SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sectra får order på IT-lösning för radiologi av amerikanska Marshfield Clinic Health System

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) får order på IT-lösning för att hantera radiologibilder av Marshfield Clinic Health System i USA.
Genom att konsolidera radiologibilder från sju sjukhus och femtiotalet vårdkliniker i en och samma lösning kan radiologerna granska bilderna oavsett varifrån de arbetar.
Marshfield Clinic Health System är den största privata vårdgruppen i delstaten Wisconsin och har strax över 1 200 anställda på ett femtiotal olika platser.

– Det är med glädje som jag välkomnar Marshfield Clinic Health System som en av våra kunder. Sectras lösning är anpassad för vårdgivare som, likt Marshfield, är geografiskt utspridda. De medicinska bilderna följer patienterna genom vårdförloppet och läkarna får enkelt tillgång till dem oavsett varifrån de jobbar, säger Mikael Anden, vd för Sectra i USA.
Kontraktet signerades i september och omfattar bland annat

Sectras lösning för radiologi (Sectra PACS), IT-lösningar för mammografi, avancerade visualiseringsverktyg samt analysverktyg för övervakning och uppföljning av arbetsflöden.

Lösningen som Marshfield Clinic Health System investerat i är en del av Sectras helhetslösning för att hantera medicinska bilder. Helhetslösningen ger vårdgivare en enhetlig strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och har stöd för de mest bildintensiva avdelningarna; radiologi, patologi, kardiologi och ortopedi. Eftersom komponenterna är byggda på samma tekniska plattform kan kunder på ett smidigt sätt expandera sin lösning från en enskild avdelning till att bli ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Läs mer och om Sectras lösningar och om varför Sectra PACS har tilldelats priset för högst kundnöjdhet ”Best in KLAS” flera år i rad på medical.sectra.com/.

Besök monter 6113 på branschmässan RSNA i Chicago i december för att se Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering. Ta del av hur lösningarna och de senaste innovationerna hjälper radiologer att bli effektivare och kunna uppnå mer. Läs mer och boka en demo på medical.sectra.com/rsna.

Sectra hjälper sjukhus världen över att effektivisera vården och myndigheter samt försvar i Europa att skydda samhällets mest känsliga information. På så vis bidrar Sectra till ett friskare och tryggare samhälle. Företaget grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Linköping. Idag har Sectra direktförsäljning i 19 länder och säljer genom samarbete med partners över hela världen. Omsättningen uppgick helåret 2018/2019 till 1413 Mkr. Sectra (STO: SECT B) är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök vår hemsida: sectra.com/.

För ytterligare information kontakta:
Torbjörn Kronander, koncernchef och vd Sectra AB, +46 70 52 35 227
Marie Ekström Trägårdh, Vice vd Sectra AB och vd Sectra Imaging IT Solutions AB, +46 70 82 35 610

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Solör Bioenergi deltar i EU-projektPapperspåsen som minskar plasten i avfalletAktiv infrastruktur för Ethernet-APLKompakt distanssensor Nytt gångjärn med konstant vridmoment
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när