SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London

Vattenfall har fått i uppdrag av fastighetsutvecklaren Argent Related att installera ett fjärrvärmenät för omkring 6 700 bostäder samt kommersiella lokaler i ett omfattande fastighetsutvecklingsprojekt vid Brent Cross i Barnet i norra London.
Det nya fjärrvärmenätet kommer på sikt att leverera fjärrvärme och varmvatten till omkring 6 700 nya bostäder och 280 000 kvadratmeter nya lokalytor för kontor, detaljhandel och andra kommersiella utrymmen.

Fjärrvärmenätet blir det största hittills i Storbritannien och kommer att väsentligt minska koldioxidutsläppen jämfört med gasuppvärmning.

– Vi är mycket glada över att ha blivit utvalda av Argent Related och London Borough of Barnet för att bygga och driva detta fjärrvärmenät med ambitionen att möjliggöra ett fossilfritt boende, på sikt helt utan koldioxidutsläpp.

Detta projekt kommer att fungera som en plattform för ytterligare tillväxt inom koldioxidfria energilösningar i London och Storbritannien, säger Tuomo Hatakka, chef för affärsområdet Värme inom Vattenfall.

I samarbete med Argent Related och Barnet Council kommer Vattenfall att planera, bygga och driva fjärrvärmenätet som ska tas i drift år 2023. Fjärrvärmenätet kommer att ha värmepumpar på åtta megawatt plus elpannor som ska leverera 75 procent av det totala värme- och varmvattenbehovet i området.

För ytterligare information:
Vattenfalls pressavdelning, 08-739 50 10, press@vattenfall.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp