LÖRDAG 25 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hidromek bryter ny mark sin nya generation maskiner

På Bauma gjorde Hidromek stor succé med bland annat sin kortrumpade bandgrävare på 15 ton.
Nu är maskinen på väg till MaskinExpo, som genomförs på STOXA utanför Arlanda den 23–25 maj. Där finns också möjlighet att testa flera grävmaskiner i den nya serien, lovar importören Abandon AB. Mässan ger även möjlighet att bekanta sig med den nya väghyvelserien, hjullastarna och få information om kommande nyheter, alla med Steg 4 eller steg 5 motorer.

Hidromeks kompakta 15-tonnare, benämnd HMK 145LCSR, har tagits emot med öppna armar och gett stora försäljningsframgångar.

– Det gör det extra roligt att kunna visa och låta intresserade provköra bandgrävaren på MaskinExpo, säger Jan Johansson på Abandon AB.

Hidromek har sedan tidigare en 15-tonnare i standardutförande. Intresset för kortradiemaskiner, så kallade kortrumpor, är stort, så HMK 145 LCSR samt HMK 150WSR är ett välkommet nytillskott i sortimentet.

På MaskinExpo visar Abandon AB ytterligare tre bandgrävare från Hidromek: 220 LC, 300 LC och 390LC. För den som vill provköra finns goda möjligheter, i första hand HMK 145LCSR och 390LC. Jan Johansson rekommenderar alla intresserade att ta chansen att uppleva maskinerna live.

– För att vi ska vara med på en mässa måste det finnas möjlighet att provköra – på riktigt. Den möjligheten har vi på MaskinExpo och det är då som maskinerna bäst kommer till sin rätt. Då får man uppleva hur snabba och starka Hidromek-maskinerna är. Detta gäller även 42-tonnaren 390LC. Det är egenskaper som känns väl igen även hos Hidromeks för närvarande största bandare, 55-tonnaren 490LC. Maskinerna har en fantastisk hydraulik, konstaterar Jan Johansson.

Nämnas kan också att HMK 145LCSR har belönats med Reddot Award för sin välutvecklade ergonomi och genomtänkta lösningar för att underlätta maskinens underhåll.

Med i montern finns även hjullastaren HMK 640 WL och väghyveln 600 MG, där den senare är helt ny för Europamarknaden. Hjullastarserien kommer även i mindre modeller.

Jan Johansson berättar att Hidromek bygger ut produktionskapaciteten rejält. Dom har nu byggt två av fem nya produktionshallar, där den största är på cirka 85 000 kvadratmeter. För närvarande har företaget sex toppmoderna anläggningar i Turkiet. Modellprogrammet utvecklas ständigt och utökas på grävmaskinssidan med midi-maskiner från sex till elva ton. Även en helt eldriven åtta tons hjulgrävare benämnd Hicon är klar och testas nu så att eventuella barnsjukdomar inte ska finnas vid försäljningsstart, som beräknas till början på 2020. Hicon visades på Bauma mässan i april och rönte enormt intresse.

– Det finns en stor lyhördhet från Hidromeks sida och företaget är extra nyfikna på önskemål från den svenska marknaden. De vet att vi har höga krav och att det ger dom ett försprång att ta synpunkterna till sig. Det utbytet är förstås väldigt positivt och värdefullt, både för oss och våra kunder, tillägger Jan Johansson.

För mer information, kontakta:
Jan Johansson
Abandon AB
Tel: 060–12 99 00, 070–588 78 50
jan@abandonab.se
www.abandon.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser