SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

TMBX erbjuder professionella mättjänster

Varför du ska använda mättjänsten kontrollmätning
TB Metrology erbjuder olika mättjänster för företag. En av dessa mättjänster är kontrollmätning. Detta innebär att TBMX kontrollmäter produkter för att tillgodose god och acceptabel kvalitet av detaljen.

Vad innebär mättjänsten kontrollmätning?


Att utföra en kontrollmätning är att utföra en analys av en befintlig produkt, process eller vid utvecklingen av en ny produkt. Denna mättjänst är beröringsfri och är väldigt noggrann. Denna typ av mätning om man vill kalla det 3dmätning eller lasermätning är en form av överföring av data från fysisk produkt till en digital modell av produkten. Detta fungerar också tvärtom såklart. Du kan alltså skicka den digitala modellen till exempelvis en CNC fräs för bearbetning.

varför vill man utföra mättjänsten kontrollmätning?


Varför man skulle vilja göra en kontrollmätning är för möjligheten att utvärdera produkter eller formade detaljer. Samtidigt är det en god lösning om man vill spara, arkivera eller digitalisera den geometrin av kritiska detaljer för framtida bruk.

Vad kan TMBX mättjänst göra för er?


TBMX kan erbjuda kostnadseffektiva lösningar för bådes stora och små mätuppdrag. TBMX hjälper till när ert företag och behöver experthjälp inom mättjänster.

Med TBMX portabla mätutrustning kan TBMX komma ut till ert företag och utföra mättjänster på plats. Detta innebär snabba och precisa kontroller av med mycket stor noggrannhet. TBMX erbjuder också konsultationer tidigt i ert projekt för att hjälpa er att undvika problem som fel i ritningar samt toleranser som kan uppkomma senare i produktionen.

Det kan alltså vara helt avgörande för kvaliteten av produkten att ta in en tredjepart för att bibehålla den kvalitén. Så behöver du stöd eller helt enkelt vill förbättra din verksamhet och driva ditt företag framåt kan TBMX använder sina mättjänster och kunskap för att minimera påverkan på din verksamhet och öka kvalitén av era produkter.

Vilka är TBMX?


TBMX har nu över 25 års erfarenhet och allt startades när Niklas Bergqvist startade sin mättekniska bana 1997. År 2001 bildades den enskilda firman Team Bergqvist med inriktning mätkonsult. År 2012 omvandlades förtaget till ett aktiebolag fast höll vid samma inriktning som tidigare.

TBMX kunder hittar ni i bland annat i rymdindustrin, sjukvården och fordonsindustrin. Alla dessa olika tillverkningsprocesser har gett TBMX en god och bred kunskap och påverkan av de slutgiltiga resultaten.

- Förutom mättjänsten kontrollmätning erbjuder TBMX dessa tjänster:
- 3D mätning mot till exempel CADunderlag
- Form och läge (GD&T)
- Legomätning
- Utfallsprover, fulltaksprover, PPAP
- Verifiering av fixturer, mallar och jiggar
- Konsultering av projekt (ritningar, toleranser)
- Prismatik mätning mot 2D eller 3D underlag
- TBMX exporterar såklart alla mätresultat i olika filformat.

Varför ni ska välja TBMX


TBMX kan hjälpa er innan ni ens vet om att det existerar ett problem. Detta för att TBMX kan leverera mättjänster på som ger beställaren rätt möjlighet att själva kunna uppnå rätt kvalitet till rätt pris på möjliga bästa tiden.
Kontaktinformation
Postadress
Kungs­gatan 33
34131 Ljungby
Region
Ljungby
Kronobergs län
Sverige
Organisationsnummer:
556876-5944
Grundat: 2012
Anställda: 2
Niklas Bergqvist startade sin mättekniska bana på R-Man AB och har arbetat med mätteknik sedan 1997.

Sedan 2001 som konsult inom mätteknologi.

2012 bildades aktiebolaget Team Bergqvist AB.

2020 har verksamheten bytt namn till TBMX (TB METROLOGY) och införskaffat egen mätutrustning för hög precision. Vi hyr in oss i ett tempererat mätrum hos ID Modeller.

ID Modeller är specialister på verktyg, modeller, prototyper och fixturer. Dom kan bistå vid tillverkning av bland annat mätupplägg och fixturer för att underlätta mätning.

20 år i branschen med kunder inom fordons, sjukvårds, plast, gjut och rymdindustrin.

Vi har god kunskap om olika tillverkningsprocesser och deras påverkan på det slutgiltiga resultatet.

Vi har under åren skaffat oss ett brett nätverk med spetskompetens inom många områden.

Vi kan ha lösningen på era problem även om det inte gäller mätning. Vi ser inte problemen, vi ser möjligheter.

Välkommen att kontakta oss!

Delta i TBMX´s Webinar om Mätprotokoll 2.1

Kontakter

Niklas Bergqvist
037210425
0706635444

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Umeå vill möjliggöra vätgasflyg till 2035Arctic Paper i Munkedal satsar på hållbar energiSå snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenovering
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884