SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Enkel digitalisering minimerar svåra felbeslut

Digitaliserade processer sparar tid
Digitalisera mera. Uppmaning kommer från utställarna på Subcontractor TechArena och egentligen är det inte så svårt att förstå. Digitaliserade processer sparar tid, höjer kvaliteten och ger nya insikter. Så varför vänta?

En digital tvilling av de fysiska produkterna som följer med under hela förädlingskedjan. Det kanske inte låter superhäftigt, men faktum är att det både sparar tid och höjer kvaliteten på såväl processen som produkten.

Det säger Victor Andersson, vd på företaget Chain Traced, som har tagit fram en digital spårbarhetsplattform för främst företag inom stålbranschen. Varje mottagare inom förädlingskedjan kan enkelt se att alla krav och regelverk är uppfyllda ner till minsta substans i materialet. Viktigt inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv för att se materialets ursprung.

– Drivkraften för att digitalisera är att det spar tid i de egna processerna samtidigt som det blir ett kunderbjudande eftersom trovärdigheten blir bättre. Som företag är du även framtidssäkrad och förberedd när det här väl blir ett krav, säger Victor Andersson, vd på Chain Traced.

Chain Traced är en av sju utställare på Elmia Subcontractors nya satsning Subcontractor TechArena. Här visas den digitala teknikens möjligheter genom innovativa case från svenska företag som förhoppningsvis ska få besökaren att påbörja en digital resa.

– Medvetenheten och kunskapen kring digitalisering har ökat både bland besökare och utställare sedan jag började medverka på Elmia Subcontractor 2017. Så det är hoppfullt. Samtidigt behöver vi ständigt trycka på att industriföretagen måste våga att digitalisera och det är därför som vi finns för att hjälpa dem att hitta rätt, säger Magnus Mörstam, ansvarig för Subcontractor TechArena.

Digitalisering handlar inte enbart om mjukvara. Det är företaget CombiQ ett tydligt exempel på. Deras erbjudande innehåller både en trådlös och batteridriven smart sensor som samlar upp data och en molntjänst där informationen visualiseras i olika grafer.

– Det som är unikt för oss är att vi har gjort allt, från hårdvaran till molntjänsten. Fördelen med systemet är att det går att lära sig mer om den egna processen som exempelvis service och underhåll, säger Kai Walkendorff, vd på CombiQ.

Användningsområdena för sensorerna från CombiQ är egentligen oändliga och endast fantasin sätter gränserna. Men för CombiQ, som grundades 2006, ligger fokus främst på tillverkningsindustrin och produktionsprocessen.

Grundidén är enkelhet och förhoppningen är att kunna sänka tröskeln för de företag inom industrin som vill börja att digitalisera sin verksamhet.

– Vi försöker att göra det så enkelt som möjligt. Till exempel genom en enkel prissättning för både hårdvaran och tjänsten genom mjukvaran. Där är vi väldigt flexibla. Sedan tycker jag det är bäst att börja smått med en process och därefter bygga på. Vi vet av erfarenhet att kunden ofta hittar fel som de inte ens visste de hade, säger Kai Walkendorff, vd på CombiQ.

Johanna Bjurevik
Mässansvarig
Elmia Subcontractor
johanna.bjurevik@elmia.se
036-152224
Kontaktinformation
Postadress
Box 6066
55006 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Elmia Subcontractor - Industrins marknadsplats nr. 1 och värd för nyskapande idéer, banbrytande kontakter och en framtidsoffensiv debatt.

Elmia Subcontractor är Sveriges största industrievent där tillverkningsindustrins experter är samlade under ett och samma tak. Här skapas helt unika förutsättningar för utveckling och lönsamma affärer.

Med närmare 1.200 utställare från runt 30 länder skapas helt unika förutsättningar för utveckling och lönsamma affärer.
Industrin i förändring. Riktning framåt.

Välkommen 9-12 november 2021!

Kontakter

Anki Söderström
Kommunikationsexpert / Social Media Manager
036152090
Helena Åhs
Projektledare
036-152000

Filmer

Find new business partners, interesting contacts and get updates on news in the industry

Find new business partners, interesting contacts and get updates on news in the industry
Välkommen till Elmia Subcontractor 2020
Elmia Subcontractor 10-13 nov 2020- gör affärer på industrins starkaste arena

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-11-26
De investerar för fler lasertimmarPremiär för MVS energi­lagringslösning på eCar Expo på Svenska MässanVetlanda får högteknologisk biltvätt med abonnemangBranschöverskridande storsatsning på spårbarhet för hållbar industriNya Alfa Laval PlusClean-rengöringsmunstyckeABS Wheels tilldelas utmärkelsen Årets Superföretag 2021Utsetts till Årets Super­företag
2021-11-25
Steglös tryck- och vakuumkontroll med IO-Link9 av 10 arkitekter blir nöjda med slutresultatet när de väljer byggnadsplåtFem myter kring snabb­laddning av elfordonÖver 5000 nya snabb­laddningspunkter till 2025Webers storsatsning – återvunnet material minimerar spillGARO lanserar IP65 kapslingarDATRON CNC-verktyg för bearbetning i många olika materialE.ON-bolaget Avacon beställer Gomeros kontrollutrustning SIPPI Uppsala blir spik till ark – vi flyttar!
2021-11-24
Det handlar om både bekvämlighet och lönsamhetSanco väljer en motpart som kan erbjuda allt inom tryckluft och kvävgasOCS hjälper Ljusgårda med automatiserad salladsodlingLär dig mer om nivåteknik Underhålls- och rengörings­kit för bästa prestanda och lång livslängdCM605 - En läckströmstång för mätning av likströmmarSäkerhetsutmaningarna med IIoT och Industry 4.0Rekordmånga företag på årets AutomationsdagVälkommen till Plastteknik Nordic 2021Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbilDana Lim har växtvärk och bygger ut igenDescartes tar nästa innovationssteg 2021 det viktigaste året i företagets historiaValeo tar autonom mobilitet till nästa nivå med ny LiDAR-teknik
2021-11-23
Koaxiala elektriska rundmat­ningsbord för exakt position­eringAhlsell stärker sitt verktygserbjudandeBalansering CNC-bearbetning och 3D-utskrift för metalldelarLindab förvärvar den svenska taktillverkaren ProfilplåtRenova prisas för miljöriktig vattenreningÅrets kvinnliga stjärnskottFjärrvärmen i Borås – en guldklimp i klimat­omställningenRobotar tar jobb på H22 City ExpoStockholmarna bryr sig minst om att minimera vattenförbrukningenFärger och framtidstro präglar Ebbepark i LinköpingDEFA utbildar bostadsrätts­föreningar inom elbilsladdningEftermarknaden avgjorde valet för Björnens Entreprenad AB
2021-11-22
Dimgenerator skyddar butiker från inbrottABB levererar robot i guldfärgPeab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i StockholmIVECO levererar 1 064 gasdrivna S-WAY-lastbilarBravida etablerar sig i HälsinglandInstabox ställer om till eldrivetVi kvinnor behövs i techbranschen!Sveriges nöjdaste fjärr­värmekunder finns i KarlstadVad vill ni att er robot skall kunna göra?Han är Stockholms främste entreprenör 2021
2021-11-19
Smart depåladdning från ABB för Göteborgs nya elbussarNya spiralformade PTFE-slangen från Parker Varför är digitalisering så viktigt?HCL Technologies har utsetts till ledare i IDC MarketScapeFörsta spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontorMikael Anjou ny VD för SizesLogistic Contractor etablerar sig med eget kontor i LuleåAdvenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukterKB Components dubblar sin kapacitet med nytt logistiksystem Formica Capital investerar i ChargeNode