SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Expandia får hållbarhetspris

För fyrkantig produkt som är helt cirkulär
Modulföretaget Expandia vinner Guldstänks Hållbarhetspris. De får priset för sitt arbete med att minimera modulernas klimatavtryck och för hur de påverkar både leverantörer och kunder i hållbar riktning.

Västeråsbolaget Expandia är ett familjeägt företag med cirka 22 000 moduler i sin flotta. De bygger alla moduler i Sverige för att minska transporter och kontrollera produktionen. Vid både tillverkning och renovering används maximalt med återvunnet material och material som kan återvinnas.

”Starkt driv att påverka leverantörer och kunder”
Nu prisas Expandia för sitt hållbarhetsarbete. Vid näringslivsgalan Guldstänk 14 mars i Västerås fick moduljätten ta emot Guldstänks Hållbarhetspris 2023. Galan – som firar 20 år 2024 – är regionens största nätverksträff för näringslivet.

”Vi är stolta och glada – inte minst över att hållbarhet blivit en självklar del av Expandia och att alla medarbetare bidrar”, säger Åsa Ledin, marknads- och kommunikationschef.

Motiveringen lyder: ”Årets Hållbarhetspris går till ett företag med ett starkt driv att påverka både leverantörer och kunder att vara omtänksamma med miljön. Företaget är en förebild inom hållbarhetens alla dimensioner med ett imponerande ekonomiskt resultat och genuint socialt engagemang. Affärsidén bygger på en fyrkantig produkt som är helt cirkulär.”

Vad menas med att modulerna är cirkulära?
”Vi bygger modulerna för att de ska återanvändas många gånger och vi jobbar hårt för att minska klimatpåverkan genom hela värdekedjan. En viktig del av detta arbete är att driva samarbeten kring miljö och hållbarhet med våra leverantörer, tillverkare och kunder”, säger Åsa Ledin.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-02
Lanserar ny lösning för DLP- och generativ AILenovo stärker euro­peiskt hållbarhetsarbete Hälften av Europas intrång börjar interntLösningar för framtida datacenterutmaningarBlue Integrator 4.3
2024-05-01
En långvarig följeslagare i krävande arbetsmiljöer
2024-04-30
Trådlösa system ger helt nya möjligheter Maximera effektiviteten med motviktstruckarNy katalog från ChuckcenterKärlpress SVELOG 140 för matavfallDärför ska du prioritera service av dina truckar
2024-04-29
Container Basic Store för invallning av fat och IBC Ljustorn med IO-link Hur mycket kostar 3D-utskrift? Familjeägt företag satsar långsiktigt och hållbartNyckelbakterie upptäckt
2024-04-26
Länken i framgångsrikt partnerskapIndustridatorers roll i tuffa driftmiljöerSkyddsslang ECOLINEMjölby en av orterna som får ny utbildningsformCognizants innovations­program Bluebolt