gaffelvagnar; de tillför alla värde till din organisation genom datainsamling. De är alla anslutna till dina mjukvaruplattformar via Wi-Fi eller Bluetooth, vilket gör att du kan optimera dina processer baserat på denna datahantering.

Men jag har redan utmärkta truckar...
Har du redan bra pallvagnar, lagertruckar och gaffeltruckar, men skulle du vilja samla in data via mobil vägningsteknik? Inga problem, mobil vägningsteknik kan monteras på alla märken och modeller av lastbilar. Och det faktum att möjligheterna som följer med mobilvägning är oändliga betyder inte att det här steget behöver vara komplicerat. Michael van Dijk betonar att det finns lämpliga system för alla företag som kommer att leverera den data du behöver.

Datahantering = bli smartare på att göra affärer
Kort sagt, fler företag inser vikten av bra datahantering. Att göra affärer mer intelligent är alltid målet. Genom mobil vägningsteknik har du tillgång till realtidsdata 24 timmar om dygnet. Detta ger många fördelar. Tänk så mycket tid som sparas: anställda åtgärdar plockfel direkt. Tänk monetär vinst: om en kund har angett en felaktig vikt kan du direkt skicka detta vidare och skicka en faktura baserat på genererad data. Och framför allt, tänk långsiktig vinst: baserat på all data är det mycket enkelt att göra förutsägelser och agera strategiskt utifrån dem för din mest lönsamma verksamhet.

Apex Import AB
Vitmossevägen 1, Port 14
SE-554 75 JÖNKÖPING
Phone: +46 (0) 36-18 80 85
www.apeximport.se
info@apeximport.se
Kontaktinformation
Postadress
Vitmosse­vägen 1, Port 14
55475 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556591-1749
Grundat: 1946
Anställda: 4
Välkommen till Apex Import AB

Apex Import AB grundades redan 1946 och då var inriktningen fokuserad på produkter inom industrisäkerhet. 2014 bytte Apex Import ägare och idag har företaget sitt huvudkontor i Jönköping.
I och med ägarbytet utökade företaget sitt produktsortiment och idag erbjuder de produkter inom en rad olika segment. Vårt mål är att vi vill kunna erbjuda våra kunder de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna med minsta möjliga miljöpåverkan. Därför kan vi ofta erbjuda speciallösningar och skräddarsy våra standardprodukter till att fungera inom områden som de vanligtvis inte används inom.

Många utav våra produkter är tillverkade för att skydda miljön. Eftersom våra leverantörer tillhör de största inom sina branscher läggs mycket pengar och arbete ner på att konstruera nya produkter och vidareutveckla befintliga produkter med kvalitet och miljötänk i åtanke.

Vi har kunder inom många olika branscher och som har stora lager eller tillhör en producerande industri så som kemikalie- och läkemedelsindustrin. Produktkraven varierar och ofta har vi specialanpassat produkterna för att de ska uppfylla kundens önskemål och ge en effektivare hantering.

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

A-Safe, Storbritannien
Världens mest betrodda industriella säkerhetsbarriärer. Påkörningsskydd för alla applikationer.
Claitec, Spanien (Generalagent)
Säkerhetslösningar för Lager och Industri. Trucksäkerhet, Skydda gångtrafikanter, Varningssystem, Radar
J.W. Speaker, USA (Generalagent)
Marknadsledande inom LED-belysning för fordon, truckar och motorcyklar. Blue-Spot, ARC-Light, bågljus, Blixtljus, varningsljus.
MasLog, Finland (Generalagent)
Det smarta och säkra alternativet till transportering av tunga laster. Maslogs patenterade palldragare med elassistans underlättar transportering av tunga laster. Palldragare med ny teknik som känner av och följer användarens rörelser. Den extremt lätta och smidiga Power Pallet Jack är säker, tyst och lätt att ladda. Den revolutionerande kraftöverföringen löser problemen med arbetsergonomi och minskar risken för arbetsolyckor.
RAVAS, Nederländerna (Generalagent)
Allt inom mobil vägning.

Kontakter

Magnus Davidsson
Produkt - & Projektchef
036-18 80 85

Filmer

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS
Lagersäkerhet!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-19
6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark HorshagaSvevia utför underhåll runt Jönköping & KalmarUnik adapter producerad med hjälp av CNC-svarvQNAP lanserar AI-baserad bildsökning
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner