SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

AB Vandskæring A/S investerar

I företagets hittills största maskin
AB Vandskæring moderniserar maskinparken med en ny maskin för att hantera den största uppgiften i företagets historia.

Nu utökas maskinparken på skandinaviska vattenskärningsföretaget AB Vandskæring i Støvring, Danmark. Sedan starten 1997 har de två ägarna, Finn Andersen och Jan B. Kristiansen, varit medvetna om att kontinuerligt investera i nya maskiner för att hålla jämna steg med tiden. När en kund kom med en stor order som ingen av de nuvarande maskinerna klarade av var det dags att göra en ny investering.

- Vi har precis avslutat en stor order för vattenskärning av 100 duplexskivor med 30–80 mm väggtjocklek. För att kunna möta en så stor order på totalt 600 ton har vi förstärkt vår produktion med en ny maskin från Water Jet Sweden, säger Finn Andersen.

Maskinen har en maskinyta på 3 x 7 meter och är utrustad med tre individuella skärhuvuden för att säkerställa maximal effektivitet. Den kan hantera plåtar upp till 8 ton och med en tjocklek på 200 mm.

- Det är typiskt vindkrafts- och livsmedelsindustrin som kräver komplexa och stora beställningar, där vi måste hantera de mycket stora plåtstorlekarna. Det kan vi göra med den nya maskinen, som är särskilt efterfrågad för offshore-områden, säger Jan B. Kristiansen.

Rustade för framtiden
Med investeringen på plats är AB Vandskæring redo att ta emot liknande order.

- Nu har vi installerat maskinen och vi har löst den första uppgiften, så nu är vi redo att ta oss an liknande uppgifter. Investeringen är naturligtvis ett resultat av att vi vill fortsätta att förnya oss och fortsätta leverera högkvalitativa produkter med korta leveranstider. Därför har vi återigen valt Water Jet Sweden, som lever upp till våra krav på både kvalitet och snabba leveranser, avslutar Finn Andersen.

Tillskottet av den nya maskinen innebär att AB Vandskæring kan leverera alla typer av vattenskärning – från 0,5 till 200 mm.

Om AB Vandskæring A/S
AB Vandskæring är ett av Europas största företag inom 2D- och 3D-vattenskärning. Företaget grundades 1997 av de två ägarna Fin Andersen och Jan B. Kristiansen. Sedan starten har ambitionen varit att hänga med i utvecklingen av maskiner och teknik för att möta kundernas behov. AB Vandskæring hanterar alla typer av material som aluminium, rostfritt stål, koppar, mässing och kakel.


Kontaktinformation
Postadress
Teknik­vägen 4
37238 Ronneby
Besöksadress
Teknik­vägen 4
SE-37238 Ronneby
Region
Ronneby
Blekinge län
Sverige
Organisationsnummer:
556516-9066
Grundat: 1992
Anställda: 40
Välkommen till Water Jet Sweden!
Water Jet Sweden grundades 1993 och har med åren blivit Europas ledande tillverkare av vattenskärningsmaskiner. Vårt huvudkontor ligger i Ronneby, Blekinge, vid Sveriges sydkust.
Water Jet Sweden ska utveckla, tillverka och marknadsföra avancerade lösningar för vattenskärning och tillhandahålla ett eftermarknadsutbud med hög kvalitet på service och reservdelar. Vår vision är att vara ett tydligt förstahandsval för kunder över hela världen som söker lösningar med vattenskärning baserat på hög kvalitet, högt tekniskt innehåll och hög servicestandard.
Vår verksamhet bygger på kärnvärden som kvalitet, hållbarhet och kundnytta. Genom ett globalt nätverk av återförsäljare och dotterbolag står vi våra kunder till tjänst i mer än 40 länder.
Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2008 – ISO 9001:2015

Kontakter

Klas Wallström
Marknadschef
0457-45 54 40
Peter Ruden
Försäljning
0457 - 455 460
Christian Svensson
Försäljning
0457-45 54 75

Filmer

Why waterjet cutting technology

Why waterjet cutting technology
Historien om Water Jet Sweden
Water Jet Annual Show 2016
Waterjet Annual Show 2014
Buildning av water jet sweden machine in 3 minutes

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-20
DIRA Robotbrag 30-31 MajVolvo L110H och L120H uppdateras Ny undersökningNewsec exklusiv rådgivare Skrivare allt oftare målta­vla för säkerhetsintrång
2024-05-17
Volvo CE presenterar omfattande rapporterMinimera produktspill Grundstenen för pålitliga VVS-systemEaton lanserar inbytes­kampanj för UPS-system Besök Swecons digitala monter
2024-05-16
Dessa fyra cyberhot växer extra snabbtONE startar ny containerlinjeIVECO Göteborg fyller 25 årSmart och klimatanpass­ad vattenhantering Byggföretag i Umeå på frammarsch
2024-05-15
ELESA vinner Good Design® Award Ny YSTA Sopvals Proffs L Clara blir VP Strategy & TransformationJordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvar
2024-05-14
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD