SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Aura Light minskar sitt klimatavtryck

Koldioxidsnålt aluminium från Hydro
Det svenska belysningsföretaget Aura Light, med utveckling och tillverkning i Vimmerby, lanserar under våren en ny belysningsarmatur, Helags. Den nya serien är konstruerad av Hydro REDUXA, koldioxidsnålt aluminium. Armaturen är därmed gjord av aluminium från förnybara energikällor såsom vatten- och vindkraft.

Aura Light utvecklar och tillverkar armaturer, ljuskällor samt produkter för ljusstyrning. Produkterna används inom exempelvis industri, kontor, sjukvård, skola och lager. Det senaste tillskottet, Helags, är först och främst en belysningsarmatur för industri, men den kan också användas för en rad andra applikationer i korridorer och kontor.

Helags är en robust industriarmatur försedd med högkvalitativa komponenter, avsedd för att hålla under lång tid, men det är inte bara tekniken i sig som gör det till en hållbar produkt. Armaturhuset består av koldioxidsnålt aluminium i form av Hydro REDUXA. Det gör att aluminiumet i Helags är framställt med hjälp av förnybar energi från vatten, vind och sol. Aura Light minskar därmed sitt klimatavtryck och hjälper samtidigt sina egna kunder att göra mer medvetna val. Helags är en produkt som håller över tid, i dubbel bemärkelse.

– Valet av material och komponenter är centralt i vår produktutvecklingsprocess. Att välja material med minsta möjliga klimatpåverkan har kommit att bli allt viktigare för oss och vi arbetar också gärna med lokala aktörer. Helags är ett av många goda exempel på det. Aluminium i sig är ett bra material för miljön, men genom att introducera Hydro REDUXA i våra armaturer tar vi det ett steg längre, säger Rasmus Andersson, Produktchef på Aura Light.

En ljus och hållbar tillvaro
Användningen av vatten-, vind- och solkraft gör att Hydro drastiskt kan minska utsläppen av skadliga växthusgaser såsom koldioxid per kg framställt aluminium. Hydro REDUXA har ett maximalt CO2e på 4,0 kg per kg aluminium, vilket är så lite som en fjärdedel av det globala genomsnittet. Med andra ord är Hydro REDUXA ett material med en av de lägsta utsläppsnivåerna i världen.

Materialet framställs vid Hydros anläggningar i Norge och är certifierat av DNV GL enligt ISO 14064 och omfattar alla koldioxidutsläpp, hela vägen från brytning av bauxit till gjutning. Sedan tidigare använder Aura Light också Hydro CIRCAL® i andra armaturer. Hydro CIRCAL® består av återvunnet aluminium tillverkat med minst 75 % återvunnet aluminiumskrot.

– Ansvarsfull produktion av aluminium har aldrig varit viktigare. Vi tar vårt ansvar genom att se på vår produktion ur ett större perspektiv med miljömässiga initiativ som sträcker sig över hela profilens livscykel. Med våra produktsegment har vi visat att vi kan komma ner på mycket låga utsläppsnivåer av koldioxid och det hjälper Aura Light att minska sitt klimatavtryck samtidigt som slutprodukten blir bättre och mer attraktiv för deras egna kunder, säger Henrik Stark, Försäljningsdirektör, på Hydro Extrusions Sverige.

Om Aura Light
Aura Light är ett svenskt belysningsföretag som erbjuder hållbara belysningslösningar till professionella kunder. Produkterna är utvecklade för att minska kostnader, energiförbrukning och miljöpåverkan. Grunden för Aura Light lades 1930 under namnet Lumalampan. Huvudkontoret ligger i Stockholm och produktionen sker i Vimmerby. Bolaget är verksamma i norra Europa och har ca 200 anställda.

Om Hydro Extrusions
Hydro Extrusions är en del av den Norgebaserade Hydro-gruppen och är en världsledande aktör inom strängpressning av aluminiumprofiler. Affärsområdet har cirka 100 produktionsanläggningar i 40 länder och sysselsätter 21 000 personer. Genom vår unika kombination av lokal expertis, globala nätverk och oöverträffade FoU-kapacitet kan vi erbjuda allt från standardprofiler till avancerad utveckling och tillverkning för de flesta industrier.

Mer information:
Ulrika Kroon
Hydro Extrusion Sweden AB
+46 733 706 061 | ulrika.kroon@hydro.com | hydro.com

Kontaktinformation

Hydro Extrusion Sweden AB

Postadress
Metall­vägen 10
57438 Vetlanda
Region
Vetlanda
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556366-7483
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Hydro är ett ledande aluminium- och energiföretag som strävar efter en hållbar framtid. Vårt syfte är att skapa mer livskraftiga samhällen genom att utveckla naturresurser till produkter och lösningar på innovativa och effektiva sätt.


Om Hydro
This is Hydro
Vad vi vill uppnå
Göra mer av mindre
Vi har alltid gjord affärer av en anledning. När Hydro grundades 1905 var målet att lösa en av världens största utmaningar på den tiden – att föda ett svältande Europa och få slut på hungern i världen.


Vårt syfte är fortfarande att skapa ett mer livskraftigt samhälle. Eftersom världen är annorlunda i dag, har våra metoder för att uppfylla det här målet också förändrats radikalt. Därför ser vi nu till att vår kunskap kan användas för att gå i täten och skapa industrier som är viktiga under många år framöver. Det kan vi bara lyckas med om vi arbetar tillsammans.

Tjänster/produkter saknas

Kontakter

Ruth Hasselgren
0383-94100

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard
2024-02-15
Nya ELESA vakuum­sugkoppar för automation Ny certifiering för SafeReachVälkommen till Cobot Roadshow i VärnamoSkydda anslutna apparater från störningarInvestera i den senaste tekniken
2024-02-14
En inblick i varför begagnade truckar kan vara rätt för dig Polarbröd driftsäkert med RP3 90W systemgaranti Dematek erbjuder gratis traversutbildning Lär dig mer om nätfilterHar ni också fått ökade krav på teknisk renhet?
2024-02-13
Intercut har installerat ELEMENT skärmaskin Ännu en fantastisk kundresa att lyfta framVälkomnar Reality Capture till DynaMate-familjenVägen mot mer ansvarsfull produktionRF-System återlanserar extra tålig sopskopa