SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny certifiering för SafeReach

Projektledare certifierad med IRATA international Level 3
En av SafeReach´s projektledare har certifierats av IRATA International med IRATA Level 3. Denna certifiering är den högsta nivån inom Rope Access och kräver omfattande erfarenhet och tekniska färdigheter.

Vad är IRATA?


IRATA står för "Industrial Rope Access Trade Association". Det är en internationell organisation som fastställer standarder för yrkesklättring, en klätterteknik som används för att utföra arbete på svåråtkomliga platser, särskilt på höga höjder och i trånga utrymmen. IRATA-certifiering är en erkänd kvalitetsstämpel inom industriklättring och Rope Access. Certifiering utfärdas på olika nivåer (Level 1, Level 2 och Level 3) och visar vilken kompetens och erfarenhet som en yrkesutövare har inom området. Certifieringen garanterar säkerheten och professionaliteten hos de som utför arbete inom Rope Access.

Vad IRATA Level 3 innebär


Att vara certifierad IRATA Level 3 innebär att personen har uppnått den högsta utbildningsnivån (förutom lärare/instruktör) och har hög kompetens och erfarenhet inom Rope Access. En IRATA Level 3-certifierad person har genomgått omfattande utbildning, har mist 2 000 timmars praktisk erfarenhet av att arbeta inom Rope Access och har visat förmåga att hantera komplexa arbetsuppgifter och räddningar inom området.

En Level 3-certifiering visar att personen har djupgående kunskap om säkerhetsföreskrifter, klättertekniker, räddningsmetoder och andra avancerade färdigheter. Dessa yrkespersoner är ofta ansvariga för att leda och övervaka arbetslag och kan vara involverade i planering och genomförande av arbetsuppgifter på höga höjder och andra svårtillgängliga platser. Certifieringen är ett bevis på hög kompetens och säkerhetsmedvetenhet inom området för yrkesklättring.

Arbetsuppgifter som yrkesklättrare vanligtvis utför


Med hjälp av Rope Access kan en mängd av arbetsuppgifter utföras på svårtillgängliga platser. Här är några exempel på arbetsuppgifter som kan utföras med Rope Access:

Inspektion och besiktning: Industriklättrare kan inspektera och besiktiga byggnader, konstruktioner, broar, och andra strukturer på svårtillgängliga platser.

Underhåll och reparation: Reparationsarbeten, inklusive betongrenovering, rengöring och reparation av andra strukturer.

Montage och installation: Industriklättrare kan montera och installera olika typer av utrustning på platser där traditionella metoder som byggställningar inte är praktiska.

Målning och rostskydd: Målning och applicering av rostskydd på höga byggnader och andra strukturer kan utföras med precision genom industriklättring.

Genom att använda rep och klättringstekniker blir det möjligt att nå platser som är svåra att nå med traditionella metoder som byggställningar och skylifts. Detta gör industriklattring till en effektiv och kostnadseffektiv lösning för många typer av arbetsuppgifter på höga höjder eller svårtillgängliga platser.
Kontaktinformation
Postadress
Box 1846
11674 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559063-1601
Grundat: 2016
Anställda: 4
Välkommen till SafeReach AB!

Vi på SafeReach är specialister inom Rope Access-klättring (reparbete) och fallskydd för industrin. Våra kunder anlitar oss för att utföra olika hantverksuppgifter på platser som är svåra eller dyra att nå på andra sätt.

Klättrarna på SafeReach har kompetens inom sanering, underhållning, montage, rostskydd, betongreparation och inspektion. Vi har även säkerhetsledare för industristopp och utför bergssäkring och broinspektioner i enlighet med Trafikverkets utbildningar och föreskrifter.

Inom fallskydd håller våra vana reparbetare utbildningar inom fallskydd, installerar både fasta och tillfälliga fallskyddssystem och vi besiktigar fallskyddsutrustning.

Det som gör oss på SafeReach unika är vårt fokus på tydliga arbetsrutiner och säkerhet genom hela arbetet. Vi har gedigen erfarenhet av att jobba för stora och komplexa organisationer, så vi sköter administration och planering kring arbetet på ett smidigt sätt. Vi har egna anställda och förmåga att ta in fler klättrare på kort varsel. Vår ambition är att vara den mest välorganiserade och säkraste samarbetspartnern inom reparbete och fallskydd för industriföretag.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Christina Olander
070-5335291

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN