LÖRDAG 17 FEBRUARI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kunderna vill ha snabba leveranser

50 procent av kunderna bokar sin produkt på nätet för att hämta den i närmaste varuhus
Snabbt och enkelt – det är vad kunderna önskar när det kommer till leveranser och returer. Idag väljer 50 procent av kunderna att boka sin produkt på nätet för att hämta den i närmaste varuhus. Nu lanserar Elgiganten sin uppgraderade click and collect-tjänst som innebär att produkten blir tillgänglig för kunderna redan inom en timme.

– Vi utvärderar löpande våra tjänster och det mest populära leveransalternativet är utan tvekan att boka online och hämta i butik. 50 procent av kunderna väljer att boka sin produkt på nätet för att sedan hämta den i valfritt varuhus och den siffran ökar relativt den ökade e-handeln. Kunderna vill ha snabb tillgång till sina nya produkter och därför erbjuder vi kunderna att hämta ut sin bokade produkt redan inom en timme, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

I takt med en kraftigt ökad e-handel så väljer 50 procent av kunderna att åka till valfritt varuhus för att hämta ut sina nya produkter. Det pekar på två tydliga behov - snabbhet och personlig service.

– Vi har över 160 varuhus och utlämningsställen, vilket gör oss väldigt lättillgängliga och enkla att handla från. Vi ser också att många kunder väljer att besöka oss för personlig hjälp och service för att säkerställa att de får en komplett lösning som verkligen uppfyller behoven, säger Niclas Eriksson.

En växande andel kunder väljer att köpa till en eller flera tjänster i samband med sin hemleverans. I januari 2018 valde 40 procent av kunderna en tilläggstjänst i samband med hemleverans, det kan vara uppackning eller installation av en ny produkt eller att Elgiganten ska ta med den gamla produkten för återvinning. I januari 2017 var motsvarande siffra 31 procent.

– Allt fler kunder inser fördelarna med en helhetslösning och är beredda att betala för att få sin nya produkt uppackad och installerad och den gamla produkten bortforslad till återvinning. Idag kan vi till exempel ta med din gamla TV för återvinning när vi levererar den nya. Det handlar inte om kompetens, många kunder vill helt enkelt inte slösa värdefull tid utan prioriterar annorlunda idag. De vill ha en snabb och enkel lösning och det ska vi självklart erbjuda, säger Niclas Eriksson.

I centrala Stockholm och Göteborg har Elgiganten ett pågående test med miljövänliga leveranser, där kunderna kan välja att få sina produkter levererade med miljövänliga biogas-drivna bilar.

– Vi vill erbjuda kunderna alternativ för hemleveranser, både vad det gäller snabbhet, flexibilitet och miljö. Om det här testet faller väl ut och det visar sig att det finns en stor efterfrågan på just miljöleveranser så är det självklart något vi kommer att prioritera framöver, säger Niclas Eriksson.

Jessica Wallin
Kommunikationsansvarig/PR Manager
press@giganten.se
070-359 36 36
2018-02-15
Fortsatt stark passagerartillväxt gav rekordårRenault och GreenMobility ingår internationellt samarbetsavtalHållbart resande med elbussarKomatsu ställer ut på Intermat 2018Vägledning för underhåll i elnätNy miljöutbildning på distansSöderberg & Partners investerar i Learnster300 tjejer visade intresse för DeromeNytt samarbete på fasadmarknadenTvå nya chefer på Umeå kommunStora teknikutmaningen är tillbakaVärldens största initiativ för crowd-investering inom solenergiIKEA IT besöker högskolan – vill samverka om innovationSwedfund stärker stödet till små och medelstora företag i östra och västra AfrikaHur mäter man sin elanvändning?Lerumselever blev behöriga till gymnasiet på ett årStarkt logistikläge satsar på hållbart kluster Från traditionell mekanisk verkstad till leverantör för flygindustrinCaverion rekryterar Daniel Backman till Syd/Väst - ny regionchef från februari
2018-02-14
SSAB Borlänge uppgraderar onlineövervakning i varmvalsverket till Intellinova Parallel ENSTOREBRO och SMT ny återförsäljare för SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH.Två helt nya MOTOMAN® målningsrobotarMOHV stärker sin organisation och satsar vidareTitania Bygger 500 bostäder i Hallunda Gård.5G för industrin, när kommer det i verkligheten?Navigator expanderar med tre nya medarbetareNu bygger vi 57 hyreslägenheter i kv Kronborg, MalmöSvevia bygger nya Kronholmskajen i HärnösandHelt nya BMW X4Automatiskt montage av ändhylsor även utan tryckluftStarta hjärtan med hjälp av drönare!
Annonser