SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Arbetskläders funktion och betydelse

Prioritera komfort och säkerhet på arbetsplatsen
Arbetskläder spelar en viktig roll i många yrken, både för att skydda arbetstagare och för att uppfylla specifika krav inom olika branscher. Dessa kläder är utformade för att motstå tuffa förhållanden och erbjuda komfort samt säkerhet under arbetsdagen.

Vad kännetecknar arbetskläder?


Arbetskläder är utformade med flera viktiga funktioner i åtanke. Först och främst måste de vara slitstarka för att tåla hård användning och frekventa tvättar. De bör också erbjuda skydd mot specifika arbetsrelaterade faror, såsom kemikalier, eld eller extrema temperaturer. Komfort är en annan viktig aspekt, vilket innebär att materialen ska vara andningsbara och passformen korrekt anpassad för att möjliggöra rörelsefrihet. Dessutom är synlighet en avgörande faktor för många arbetskläder, särskilt för de som arbetar i miljöer med låg sikt eller nära trafik.

Vanliga typer av arbetskläder


Det finns flera typer av arbetskläder som är anpassade för olika yrken och arbetsmiljöer, däribland bland annat:

Arbetströjor - Bekväma och hållbara tröjor som kan användas i en mängd olika arbetsmiljöer. Ofta tillverkade av material som är både andningsbara och slitstarka.

Västar - Används främst för att förbättra synligheten, särskilt i riskfyllda miljöer som byggarbetsplatser och vägarbeten. Västarna kan också ha fickor för att bära verktyg och annan utrustning.

Svetskläder - Tillverkade av material som är resistenta mot gnistor och höga temperaturer, och används som skyddskläder för att skydda svetsare från brännskador och andra skador.

Regnkläder - Vattentäta kläder som används i utomhusarbete under regniga förhållanden för att hålla arbetare torra och bekväma.

Förkläden - Ger skydd mot spill och stänk av kemikalier, oljor och andra vätskor. Används ofta i laboratorier och industriella miljöer.

Huvudbonader - Inkluderar hjälmar, mössor och kepsar som skyddar mot fallande föremål, kyla eller solens strålar beroende på arbetsmiljön.

Termiska kläder - Utformade för att hålla arbetare varma i kalla miljöer. Dessa kläder är isolerade och kan inkludera både över- och underkläder för maximalt skydd.

Det finns mycket mer än detta; arbetskläder kan specialanpassas för nästan varje specifik arbetsmiljö och behov.

Frågor att ställa sig innan införskaffandet av arbetskläder


- Vilka specifika skydd behöver arbetskläderna erbjuda?

- Vilken typ av miljö kommer kläderna att användas i (inomhus, utomhus, hög synlighet etc.)?

- Finns det några särskilda lagkrav eller standarder som kläderna måste uppfylla?

- Vilka material och funktioner behövs för att garantera komfort och hållbarhet?

- Hur ofta kommer kläderna att behöva bytas ut eller underhållas?

Utrustning och klädsel från D-S Säkerhetsutrustning


D-S Säkerhetsutrustning erbjuder ett brett sortiment av arbetskläder som uppfyller de högsta kraven på kvalitet och säkerhet. Besök deras hemsida för att utforska det breda sortimentet och hitta de perfekta kläderna för just era behov. Ta kontakt för expertråd och hjälp med att välja rätt arbetskläder för din arbetsplats.

D-S Säkerhetsutrustning är här för att säkerställa att du och ditt team alltid är säkra och bekväma på jobbet.
Kontaktinformation
Postadress
Fårö­gatan 6
21124 Malmö
Region
Malmö
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556567-7274
Grundat: 1977
Anställda: 49
Välkommen till D-S Säkerhetsutrustning A/S

- Er totalleverantör av skyddsprodukter och säkerhetslösningar

Vårt produktprogram är brett, omfattande och består av kvalitetsprodukter inom samtliga områden gällande skyddsutrustning, såsom: svetsjackor, svetshuvor, arbetskläder, arbets-/skyddshandskar, hörselskydd, skyddsdräkter, skyddsglasögon, fallsäkring, gasdetektorer, skyddsskor, andningsskydd, skyltar samt avspärrningar, första hjälpen, och desinfektion - som Ni kan hitta i vår webshop. Vi ger service till alla industrier, offentlig och kommunal såväl som privat verksamhet.

Vi producerar, importerar och marknadsför direkt utan fördyrande mellanhänder. Vi har dessutom egen tillverkning i Danmark, där vi utvecklar nya produkter, bl.a. vår egen, brandhämmande beklädnad tillverkad i VARMEX®. Våra 11 stycken B2B-konsulenter i Danmark ger daglig service till dansk industri, medan den svenska marknaden täcks via vårt dotterbolag i Ängelholm - euroquiPPE ab. Vi levererar från dag till dag överallt i dessa länder och är naturligtvis behjälpliga med rådgivning när det gäller Er arbetsmiljö.


Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Theis Dræberg
+45 20 80 56 52
Anders Norman
+46 (0)739470000
+46 (0)739470000
Thomas Nielsen
(+45) 55 44 66 01

Filmer

Välkommen till D-S Sikkerhedsudstyr

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Förenar krafter för att förbättra utbildningar Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats pris
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige