SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

DENIOS tilldelas silver

I EcoVadis globala CSR-mätning för 2022
Glädjen är stor hos DENIOS SE efter att de återigen tilldelats EcoVadis silverplakett för sitt CSR-arbete. DENIOS som arbetar med miljöskydd och säkerhet har sedan starten 1986 haft ett miljöfokus förankrat i företagets DNA.

Nio priser på nio år
Den oberoende granskningsorganisationen EcoVadis utvärderar hur transparenta företag är inom CSR. Företagen kontrolleras och utvärderas årligen på basis av frågeformulär och dokument. Specifikt granskades DENIOS som tillverkare inom områdena miljö, arbete och mänskliga rättigheter, etik och hållbar upphandling med resultatet: Utmärkt! Med silverplaketten hamnar DENIOS i det översta 25% av alla kvalificerade företag, vilket är en anmärkningsvärd prestation. Under åren har DENIOS upprepade gånger lyckats förtjäna detta viktiga sigill - år 2022 var detta nionde gången i rad.

Hållbar tillverkning av spillskydd och invallningar
DENIOS tillverkar utrustning för hantering och förvaring av miljöfarliga ämnen där uppsamlingskärl, kemikalieskåp och miljöcontainers är kärnprodukterna.

- Redan i konstruktionsstadiet tittar vi på hur produkten kan erbjuda våra kunder trygghet, få en lång livslängd för att till sist återvinnas, säger Linus Jacker, VD på DENIOS AB.

Dessutom har företaget redan sedan tidigare implementerat ett flertal åtgärder som är bra för miljön och som sparar resurser, som en stor solcellsanläggning på företagets tak, energisnåla LED-lampor eller användning av ett kraftvärmeverk. Med många sådana initiativ lyckas DENIOS styra sina handlingar för att bli så hållbara som möjligt i framtiden.

- Hållbarhet är kärnan i vårt företags värdesystem och silvermedaljen är ett bevis för att vi är på rätt väg, avslutar Linus Jacker, VD på DENIOS AB.

Elina Pöyliö Jacker
Pressansvarig
Marknad
elP@denios.se
0727-311710
Kontaktinformation
Postadress
Dator­gatan 3
56133 Huskvarna
Besöksadress
Dator­gatan 3 5tr
56133 Huskvarna
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556613-7930
Grundat: 1986
Anställda: 8
Välkommen till DENIOS AB

I mer än 35 år har vi hjälpt företag - oavsett om det är ett tvåmansföretag eller en stor koncern - att leva upp till det ökande ansvaret och minimera riskerna för människa och miljö vid hanteringen av kemikalier. Med förvaringslösningar, där man kan lagra farliga ämnen på ett säkert och lagenligt sätt. Med produkter, som underlättar hanteringen och skyddar personalen från kontakt med skadliga substanser. Med rådgivning kring säker förvaring och hantering av kemikalier. Med förbrukningsprodukter så som spillskydd, absorbenter och trasor.

Som PARTNER FÖR MILJÖN erbjuder vi våra kunder en säker helhetslösning med produkter och kunskap för smidigare och säkrare kemikaliehantering. Utöver våra standardprodukter utvecklar vi koncept och lösningar för lagring och hantering av farliga ämnen, hela vägen till individuellt planerade lösningar, specialanläggningar och stora anläggningar.

För detta ändamål erbjuder vi en kompetent projekthandläggning - från rådgivning och planering via egen produktion och montering till kontroll och driftsstart. Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2000

Kontakter

Elina Pöyliö
Marknad
036-39 56 60

Filmer

Påkörningsskydd och avspärrningar

Påkörningsskydd och avspärrningar
Förvaringsskåp plåt
Hurtsar från DENIOS
Fatkärra SecuComfort
Test av uppsamlingskärl vid brand
Brandklassade kemikalieskåp
Uppsamlingskärl för fat PolySafe
BioX

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Umeå vill möjliggöra vätgasflyg till 2035Arctic Paper i Munkedal satsar på hållbar energiSå snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenovering
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884