SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Utrustningen för effektiva rivningsarbeten

Använd rätt verktyg för rätt ändamål
Rivningsutrustning utgör en viktig del av moderna bygg- och rivningsprojekt. Denna artikel utforskar olika typer av rivningsverktyg, inklusive metallsaxar, pulveriserare, hydrauliska gripar och hydraulhammare, och deras betydelse för att effektivt hantera rivnings- och nedmonteringsprocessen.

Vad är rivningsutrustning?


Rivningsutrustning eller demoleringsverktyg är specialiserade verktyg, maskintillbehör och maskiner som används för att bryta ner och avlägsna material och strukturer vid rivningsarbeten. Denna mångsidiga utrustning möjliggör precisionsklippning, krossning av betong, effektiv materialhantering och snabb nedmontering.

Rivningsutrustningens olika ändamål


Metallsaxar är oumbärliga för exakt klippning och demontering av metallstrukturer. Deras precision gör dem idealiska för att hantera komplexa rivningsprojekt där noggrannhet är avgörande. Metallsaxarna möjliggör effektiv borttagning av metallkomponenter utan onödig påverkan på omgivande strukturer.

Pulveriserare är specialiserade på att krossa hårda material som betong och sten. Denna form av rivningsutrustning spelar en central roll i att bryta ner robusta strukturer och möjliggör en smidigare process för materialåtervinning. Dess kraftfulla krossningsfunktioner gör pulveriserare ersättliga vid rivningsarbeten där effektivitet är av yttersta vikt.

Hydrauliska gripar ger möjlighet att effektivt hantera och flytta material under rivningsprocessen. Dessa gripverktyg är särskilt användbara för att sortera och transportera rivningsavfall, vilket bidrar till att optimera arbetsflödet. Den hydrauliska tekniken möjliggör en stark och säker hantering av olika materialtyper, vilket gör griparna mångsidiga och användbara inom olika arbeten.

Hydraulhammare är snabba och effektiva verktyg som används för att demolera betong och sten. Deras konstruktion möjliggör precision i nedmonteringsprocessen samtidigt som de erbjuder hög slagkraft. Hydraulhammare är oumbärliga vid rivningsprojekt där snabb och pålitlig demolering är avgörande för projektets framsteg och effektivitet.

Vilka branscher använder sig framförallt av rivningsutrustning?


Rivningsverktyg har blivit oumbärliga inom olika branscher. Bygg-, rivnings- och entreprenadföretag drar nytta av rivningsutrustning för att förbättra effektiviteten och säkerheten i sina projekt. Dessutom har industrier som avfallshantering och återvinning integrerat rivningsutrustning för att optimera materialhanteringen.
För att lära dig mer om de olika rivningsverktygen och hur de kan passa in i ditt projekt, kontakta oss på Nevo Maskin idag. Vårt dedikerade team är redo att erbjuda rådgivning och skräddarsydda lösningar för dina specifika behov.
Kontaktinformation
Postadress
Hantverks­vägen 2m
95433 Gammelstad
Besöksadress
Hantverks­vägen 2m
95433 Gammelstad
Region
Luleå
Norrbottens län
Sverige
Organisationsnummer:
556505-5158
Grundat: 1991
Anställda: 13
Vi är en helhetsleverantör för entreprenadmaskiner, vi tillhandahåller reservdelar till dom flesta märken, maskinservice och även försäljning av grävmaskiner och hjullastare.

Nevo är specialiteter på hydraulcylindrar där vi gör reparation, renovering och nytillverkning av cylindrar i alla storlekar.

I vår nybyggda maskinverkstad sköter vi reparationer och service av entreprenadmaskiner. Vi tillhandahåller fältmekaniker inom norrbotten och slangservice.

Vi har ett omfattande reservdelslager till volvo grävmaskiner, dumper och hjullastare och leverantörer på reservdelar till Komatsu och caterpillar och dom flesta maskinmärken.
Problemlösning är en av Nevo Maskins stora styrkor, vi löser det mesta som kan gå fel i en entreprenadmaskin.

Vår affärsidé är att glädja och hjälpa maskinägare och entreprenörer med reservdelar och förstklassig service.

Vår vision är att 2024 vara det självklara valet i Norrland för den som behöver hjälp med reservdelar, service och reparationer av entreprenadmaskiner.

Nevo Maskin startades 1991 av Sixten Niemelä. Under företagets tidiga år bestod verksamheten av försäljning och demontering av entreprenadmaskiner samt försäljning av reservdelar till grävmaskiner. Från början var det enbart Sixten som var involverad, men senare började även sönerna Niklas och Rickard att jobba i företaget. Niklas började i verkstaden och Rickard i lagret. Idag har Niklas tagit över som VD och Rickard sköter ekonomin.

Kontakter

Niklas Niemelä
VD
0920-25 16 00
Sixten Niemelä
0920-25 16 00
Christoffer Sundström
+46(0)920-46 74 43
0703859980
Anders Bjurström
0920467446

Filmer

Hydraulic cylinder assembly

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-22
Ny turbiditetssensorSäkerhet i varje steg Eaton lanserar ny UPS-lösning för datacenter Fotoelektrisk sensor­lösning från norelemTCS globala AI-undersökning
2024-05-21
Framtidens industrimaskiner Bli en luftens hjälteDamaskus Maskinskydd är involverad Scania öppnar för order Närproducerat i norr
2024-05-20
Milltool AB lanserar MT22DIRA Robotbrag 30-31 MajVolvo L110H och L120H uppdateras Ny undersökningNewsec exklusiv rådgivare
2024-05-17
Volvo CE presenterar omfattande rapporterMinimera produktspill Grundstenen för pålitliga VVS-systemEaton lanserar inbytes­kampanj för UPS-system Besök Swecons digitala monter
2024-05-16
Dessa fyra cyberhot växer extra snabbtONE startar ny containerlinjeIVECO Göteborg fyller 25 årSmart och klimatanpass­ad vattenhantering Byggföretag i Umeå på frammarsch