SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Procurator säger nej till evighetskemikalier

Vi ansluter till PFAS Movement
Vi arbetar ständigt med olika initiativ och flertalet förbättringar för en hållbar verksamhet. Därför ansluter vi oss nu till PFAS Movement skapat av miljöorganisationen ChemSec.

På Procurators agenda har hållbarhet alltid legat högt. Hela vår affärsgrund vilar på att skapa en säker och hälsosam miljö för människor i vardagen samt att främja för minsta möjliga påverkan på miljön. Vi genomlyser därför kontinuerligt var vi kan göra ännu fler förbättringar i vår verksamhet, produktion och leveranskedja.

Därmed är det självklart för oss att engagera oss i ChemSecs PFAS Movement - ett initiativ som fasar ut skadliga PFAS-kemikalier. (Kemikalier som inte bryts ned utan fortsätter att påverka allas vår gemensamma miljö.) Initiativet samlar företag som på eget bevåg vidtar åtgärder för att få bort dessa från den egna produktionen och leveranskedjan.

- Vårt beslut om att ansluta oss även till PFAS Movement innebär en långsiktig satsning där vi bland annat tar ett första steg för utfasning av PFAS-ämnen inom vårt produktområde för arbetskläder. Initiativet stämmer väl in med våra mål och ansträngningar för en hälsosam och hållbar miljö, säger Jonas Larsson, Quality & Environmental Manager på Procurator.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-30
Åkerströms Björbo och Ovako ingår partnerskapAvkastning på över 200%
2024-04-29
Container Basic Store för invallning av fat och IBC Ljustorn med IO-link Hur mycket kostar 3D-utskrift? Familjeägt företag satsar långsiktigt och hållbartNyckelbakterie upptäckt
2024-04-26
Länken i framgångsrikt partnerskapIndustridatorers roll i tuffa driftmiljöerSkyddsslang ECOLINEMjölby en av orterna som får ny utbildningsformCognizants innovations­program Bluebolt
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?