SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fem tips inför “Charge Your Car Day”

En undersökning genomförd av Yougov på uppdrag av CTEK
Den 5 oktober är “Charge Your Car Day”. Ett utmärkt tillfälle för oss alla att tänka lite extra på batteriladdning och reflektera över allt vi kan göra för att stödja det ödmjuka men ändå hårt arbetande bilbatteriets välbefinnande. Det kan förlänga batteriets livslängd med upp till tre gånger, vilket är bra både för miljön och för plånboken.

En undersökning genomförd av Yougov på uppdrag av CTEK har visat att ungefär hälften av batterierna på våra vägar idag är i behov av någon form av uppmärksamhet - det vill säga att laddas eller bytas ut. Regelbunden laddning och underhåll av ett batteri förlänger inte bara batteriets livslängd med upp till tre gånger, de ger också sinnesro och hjälper förare att spara pengar på lång sikt. Det är också viktigt att komma ihåg att ett batteri som går sönder kan äventyra fordonets elektronik och därmed leda till ytterligare utgifter.

I slutändan kokar allt ner till rutiner och vi på CTEK är inte sena med att dela med oss av våra fem bästa tips inför “Charge Your Car Day”.

1. Använd en pålitlig batteriladdare
Den främsta orsaken till bilkrångel runt om i världen är ofta batterifel. Fler bilar utrustade med känslig elektronisk utrustning innebär också att kraven på batteriet ökar. Att använda en laddare för att bibehålla prestanda och livslängd kan hjälpa till att spara tid, minska kostnader och är bättre för miljön.

2. Ha en sund laddningsrutin
Studier visar att man genom att ladda minst en gång i månaden får ut det bästa ur ett bilbatteri och förlänger dess livslängd. Det är enkelt att ansluta batteriet och låta laddaren göra sitt arbete snabbt, säkert och effektivt, medan bilen står parkerad. När det gäller elbilar är dock regeln ABC, eller med andra ord: “Always Be Charging”.

3. Enkel, vanlig bilvård
Det är lika viktigt att bibehålla hälsan hos ett batteri regelbundet som att ladda det i första hand. Investera i en laddare med inbyggda funktioner för både underhåll och felsökning och njut av den sinnesro som följer med vetskapen om att man är ägare till ett batteri som alltid fungerar till sin optimala kapacitet.

4. Var uppmärksam på vädret
Det är viktigt att vara medveten om effekten av extrema väderförhållanden på bilbatterier. Ett batteri kan förlora så mycket som 35 procent i prestanda när temperaturen når minusgrader och upp till 50 procent när temperaturen sjunker ännu lägre. Omvänt kan värme förstöra ett batteri genom att förånga dess vätskor. Förare vara uppmärksamma för vissa tecken, exempelvis hur bilen startar eller driften av elsystemet i allmänhet.

5. Korrekt laddning
Användandet av laddkablar, att putta igång en bil eller landsvägskörning är alla vanliga men inte nödvändigtvis bra sätt att ladda ett tomt bilbatteri. Dels kommer alla dessa metoder inte att ladda ett batteri helt. Dels kan det också skapa långvarig skada. Försök att vara proaktiv och ladda regelbundet för att undvika haverier. Om du ändå hamnar i en situation med ett batteri som är urladdat bör du använda en adaptiv booster för att få din bil att starta igen.

Summa summarum - den 5:e oktober bör man som bilägare ta fram sin laddare och se till att bilens batteri mår bra. Det vinner både du och din bil på.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Solör Bioenergi deltar i EU-projektPapperspåsen som minskar plasten i avfalletAktiv infrastruktur för Ethernet-APLKompakt distanssensor Nytt gångjärn med konstant vridmoment
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när