SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

VAS: Visual Alert System

Varnar fotgängare och/eller gaffeltruckar
Visual Alert System är en innovativ utveckling som varnar fotgängare och / eller gaffeltruckar i risklägen genom att projicera signaler på marken.

Projektorn har 1 till 3 olika färglinser och de projicerade symbolerna kan anpassas

Några exempel på vad som kan projiceras är en gaffeltruckskylt, fotgängarskyltar, en STOP-varning, en övergångsställe, ett hastighetsgränsskylt, en "rökfri" skyltvarning eller en signal som indikerar att användning av mobiltelefoner är förbjudet, bland många andra alternativ.

VILKA ELEMENTER INKLUDERAR DET
• Detta system handlar bara om att placera projektorn på den plats där vi vill lokalisera varningssignalerna.
• Tänk på att det finns två typer av projektorer tillgängliga: en 50w och en 120w. 50w-projektorn är indikerad för platser med svagt ljus, medan 120w är mycket kraftfullare och lämpar sig för lager eller produktionsanläggningar med mycket belysning.

VAR KAN DET ANVÄNDAS?
• Detta system är idealiskt för användning i lager, logistikcenter, produktionsområden, utrymmen som skiljer produktionsområden från kontor, korridorer och transitområden i industriella utrymmen, liksom i blinda fläckar i arbetsutrymmen.

FÖRDELAR
• Detta system skiljer sig från andra skyltningsalternativ genom att det är mycket effektivt och synligt.
• Erfarenheten visar att utsprång på marken ger bättre synlighet än de som projiceras ovan. De är också bättre än de vanliga panoramaspeglarna, eftersom dessa ofta placeras för högt för att ses och uppmärksammas. I många fall blir dessa speglar en del av arbetsytans landskap och operatörer tar inte hänsyn till dem.
• Å andra sidan, med en projektor som avger en signal på marken är det lättare att fånga en persons uppmärksamhet. Den här personen får en mycket mer direkt och lättare att upptäcka varning, är mer skyddad och kan cirkulera säkert. I ett nötskal finns det många fördelar med VAS-systemet: bilden är lätt att se, den slits inte, den kan slås på och av, de projicerade skyltarna kan ändras, märkena är mycket synliga och de väcker mycket uppmärksamhet.

SAKER ATT ÖVERVÄGA
• Det finns flera fördelar med denna produkt:
• För det första dess omfattande hållbarhet och anpassningskapacitet enligt varje kunds behov.
• Det faktum att dess installation är extremt enkel: det handlar bara om att placera projektorn på den plats där vi vill att signalen ska ses.
• Och slutligen är det viktigt att veta att detta system också kan kombineras med PAS-systemet, som varnar förare när en person upptäcks på avstånd från 1 till 6,5 meter.

Apex Import AB
Vitmossevägen 1, Port 14
SE-554 75 JÖNKÖPING
Phone: +46 (0) 36-18 80 85
www.apeximport.se
info@apeximport.se
Kontaktinformation
Postadress
Vitmosse­vägen 1, Port 14
55475 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556591-1749
Grundat: 1946
Anställda: 4
Välkommen till Apex Import AB

Apex Import AB grundades redan 1946 och då var inriktningen fokuserad på produkter inom industrisäkerhet. 2014 bytte Apex Import ägare och idag har företaget sitt huvudkontor i Jönköping.
I och med ägarbytet utökade företaget sitt produktsortiment och idag erbjuder de produkter inom en rad olika segment. Vårt mål är att vi vill kunna erbjuda våra kunder de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna med minsta möjliga miljöpåverkan. Därför kan vi ofta erbjuda speciallösningar och skräddarsy våra standardprodukter till att fungera inom områden som de vanligtvis inte används inom.

Många utav våra produkter är tillverkade för att skydda miljön. Eftersom våra leverantörer tillhör de största inom sina branscher läggs mycket pengar och arbete ner på att konstruera nya produkter och vidareutveckla befintliga produkter med kvalitet och miljötänk i åtanke.

Vi har kunder inom många olika branscher och som har stora lager eller tillhör en producerande industri så som kemikalie- och läkemedelsindustrin. Produktkraven varierar och ofta har vi specialanpassat produkterna för att de ska uppfylla kundens önskemål och ge en effektivare hantering.

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

A-Safe, Storbritannien
Världens mest betrodda industriella säkerhetsbarriärer. Påkörningsskydd för alla applikationer.
Claitec, Spanien (Generalagent)
Säkerhetslösningar för Lager och Industri. Trucksäkerhet, Skydda gångtrafikanter, Varningssystem, Radar
J.W. Speaker, USA (Generalagent)
Marknadsledande inom LED-belysning för fordon, truckar och motorcyklar. Blue-Spot, ARC-Light, bågljus, Blixtljus, varningsljus.
MasLog, Finland (Generalagent)
Det smarta och säkra alternativet till transportering av tunga laster. Maslogs patenterade palldragare med elassistans underlättar transportering av tunga laster. Palldragare med ny teknik som känner av och följer användarens rörelser. Den extremt lätta och smidiga Power Pallet Jack är säker, tyst och lätt att ladda. Den revolutionerande kraftöverföringen löser problemen med arbetsergonomi och minskar risken för arbetsolyckor.
RAVAS, Nederländerna (Generalagent)
Allt inom mobil vägning.

Kontakter

Magnus Davidsson
Produkt - & Projektchef
036-18 80 85

Filmer

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS
Lagersäkerhet!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-27
Nordbygg planerar långsiktigt Samarbete vid byggnation i Boden.7 av 10 företag har otillräcklig kompetens
2024-05-24
Optiska mätsystem för modern industriFramstående svetsmetoder & maskiner Effektivitet och precision med vertikala svarvarMaximal flexibilitet för din säkerhetFörstärk arbetsplatsen med ruggade laptops
2024-05-23
Installationstestning som den borde varaNödstopp – Med belyst statusindikationProduktnyheter som måste upplevasAllt du behöver veta om hydraulhammareEtt viktigt verktyg för varje lyftbehov
2024-05-22
Skapa balkar och hela stommar i 3DNyanställda tjejer på SkrotSmart i TrollhättanMissa inte vår senaste nyhet!Hos DynaMate är mät­skalorna i trygga händerVakuumpumpars roll i moderna industrier
2024-05-21
Framtidens industrimaskiner Bli en luftens hjälteDamaskus Maskinskydd är involverad Scania öppnar för order Närproducerat i norr