SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hidromek bryter ny mark sin nya generation maskiner

På Bauma gjorde Hidromek stor succé med bland annat sin kortrumpade bandgrävare på 15 ton.
Nu är maskinen på väg till MaskinExpo, som genomförs på STOXA utanför Arlanda den 23–25 maj. Där finns också möjlighet att testa flera grävmaskiner i den nya serien, lovar importören Abandon AB. Mässan ger även möjlighet att bekanta sig med den nya väghyvelserien, hjullastarna och få information om kommande nyheter, alla med Steg 4 eller steg 5 motorer.

Hidromeks kompakta 15-tonnare, benämnd HMK 145LCSR, har tagits emot med öppna armar och gett stora försäljningsframgångar.

– Det gör det extra roligt att kunna visa och låta intresserade provköra bandgrävaren på MaskinExpo, säger Jan Johansson på Abandon AB.

Hidromek har sedan tidigare en 15-tonnare i standardutförande. Intresset för kortradiemaskiner, så kallade kortrumpor, är stort, så HMK 145 LCSR samt HMK 150WSR är ett välkommet nytillskott i sortimentet.

På MaskinExpo visar Abandon AB ytterligare tre bandgrävare från Hidromek: 220 LC, 300 LC och 390LC. För den som vill provköra finns goda möjligheter, i första hand HMK 145LCSR och 390LC. Jan Johansson rekommenderar alla intresserade att ta chansen att uppleva maskinerna live.

– För att vi ska vara med på en mässa måste det finnas möjlighet att provköra – på riktigt. Den möjligheten har vi på MaskinExpo och det är då som maskinerna bäst kommer till sin rätt. Då får man uppleva hur snabba och starka Hidromek-maskinerna är. Detta gäller även 42-tonnaren 390LC. Det är egenskaper som känns väl igen även hos Hidromeks för närvarande största bandare, 55-tonnaren 490LC. Maskinerna har en fantastisk hydraulik, konstaterar Jan Johansson.

Nämnas kan också att HMK 145LCSR har belönats med Reddot Award för sin välutvecklade ergonomi och genomtänkta lösningar för att underlätta maskinens underhåll.

Med i montern finns även hjullastaren HMK 640 WL och väghyveln 600 MG, där den senare är helt ny för Europamarknaden. Hjullastarserien kommer även i mindre modeller.

Jan Johansson berättar att Hidromek bygger ut produktionskapaciteten rejält. Dom har nu byggt två av fem nya produktionshallar, där den största är på cirka 85 000 kvadratmeter. För närvarande har företaget sex toppmoderna anläggningar i Turkiet. Modellprogrammet utvecklas ständigt och utökas på grävmaskinssidan med midi-maskiner från sex till elva ton. Även en helt eldriven åtta tons hjulgrävare benämnd Hicon är klar och testas nu så att eventuella barnsjukdomar inte ska finnas vid försäljningsstart, som beräknas till början på 2020. Hicon visades på Bauma mässan i april och rönte enormt intresse.

– Det finns en stor lyhördhet från Hidromeks sida och företaget är extra nyfikna på önskemål från den svenska marknaden. De vet att vi har höga krav och att det ger dom ett försprång att ta synpunkterna till sig. Det utbytet är förstås väldigt positivt och värdefullt, både för oss och våra kunder, tillägger Jan Johansson.

För mer information, kontakta:
Jan Johansson
Abandon AB
Tel: 060–12 99 00, 070–588 78 50
jan@abandonab.se
www.abandon.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Solör Bioenergi deltar i EU-projektPapperspåsen som minskar plasten i avfalletAktiv infrastruktur för Ethernet-APLKompakt distanssensor Nytt gångjärn med konstant vridmoment
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när