SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Försäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetet

Rätt hörselskydd är essentiellt
Hörselskydd utgör en integrerad del av arbetsmiljöns säkerhetspussel. Denna artikel utforskar mångsidigheten hos hörselskydd och dess avgörande roll inom olika branscher, med fokus på att minimera riskerna för hörselskador.

Vad är hörselskydd?


Hörselskydd är en fundamental kategori inom personlig skyddsutrustning (PSA) som är utformat för att minska risken för hörselskador i bullriga arbetsmiljöer. Dessa skyddsåtgärder varierar i utformning och material, men de delar en gemensam målsättning, nämligen att minska exponeringen för skadliga ljud. Tillverkade av ljudabsorberande eller ljudblockerande material, som öronproppar eller hörselkåpor, syftar hörselskyddet till att skapa en säkrare arbetsmiljö genom att effektivt reducera ljudnivåerna.

Inom vilka branscher nyttjar man hörselskydd?


Hörselskydd används över en bred skala av branscher där höga ljudnivåer är konstant närvarande. Bygg och anläggning, tillverkningsindustrin, flygindustrin och jordbruket är exempel på sektorer där arbetstagare regelbundet använder hörselskydd för att minska risken för ljudrelaterade skador.

Potentiella konsekvenser ifall man inte använder hörselskydd


Att ignorera användningen av hörselskydd kan leda till allvarliga konsekvenser för hörselhälsan. Exponering för höga ljudnivåer över tid kan leda till permanent hörselnedsättning och andra hälsoproblem, inklusive ökad stress och trötthet.

Vanligaste typerna av hörselskydd


Hörselskydd finns i olika former för att möta varierande behov. Två av de vanligaste varianter inkluderar öronproppar och hörselkåpor, båda utformad med specifika egenskaper för att adressera olika arbetsmiljöer och uppgifter.

Öronproppar är små, mjuka enheter som placeras i örat för att blockera eller minska ljudnivåerna. Dessa är lätta, bärbara och idealiska för arbetsplatser där diskretion och bekvämlighet är viktiga. De kan vara gjorda av skum, silikon eller vax och är lätta att anpassa för en individuell passform.

Hörselkåpor (Öronkåpor) är robusta och täcker hela örat, vilket ger ett mer omfattande skydd. Dessa är idealiska i högljudda miljöer där hörselproblemen kräver ett kraftfullare skydd. Kåpor används ofta i industrier som bygg och flyg, och de erbjuder också möjligheten att integrera kommunikationssystem för arbetsgrupper.

Varje typ av hörselskydd har sina egna fördelar och är utformad för att passa olika användningssituationer, vilket ger arbetsgivare och arbetstagare möjligheten att välja det som bäst passar deras specifika behov och arbetsmiljö.

Säkerhetsutrustning på en och samma plats


För att säkerställa optimalt hörselskydd och främja en säker arbetsmiljö, utforska det omfattande sortimentet av högkvalitativa hörselskydden som D-S Säkerhetsutrustning erbjuder från välkända tillverkar som Peltor och Howard Leight. Besök D-S Säkerhetsutrustnings hemsida för att hitta lösningar som passar behoven i din bransch och stärk säkerheten på ditt företag idag.
Kontaktinformation
Postadress
Fårö­gatan 6
21124 Malmö
Region
Malmö
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556567-7274
Grundat: 1977
Anställda: 49
Välkommen till D-S Säkerhetsutrustning A/S

- Er totalleverantör av skyddsprodukter och säkerhetslösningar

Vårt produktprogram är brett, omfattande och består av kvalitetsprodukter inom samtliga områden gällande skyddsutrustning, såsom: svetsjackor, svetshuvor, arbetskläder, arbets-/skyddshandskar, hörselskydd, skyddsdräkter, skyddsglasögon, fallsäkring, gasdetektorer, skyddsskor, andningsskydd, skyltar samt avspärrningar, första hjälpen, och desinfektion - som Ni kan hitta i vår webshop. Vi ger service till alla industrier, offentlig och kommunal såväl som privat verksamhet.

Vi producerar, importerar och marknadsför direkt utan fördyrande mellanhänder. Vi har dessutom egen tillverkning i Danmark, där vi utvecklar nya produkter, bl.a. vår egen, brandhämmande beklädnad tillverkad i VARMEX®. Våra 11 stycken B2B-konsulenter i Danmark ger daglig service till dansk industri, medan den svenska marknaden täcks via vårt dotterbolag i Ängelholm - euroquiPPE ab. Vi levererar från dag till dag överallt i dessa länder och är naturligtvis behjälpliga med rådgivning när det gäller Er arbetsmiljö.


Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Theis Dræberg
+45 20 80 56 52
Anders Norman
+46 (0)739470000
+46 (0)739470000
Thomas Nielsen
(+45) 55 44 66 01

Filmer

Välkommen till D-S Sikkerhedsudstyr

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN