SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

SafeReach kommer åt alla områden med rope access

Rope Access: Ett säkert och effektivt alternativ till traditionella åtkomstmetoder
När det kommer till arbete på höjden finns det många olika metoder som kan användas för att komma åt svåra eller avlägsna områden. Men en metod som blir allt mer populär är rope access eller fallskydd. Rope Access är en metod som använder rep, selar och annan specialiserad utrustning för att säkert och effektivt komma åt svåra eller avlägsna områden på höjd. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på vad rope access är, hur det fungerar och några av fördelarna som det erbjuder jämfört med traditionella metoder.

Vad är Rope Access?


Rope Access är en metod för arbetspositionering som använder rep, selar och annan specialiserad utrustning för att säkert och effektivt komma åt svåra eller avlägsna områden. Metoden används för ett brett spektrum av applikationer, inklusive inspektion, underhåll och konstruktion. Rope Access-tekniker är speciellt utbildade för att använda utrustning för att säkert och effektivt arbeta i svåra och möjligen höga områden.

Rope access betraktas ofta som ett alternativ till traditionella åtkomstmetoder, såsom ställningar eller stegar, som kan vara kostsamma, tidskrävande och mindre flexibla. Däremot är rope access en relativt snabb, kostnadseffektiv och mångsidig metod för att nå nya höjder. Rope access anses också vara mycket säkrare än traditionella åtkomstmetoder, eftersom det eliminerar behovet för tekniker att arbeta på instabila eller dåligt underhållna ställningar, stegar eller plattformar.

Hur fungerar Rope Access?


Rope Access är ett tvårepssystem som innebär användning av två separata rep: ett arbetsrep och ett säkerhetsrep. Arbetslinan används för att bära upp teknikerns vikt, medan säkerhetslinan fungerar som en backup vid fel på arbetslinan. Båda repen är förankrade i en fast punkt och teknikern är ansluten till båda repen via en sele. Teknikern är också utrustad med annan specialiserad utrustning som karbinhakar, vilket gör det lättare och säkrare att röra sig upp och ner i repen.

Fördelar med Rope Access


En av de främsta fördelarna med rope access är att det är en relativt snabb, kostnadseffektiv och mångsidig metod för arbetspositionering. Den kan användas för ett brett spektrum av applikationer, inklusive inspektion, underhåll och konstruktion. Det anses också vara mycket säkrare än traditionella åtkomstmetoder eftersom det eliminerar behovet för tekniker att arbeta på instabila eller dåligt underhållna ställningar, stegar eller plattformar.

Rope Access tillåter också tekniker att komma åt svåra eller avlägsna områden som annars skulle vara otillgängliga eller för farliga att nå. Detta gör det till en idealisk metod för många industriella och kommersiella tillämpningar, inklusive inspektion och underhåll av stora strukturer som broar, byggnader och vindkraftverk. En annan fördel med rope access är att det minimerar miljöpåverkan från arbetet. Det är en icke-påträngande metod som inte kräver tunga maskiner vilket gör den idealisk för användning i miljökänsliga områden.

SafeReach når alla höjder med rope access


SafeReach utför alla sina jobb hängandes från rep med metoden rope access. För SafeReach innebär detta att de dagligen hänger i selar flera meter ovanför marken. Safereach kan också tillgodose andra behov inom rope access och höghöjdsarbete som till exempel sanering och underhåll, montage, målning, rostskydd, inspektion eller besiktning och utbildningar. Safereach kan till exempel utföra årlig besiktning av fallskyddsutrustning.
Kontaktinformation
Postadress
Box 1846
11674 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559063-1601
Grundat: 2016
Anställda: 4
Välkommen till SafeReach AB!

Vi på SafeReach är specialister inom Rope Access-klättring (reparbete) och fallskydd för industrin. Våra kunder anlitar oss för att utföra olika hantverksuppgifter på platser som är svåra eller dyra att nå på andra sätt.

Klättrarna på SafeReach har kompetens inom sanering, underhållning, montage, rostskydd, betongreparation och inspektion. Vi har även säkerhetsledare för industristopp och utför bergssäkring och broinspektioner i enlighet med Trafikverkets utbildningar och föreskrifter.

Inom fallskydd håller våra vana reparbetare utbildningar inom fallskydd, installerar både fasta och tillfälliga fallskyddssystem och vi besiktigar fallskyddsutrustning.

Det som gör oss på SafeReach unika är vårt fokus på tydliga arbetsrutiner och säkerhet genom hela arbetet. Vi har gedigen erfarenhet av att jobba för stora och komplexa organisationer, så vi sköter administration och planering kring arbetet på ett smidigt sätt. Vi har egna anställda och förmåga att ta in fler klättrare på kort varsel. Vår ambition är att vara den mest välorganiserade och säkraste samarbetspartnern inom reparbete och fallskydd för industriföretag.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Christina Olander
070-5335291

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-03-22
Colt utökar sitt partnerskap med Equinix i Sverige M-Files visar rekordtillväxt under 2022Jätteinvestering i logistikHär mäter AI hur grönt det är i Örebro Fler rattonyktra fast vid landets gränskontroller
2023-03-21
Henkel erbjuder heltäckande monteringslösningarRobotCenter Laxå exporterar till FrankrikeABB lanserar filmserien Unstoppable Nu börjar vägen mot prispallen i EuroSkillsNy agentur
2023-03-20
Väderstad bygger ut fabrikenVälkommen till LogiMAT 2023Flexibla ventilationsexperterSwecon och Lantmännen i gemensam satsning Duntäcke för dig som arbetar inom industrin
2023-03-17
Rotoclear ger fri sikt till produktionenABB bygger ut Robotics-fabrik i USABlinto tar in 121 miljoner från VerdaneSemperis går med i MISAKan VR användas inom tillverkningsindustrin?
2023-03-16
Mission completed!Produktiv hörnfräsningHexagon i partnerskap med Scada Systems Verizon förändrar i ledningenOslagbart paket från Volvo och Swecon