SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny utgåva av EN 1570-1 är på gång

Men arbetet slutar inte där
En uppdatering av EN 1570-1 har länge varit önskad och om allt går enligt plan kan den nya versionen vara på plats redan under Q1 2023. En stor förändring är att den blir mer lättläst och enklare att följa, en välkommen uppdatering menar Hans Vikström, Head of Design på EdmoLift.

Arbetet med revisionen av EN 1570-1 (lyftbord som betjänar upp till två fasta stannplan) har pågått i cirka sex år men har dragit ut på tiden, med bland annat pandemin som orsak. Nu är standarden klar från arbetsgruppens CEN/TC98/WG2 sida och det som återstår är att den ska gå igenom den sista granskningen innan den kan bli listad som en harmoniserad standard mot maskindirektivet.

Standardisering är ett otroligt viktigt verktyg för oss som tillverkare men också för våra kunder och användare.

Standarder hjälper oss att tillverka och sätta bra och säkra produkter på marknaden, säger Hans.

Hans är en del av arbetsgruppen som har tagit fram den uppdaterade standarden, och är en av experterna på lyftbord i arbetsgruppen.

Jag ser det som en viktig del i mitt arbete att delta i standardiseringsarbetet och vara en del av att utforma bra och korrekta standarder, säger Hans.

Stort fokus har lagts på att utforma standarden så att den ska vara lättläst för användaren. Hela standarden är omskriven för att det ska bli lättare att läsa, och tydligt strukturerad så att den ska vara enklare att följa.

Vidare förklarar Hans att ytterligare en viktig nyhet i EN 1570-1 är att den kommer hantera stationära höj- och sänkbara arbetsplattformar, något som tidigare inte har varit applicerbart.

Lyftbord är en väldigt bra utgångspunkt att bygga arbetsplattformar av och i dagsläget finns det ingen standard som hanterar stationära arbetsplattformar, så detta är en viktig del i den nya utgåvan av EN 1570-1.

Men arbetet slutar inte där, till våren startar nämligen revisionen av EN 1570-2 (lyftbord för mer än två fasta stannplan), avslutar Hans.

EdmoLift AB
Jägaregatan 11
871 42 Härnösand, Sverige
Tel: +46 (0)611-837 80
e-post: b2b@edmolift.se
webb: www.edmolift.se
Kontaktinformation
Postadress
Jägare­gatan 11
87142 Härnösand
Besöksadress
Jägare­gatan 11
87142 Härnösand
Region
Härnösand
Västernorrlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556241-1222
Grundat: 1964
Anställda: 80
Välkommen till EdmoLift AB,
Europas största tillverkare och leverantörer av saxlyftbord, pallhanteringsprodukter och hjälpmedel för materialhantering.

Över allt där det utförs lyft - på kontor, fabriker, sjukhus, scener, lagerlokaler, garage, butiker, varuhus, skolor, institutioner - kan produkter från EdmoLift göra det tunga arbetet och ta över människors bördor. Eftersom den främsta orsaken till muskel-, skelett- och nervskador kan minskas betydligt genom att eliminera tunga lyft, kan EdmoLifts produkter betraktas som ett hälsohjälpmedel. Eftersom det förbättrar intern logistik och transport och positionering av material, kan det också kallas ett effektivt arbetsredskap.

EdmoLift tillverkar lyftbord som passar nästan alla användningsområden inom alla branscher, från minsta komponent hantering till stora kajbord eller hissar. Kapaciteter från 200 kg, ända upp till 10.000 kg. Vi erbjuder kund unika lösningar samt har över 300 standard modeller.

På EdmoLift utvecklar vi nya produkter och förbättrar kontinuerligt befintliga modeller, det är en del av det dagliga arbetet. Att ligga steget före är en enorm fördel om ni väljer EdmoLift som leverantör och partner. Vi har produkter som är helt unika och har världsomfattande patentskydd.

EdmoLift sparar pengar genom att minska kostnaderna för förlorade arbetsdagar och kan därför också kallas en ekonomisk investering.
Sätt oss på prov!

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

Movexx, Nederländerna (Generalagent), Sverige (Generalagent)
Movexx, Nederländerna (Generalagent) Elektriska dragtruckar med kapacitet från 1 ton upp till 6 ton. Framföres utan krav på truckkörkort. Används inom en bred variation av logistikprocesser såsom hotell, flygplatser, lager, tillverkningsindustri, handelsträdgård, tvätteri och kärnkraftverk

Certifieringar

AAA – FR 2000

Kontakter

Mikael Fernlund
Försäljningschef Norden
0611-837 61
Hans Skoog
0611-837 80
Försäljning och support
0611-837 80
Niklas Fällström
Fältsäljare
0611-83755
072-1477700
Emma Tjernberg
Digital communications specialist
+46 (0)611 837 72

Filmer

NEO 30 Live demo

NEO 30 Live demo
EdmoLift company presentation

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-16
Studenter hjälper energibolagen i DalarnaNy unik metod kan visa risk för hjärt-kärlsjukdom14 aktörer ger 4%+ på rörliga sparkontonÖkat intresse för att köpa företag i SverigeEn stigcyklists landsvägscykel
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga