SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vätskebrist – den bort­glömda arbets­miljörisken hos industri­klättrare

Recept på elektrolyt-dryck som industriklättrarna hos SafeReach tycker om
En av riskerna som industriklättrare och andra personer med fysiska jobb utsätts för är vätskebrist, speciellt på sommarhalvåret.

Industriklättrarna på SafeReach känner väl till denna risk eftersom de ofta jobbar på fasader utomhus, och i varma industrilokaler. När man arbetar är det lätt att glömma att dricka tillräckligt, och när man känner sig törstig har kroppen redan för lite vatten.

När man dricker stora mängder vatten, som ju kan vara frestande då man känner sig törstig, kan inte kroppen tillvarata all vätska. Om man t.ex. sveper en liter vatten kommer kroppen ta upp en väldigt liten del. Det mesta kommer man att kissa ut.

För att få i sig rätt vätskemängd och slippa onödigt många toalettbesök (vilket är en olägenhet för industriklättrare) är det viktigt att fylla på vätskenivån i små doser kontinuerligt under dagen. Hur mycket man ska dricka varierar från person till person, men ett riktmärke är att om man arbetar i solen ska man dricka 2-3 dl vatten var 15-20e minut.

Att dricka rätt mängd vatten är inte tillräckligt för att undvika de problem som vätskebrist kan orsaka. Man måste också ersätta elektrolyterna som man förlorar när man svettas.

Elektrolyter finns i sportdrycker, men man kan också göra egen elektrolyt-dryck.

Här är ett recept på elektrolyt-dryck som industriklättrarna på SafeReach tycker om:

- 1 liter vatten
- 1 sked bikarbonat
- 1 sked socker
- 1 sked jodsalt

Juice från en apelsin eller två citroner

Att ha vätskebrist är inte bara obehagligt och ohälsosamt, det är också en säkerhetsrisk då många känner yrsel och mental frånvaro när de får vätskebrist. Därför har vi på SafeReach valt att ge alla våra industriklättrare en egen vattenflaska och alla uppmanas att dricka ofta.
Kontaktinformation
Postadress
Box 1846
11674 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559063-1601
Grundat: 2016
Anställda: 4
Välkommen till SafeReach AB!

Vi på SafeReach är specialister inom Rope Access-klättring (reparbete) och fallskydd för industrin. Våra kunder anlitar oss för att utföra olika hantverksuppgifter på platser som är svåra eller dyra att nå på andra sätt.

Klättrarna på SafeReach har kompetens inom sanering, underhållning, montage, rostskydd, betongreparation och inspektion. Vi har även säkerhetsledare för industristopp och utför bergssäkring och broinspektioner i enlighet med Trafikverkets utbildningar och föreskrifter.

Inom fallskydd håller våra vana reparbetare utbildningar inom fallskydd, installerar både fasta och tillfälliga fallskyddssystem och vi besiktigar fallskyddsutrustning.

Det som gör oss på SafeReach unika är vårt fokus på tydliga arbetsrutiner och säkerhet genom hela arbetet. Vi har gedigen erfarenhet av att jobba för stora och komplexa organisationer, så vi sköter administration och planering kring arbetet på ett smidigt sätt. Vi har egna anställda och förmåga att ta in fler klättrare på kort varsel. Vår ambition är att vara den mest välorganiserade och säkraste samarbetspartnern inom reparbete och fallskydd för industriföretag.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Christina Olander
070-5335291

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN