SÖNDAG 18 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hidromek bryter ny mark sin nya generation maskiner

På Bauma gjorde Hidromek stor succé med bland annat sin kortrumpade bandgrävare på 15 ton.
Nu är maskinen på väg till MaskinExpo, som genomförs på STOXA utanför Arlanda den 23–25 maj. Där finns också möjlighet att testa flera grävmaskiner i den nya serien, lovar importören Abandon AB. Mässan ger även möjlighet att bekanta sig med den nya väghyvelserien, hjullastarna och få information om kommande nyheter, alla med Steg 4 eller steg 5 motorer.

Hidromeks kompakta 15-tonnare, benämnd HMK 145LCSR, har tagits emot med öppna armar och gett stora försäljningsframgångar.

– Det gör det extra roligt att kunna visa och låta intresserade provköra bandgrävaren på MaskinExpo, säger Jan Johansson på Abandon AB.

Hidromek har sedan tidigare en 15-tonnare i standardutförande. Intresset för kortradiemaskiner, så kallade kortrumpor, är stort, så HMK 145 LCSR samt HMK 150WSR är ett välkommet nytillskott i sortimentet.

På MaskinExpo visar Abandon AB ytterligare tre bandgrävare från Hidromek: 220 LC, 300 LC och 390LC. För den som vill provköra finns goda möjligheter, i första hand HMK 145LCSR och 390LC. Jan Johansson rekommenderar alla intresserade att ta chansen att uppleva maskinerna live.

– För att vi ska vara med på en mässa måste det finnas möjlighet att provköra – på riktigt. Den möjligheten har vi på MaskinExpo och det är då som maskinerna bäst kommer till sin rätt. Då får man uppleva hur snabba och starka Hidromek-maskinerna är. Detta gäller även 42-tonnaren 390LC. Det är egenskaper som känns väl igen även hos Hidromeks för närvarande största bandare, 55-tonnaren 490LC. Maskinerna har en fantastisk hydraulik, konstaterar Jan Johansson.

Nämnas kan också att HMK 145LCSR har belönats med Reddot Award för sin välutvecklade ergonomi och genomtänkta lösningar för att underlätta maskinens underhåll.

Med i montern finns även hjullastaren HMK 640 WL och väghyveln 600 MG, där den senare är helt ny för Europamarknaden. Hjullastarserien kommer även i mindre modeller.

Jan Johansson berättar att Hidromek bygger ut produktionskapaciteten rejält. Dom har nu byggt två av fem nya produktionshallar, där den största är på cirka 85 000 kvadratmeter. För närvarande har företaget sex toppmoderna anläggningar i Turkiet. Modellprogrammet utvecklas ständigt och utökas på grävmaskinssidan med midi-maskiner från sex till elva ton. Även en helt eldriven åtta tons hjulgrävare benämnd Hicon är klar och testas nu så att eventuella barnsjukdomar inte ska finnas vid försäljningsstart, som beräknas till början på 2020. Hicon visades på Bauma mässan i april och rönte enormt intresse.

– Det finns en stor lyhördhet från Hidromeks sida och företaget är extra nyfikna på önskemål från den svenska marknaden. De vet att vi har höga krav och att det ger dom ett försprång att ta synpunkterna till sig. Det utbytet är förstås väldigt positivt och värdefullt, både för oss och våra kunder, tillägger Jan Johansson.

För mer information, kontakta:
Jan Johansson
Abandon AB
Tel: 060–12 99 00, 070–588 78 50
jan@abandonab.se
www.abandon.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-12
Nya KNX Närvarodetektorer möjliggör automatisering av belysning och värme i alla typer av rumMässan en språngbräda för fortsatt tillväxtTeknik från Alfa Laval gör luften renare i KinaEnda fiberlaserskärmaskinen i Landskrona Weland Solutions i samarbete med BITO LagersystemZAPTEC Sverige - nytt partnerföretag i Power CircleFristads lanserar Heritage – ikoniska arbetsplagg för en ny generationSAS öppnar direktlinjer till nya flygplatsen i Sälen/TrysilÅrets Stora Nolia slut – nu startar ett stort utvecklingsarbete för mässgigantenStiga tar grönytan in på Entreprenad LiveDigital marknadsplats ska minska slöseriet i bygg- och anläggningsbranschenBeck Maskin kommer med nyheter från BaumaFramtidens verktyg är här - HiKOKI visar vägen med smart teknikDet modulära testsystemet FAME - nu för 19-tums rackShoppa en 50-tonnare hos Delvator på Load Up North! Hydroscand etablerar sig i Armenien
2019-08-05
Nyhet! Eluttag och telefonladdare infällda i bordet – både smart och snyggt
2019-07-29
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse Foundation – ska identifiera tusen lösningar för ett bättre klimat
2019-07-22
---- TREVLIG SOMMAR! ----Ny IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare drift
2019-07-15
Ny rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändning
2019-07-12
Uthyrare växer i NorrlandSchüco Welcome Forum – det nya hjärtatHur kan Sverige bli världsledande på textilåtervinning?
2019-07-11
Smutsig bil? Så här tvättar du på bästa sätt! Brion Installation & Service QSR & Brion bildar vitvaruservicebolag ihopClimeon en av 100 innovationer med störst potential att minska koldioxidutsläppBillerudKorsnäs först med maskinproduktion av pappersbatteriAbu Dhabi beställer 168 långfärdsbussar av VolvoGenom att digitalisera och automatisera ekonomiprocesser skapar Amesto värdeVattenfall vinner anbud på nederländsk vindkraftInstalco förvärvar ventilationsbolag i GävleSå här får du en lyckad bilresa i EuropaPrisbelönad Volvo lockar unga besökareSommarpremiär för CadMouse Pro Wireless och CadMouse Pro Wireless Left
2019-07-10
Regeringens kontraproduktiva klimatsatsning!Marknaden för elbilar växer – Hedin Bil investerar i 250 laddningsstationer från Schneider ElectricABB Robotics tar fram lösningar för framtidens sjukhusNCC bygger Nordsjällands nya supersjukhusPeab Asfalt vinner kontrakt i Hylte kommunElbilen ett alternativ för allt flerHyundai lanserar helt ny bilmodell för Europa Engcon övergår helt till sitt egenutvecklade och säkra redskapsfästeNya Master och nya Trafic tar Renaults transportbilar till en ny nivå Nu lanseras en helt elektrisk MINI CooperHur kan vi ha ett överflöd av livsmedel samtidigt som människor knappt har mat på bordet?Toyota och Subaru enas om att tillsammans utveckla en plattform och en batteridriven suvSvensk får toppjobb i den globala kärnkraftsindustrin - Ingemar Engkvist blir VD för WANONytt projekt utvecklar fossilfria transporter
2019-07-09
CEJN utrustar sin produktion med kollaborativa robotar för ökad säkerhet, kvalitet och produktivitet. Peab Asfalt underhåller vägarna i Åre kommun och ÅrehusDachser Sweden hämtar in en Business Development ManagerElding Oscarson ritar Stockholms smartaste hus i trä vid Tekniska museetSveriges regering saknar nationella mål för minskad klimatpåverkan när det gäller spillolja.​Småföretagare blir lugna av att jobba på semesternSvevia tryggar broarna i norra Sverige Vi kan avvattna sportanläggningar!Helen Berhane - ny Product Manager på DatschaIKEM söker ansvarig plastbearbetningsfrågorSkövde Energi bidrog till att koldioxidutsläppen på jorden minskade med 102 279 ton under förra åretEkstrands presenterar ytterdörr med ribbor – Värmdö 390
2019-07-08
Conrad fortsätter att utöka sitt sortiment, nu med varumärket DEWALT i fokus
Annonser