SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nytt Tjänstemannaavtal på plats

Avtalet innehåller flera delar som gynnar våra medlemsföretag
Plåt & Ventföretagen har ingått ett nytt Tjänstemannaavtal med Ledarna, Unionen och Sveriges Ingenjörer. Avtalstiden löper från den 1 maj 2023 till och med den 30 april 2025. Löneavtalen med Ledarna och Sveriges Ingenjörer är fortsatt sifferlösa processlöneavtal medan avtalet med Unionen följer lönenivåerna enligt märket på 7,4 procent.

Plåt & Ventföretagen har tillsammans med Glasbranschföreningen, Installatörsföretagen, Maskinentreprenörerna, samt Måleriföretagen i Sverige och fackförbunden Unionen, Ledarna och Sveriges Ingenjörer kommit överens om ett nytt Tjänstemannaavtal.

Förhandlingarna har omfattat flera svåra frågor men parterna har nu enats om ett nytt avtal.

– Trots att avtalsrörelsen har präglats av osäkerhet med ökande inflation, stigande kostnader och en orolig omvärld har vi fått till ett förhållandevis långt avtal som skapar stabilitet för både arbetsgivare och tjänstemän. Tillsammans med facken tar vi nu ansvar för Sverige i det här tuffa läget, säger Johan Lindström, vd Plåt & Ventföretagen.

Avtalet innehåller flera delar som gynnar våra medlemsföretag:

• Löper över 24 månader.
• Unionens löneavtal följer industrins märke på 7,4 procent.
• Ledaravtalet och Sveriges Ingenjörers löneavtal är även fortsatt sifferlösa processlöneavtal.
• Möjlighet till förlängning av provanställning om tjänstemannen har varit frånvarande.
• Redaktionella ändringar som gör avtalet mer lättillgängligt för både arbetsgivare och arbetstagare.

Avtalet gäller från den 1 maj 2023 till och med den 30 april 2025. Under avtalsperioden är vi överens med Ledarna, Unionen och Sveriges Ingenjörer om att i arbetsgruppsform fortsätta arbetet med att göra Tjänstemannaavtalet till ett ännu mer attraktivt kollektivavtal genom att bl.a. se över förhandlingsordningen och arbetstidsreglerna i Tjänstemannaavtalet.

­– Avtalsförhandlingarna har präglats av ett konstruktivt förhandlingsklimat som vi kommer att ta med oss in i våra arbetsgrupper. För oss har det varit viktigt att Tjänstemannaavtalet är ett verksamhetsnära kollektivavtal som baseras på vår branschs behov. Avtalet ska vara attraktivt att tillämpa för våra medlemsföretag, säger Karin Wiberg Stålbröst, avtalsansvarig för Tjänstemanaavtalet på Plåt & Ventföretagen.

För mer information kontakta:
Karin Wiberg Stålbröst, biträdande förhandlingschef på Plåt & Ventföretagen, 08-762 75 98.
Anita Hagelin, chefsjurist och förhandlingschef på Plåt & Ventföretagen, 08-762 75 97.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-29
Årets Plåtinfluerare 2024Sveriges bästa unga plåtslagare 2024 Sveriges bästa unga ventilationsmontör 2024Jämför hotell i Stockholm, Göteborg och MalmöAmazon Bedrock grunden för AI-boomen
2024-04-26
Länken i framgångsrikt partnerskapIndustridatorers roll i tuffa driftmiljöerSkyddsslang ECOLINEMjölby en av orterna som får ny utbildningsformCognizants innovations­program Bluebolt
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap