SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

norelems inställningsbultar för låsning och positionering

norelems utbud av inställningsbultar gör det möjligt för konstruktörer att säkert låsa rörliga delar på plats tack vare enkel hantering och säker fixering.
Sortimentet omfattar bultar i rostfritt stål med fjärrmanövrering och inställningsbultar med vridsäkring och fasning.

En typisk inställningsbult har en knopp eller ring fäst vid ett fjäderbelastat stift. När knoppen dras upp dras stiftet in, vilket möjliggör fri rörelse för bulten till önskat läge. När fjädern släppts låser den mekanismen på plats.

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: ”Våra inställningsbultar kräver inga verktyg, vilket hjälper till att påskynda och förbättra effektiviteten och säkerheten vid låsning utav rörliga delar. Dessa mångsidiga produkter drar nytta av höga hållkrafter och är lämpliga för tillämpningar där ett fördefinierat stopp krävs, t.ex. i industriell utrustning, positioneringsverktyg, specialfordon eller rörliga möbler”.

Inställningsbultar i rostfritt stål med fjärrmanövrering är lämpliga när svåråtkomliga monteringsutrymmen ställer till problem eller där fjärrmanövrering krävs av ergonomiska eller säkerhetsskäl.

En Bowdenkabel används för att manövrera inställningsbulten på distans, överför mekanisk rörelse, tryckkrafter eller spännkrafter med en kombination av en flexibel tråd och en tryckbeständig hylsa. Bowdenkabeln finns i olika längder från 1000 till 5000 mm och kan förkortas vid behov vid installation. Som ett alternativ till manöverdonet kan den medföljande skruvnippeln användas för att integrera ett eget manöverdon i systemet.

norelems inställningsbultar med vridsäkring och fasning gör att stiftets position i förhållande till hylsan inte kan ändras. Bulten består av en gängad kropp, låsstift och en termoplastisk svamptryckknapp, vilket gör att operatören kan rotera stiftets vinkel i steg om 60 genom att lossa skruven så långt som markeringen på bulten.

Beroende på tillämpningens krav finns norelems inställningsbultar med vridsäkring tillgängliga i antingen stål eller rostfritt stål samt med en låsmutter (Form A) eller utan (Form B).

Konstruktörer kan hitta komponenterna i norelems katalog, THE BIG GREEN BOOK. Datablad och CAD-ritningar finns tillgängliga online och kan beställas direkt via norelems webbshop.

För mer information om norelem, besök www.norelem.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Solör Bioenergi deltar i EU-projektPapperspåsen som minskar plasten i avfalletAktiv infrastruktur för Ethernet-APLKompakt distanssensor Nytt gångjärn med konstant vridmoment
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när