SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

The Plastic Debate

Branschexperterna möts i glödhet debatt om plast
I mars röstades ett förbud mot engångsartiklar i plast igenom i EU. Förbudet omfattar plastartiklar som sugrör, bestick och bomullspinnar och börjar gälla redan 2021. Plastfrågan växer, ställer nya krav på företag och allmänhetens medvetenhet blir allt större. Att säkerställa en strategi för ett hållbart förhållningssätt till dina materialval är viktigare än någonsin.

Den 3 oktober på Kistamässan presenterar Empack The Plastic Debate, paneldebatten som lyfter utmaningarna och ger lösningarna på den världsomvälvande plastproblematiken. Representanter ifrån Sveriges främsta företag samlas för att gå på djupet i plastfrågan under ledning av den erfarne moderatorn Per-Stefan Gersbro.

Lena på IKEM framhåller vikten av att nyttja återvunnet material. Därtill framhäver hon plasten som ett av de bättre förpackningsmaterialen vilket också riktar fokus till att hitta lösningar för en cirkulär användning av plasten snarare än att fasa ut plasten som materialval.

”Plast är i många fall det bästa förpackningsmaterialet. För att minska miljöpåverkan ytterligare ska förpackningarna designas för återvinning samt innehålla mer återvunnen plast. IKEM vill att all plast återvinns. Då behövs samarbete i värdekedjan, nya lösningar och olika åtgärder. Därför är det positivt att det händer så mycket nu inom området” – säger Lena Lundberg, ansvarig plastråvarufrågor, IKEM.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp