SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hur mobil vägning hjälper dig

Att spara tid och undvika fel
Genom att välja den mest exakta tekniken och fokusera på processoptimering kan du spara tid och minska fel, ofta av mänsklig natur. Speciellt livsmedelsindustrin kan dra nytta av mobil vägningsteknik.

Noggrannhet leder ofta till säkerhet, kvalitet och kostnadsbesparingar. Detta gäller särskilt inom livsmedelsindustrin, där vägning av material och ingredienser är en viktig aktivitet för att säkerställa produktkonsistens, säkerhetsstandarder, kostnadskontroll och laglig efterlevnad. Inom denna sektor räknas medarbetarnas erfarenhet, men ju mindre vi förlitar oss på manuella operationer, desto färre fel stöter vi på och desto mer noggranna kan vi vara. Fel påverkar tidpunkten, vilket resulterar i förseningar i leveransen av varor eller, ännu värre, returen av produkten till avsändaren.

För att undvika fel, och därmed spara tid, är det viktigt att använda högprecisionsvägningssystem när det är möjligt. RAVAS möter detta behov och är en av de internationella pionjärerna när det gäller att integrera vägnings- och mätteknik i handgaffeltruckar, gaffeltruckar och andra materialhanteringssystem.

Maximal precision, maximal kvalitet
Korrekt vägning och livsmedelsindustrin går hand i hand. Att noggrant välja ingrediensdoseringar säkerställer att produkterna alltid ger samma konsistens och kvalitet, oavsett produktionssats. Detta är särskilt viktigt för färdigförpackade produkter, där konsumentupplevelsen för kunderna måste vara konsekvent. Samtidigt måste material vägas noggrant för att uppfylla livsmedelssäkerhetsstandarder. Till exempel, om en ingrediens presenteras i större kvantiteter, kan en potentiellt farlig slutprodukt bli resultatet. Vi talar också om kostnadshantering, eftersom korrekt vägning förhindrar slöseri och håller utgifterna inom fördefinierade ramar: detta gäller särskilt i en bransch där priskonkurrensen är mycket hög och marginalerna är knappa. Att göra alla dessa uppgifter korrekt kan minska produktionstiderna och öka intäkterna. Men bara den bästa tekniken kan uppnå dessa mål.

Hur väljer man de bästa verktygen?
För att minska felen och spara tid inom livsmedelsindustrin är det nödvändigt att använda mobil vägningsteknik. Mobil vägning kommer att minska väntetiderna, minimera fel på grund av manuell manipulation och förenkla processen kring dosering. Tack vare våra datahanteringslösningar kan de flesta mobila vägningslösningar integreras med din produktionshanteringsprogramvara, såsom ett WMS- eller ERP-system.

Hur RAVAS kan stödja dig
Beroende på vad du söker som livsmedelstillverkare har vi olika lösningar för att möta dina utmaningar. Utifrån det arbete som ska utföras kan vi rekommendera den bästa lösningen. Tänk på valet mellan manuella eller elektriska pallvagnslösningar eller valet av produktionsutrustning, enligt GMP-standarder (Good Manufacturing Practices) eller i rostfritt stål. Faktum är att det mesta av RAVAS-sortimentet är tillgängligt som versioner i rostfritt stål.

Material
I huvudsak kan byggmaterialen delas in i tre kategorier: stål, rostfritt stål (RVS) och konstruktion enligt GMP-standarder. Rostfritt stål har en slät yta på vilken bakterier och smuts har svårt att fästa, vilket underlättar rengöringen. Därför är rostfritt stål det idealiska materialet för hygien och används flitigt inom livsmedelsindustrin.

GMP
GMP-kompatibla pallvagnar är gjorda av rostfritt stål, men inte alla pallvagnar i rostfritt stål uppfyller GMP-standarderna. I så fall genomgår lastbilens ram en ytterligare behandling som tätar alla sprickor och hål, vilket förhindrar att smuts samlas. GMP-standarder tillämpas regelbundet inom livsmedelssektorn, men är egentligen bara nödvändiga inom kemi- och läkemedelsindustrin. Många livsmedelsproducenter klarar sig mycket bra med en rostfri lösning.

Vägningslösning för varje behov
När vi pratar om lägre vikter och hög doseringsnoggrannhet råder vi ofta våra kunder att använda en gaffeltruck. Vid batchning, där partier på ibland mer än ett ton bearbetas och transporteras över längre sträckor, är RAVAS RPW EL en ofta föreslagen lösning. Arbetar du på höjden ovanför blandningskärlet för att blanda eller dosera dina produkter? Välj i så fall RPW ST-lösningen.

Apex Import AB
Vitmossevägen 1, Port 14
SE-554 75 JÖNKÖPING
Phone: +46 (0) 36-18 80 85
www.apeximport.se
info@apeximport.se
Kontaktinformation
Postadress
Vitmosse­vägen 1, Port 14
55475 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556591-1749
Grundat: 1946
Anställda: 4
Välkommen till Apex Import AB

Apex Import AB grundades redan 1946 och då var inriktningen fokuserad på produkter inom industrisäkerhet. 2014 bytte Apex Import ägare och idag har företaget sitt huvudkontor i Jönköping.
I och med ägarbytet utökade företaget sitt produktsortiment och idag erbjuder de produkter inom en rad olika segment. Vårt mål är att vi vill kunna erbjuda våra kunder de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna med minsta möjliga miljöpåverkan. Därför kan vi ofta erbjuda speciallösningar och skräddarsy våra standardprodukter till att fungera inom områden som de vanligtvis inte används inom.

Många utav våra produkter är tillverkade för att skydda miljön. Eftersom våra leverantörer tillhör de största inom sina branscher läggs mycket pengar och arbete ner på att konstruera nya produkter och vidareutveckla befintliga produkter med kvalitet och miljötänk i åtanke.

Vi har kunder inom många olika branscher och som har stora lager eller tillhör en producerande industri så som kemikalie- och läkemedelsindustrin. Produktkraven varierar och ofta har vi specialanpassat produkterna för att de ska uppfylla kundens önskemål och ge en effektivare hantering.

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

A-Safe, Storbritannien
Världens mest betrodda industriella säkerhetsbarriärer. Påkörningsskydd för alla applikationer.
Claitec, Spanien (Generalagent)
Säkerhetslösningar för Lager och Industri. Trucksäkerhet, Skydda gångtrafikanter, Varningssystem, Radar
J.W. Speaker, USA (Generalagent)
Marknadsledande inom LED-belysning för fordon, truckar och motorcyklar. Blue-Spot, ARC-Light, bågljus, Blixtljus, varningsljus.
MasLog, Finland (Generalagent)
Det smarta och säkra alternativet till transportering av tunga laster. Maslogs patenterade palldragare med elassistans underlättar transportering av tunga laster. Palldragare med ny teknik som känner av och följer användarens rörelser. Den extremt lätta och smidiga Power Pallet Jack är säker, tyst och lätt att ladda. Den revolutionerande kraftöverföringen löser problemen med arbetsergonomi och minskar risken för arbetsolyckor.
RAVAS, Nederländerna (Generalagent)
Allt inom mobil vägning.

Kontakter

Magnus Davidsson
Produkt - & Projektchef
036-18 80 85

Filmer

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS
Lagersäkerhet!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när