SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Spara tid, utrymme och pengar

Med ett mobilt vägningssystem
Med ett mobilt vägningssystem på en gaffeltruck, lagertruck, staplare eller pallvagn kan du väga in flödet av din interna logistik. Du vet direkt vikten på det lyfta godset. Därför är det inte längre nödvändigt att köra fram och tillbaka med varje pall eller container till en fast golvvåg. Mobila vägningssystem sparar tid, pengar, utrymme och arbetskraft och förbättrar effektiviteten i din intralogistik.

Spara tid, pengar, utrymme, arbetskraft och uppnå större effektivitet
Mobil vägning är den mest effektiva metoden för att väga produkter. RAVAS använder ett vägningssystem som är inbyggt i olika produkter, till exempel en gaffeltruck, elektrisk gaffeltruck, staplare, orderplockare, skjutstativtruck eller gaffeltruck. Om du redan har en eller flera lastbilar kommer våra tekniska specialister även integrera den mobila vägningstekniken utan problem, oavsett märke eller modell.

Med ett mobilt vågsystem väger du under intern transport, vilket sparar tid, utrymme och arbetskraft. Du väger var du vill och är därför flexibel i dina checkar. Ett mobilt vågsystem betalar sig på kort tid.
Upptäck hur ett mobilt vägningssystem kan göra logistikprocesser effektivare och billigare, generera ledningsinformation, övervaka kvaliteten på dina produkter och tjänster och främja kundnöjdhet.

Effektiv och flexibel
Mobila vägningssystem gör din intralogistik mer effektiv och flexibel. Tidigare var detta omöjligt. Företag var tvungna att räkna med industriella golvvågar för att samla in viktdata. Även om det är en fungerande produkt är processen lång och ineffektiv. Det är ofta en flaskhals i logistisk verksamhet. Nu kan du väga på ett mycket effektivt sätt.

När du till exempel ska beställa produkter eller ta emot nya beställningar är du inte längre bunden till en fast golvvåg som tar mycket plats och kräver många onödiga logistikrörelser. Inklusive inflygningsvägen kan denna snabbt räkna upp till 66 fot per sekund. Istället gör en gaffeltruck eller gaffelvagnsvåg det förlorade lagerutrymmet lönsamt igen.

Med ett vågsystem på din gaffeltruck eller gaffeltruck sparar du också tid. Du gör två saker samtidigt: transportera och väga. Du vet direkt vikten av varje lastad last. Vid orderplock kontrollerar du varje orderrad och rättar eventuella fel där det kostar minst: på varans plats. Därför är det inte längre nödvändigt att köra fram och tillbaka med pallar eller containrar i fast skala. Spara tid och arbetskraft och gör din interna logistik mycket mer effektiv.

Kontaktinformation
Postadress
Vitmosse­vägen 1, Port 14
55475 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556591-1749
Grundat: 1946
Anställda: 4
Välkommen till Apex Import AB

Apex Import AB grundades redan 1946 och då var inriktningen fokuserad på produkter inom industrisäkerhet. 2014 bytte Apex Import ägare och idag har företaget sitt huvudkontor i Jönköping.
I och med ägarbytet utökade företaget sitt produktsortiment och idag erbjuder de produkter inom en rad olika segment. Vårt mål är att vi vill kunna erbjuda våra kunder de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna med minsta möjliga miljöpåverkan. Därför kan vi ofta erbjuda speciallösningar och skräddarsy våra standardprodukter till att fungera inom områden som de vanligtvis inte används inom.

Många utav våra produkter är tillverkade för att skydda miljön. Eftersom våra leverantörer tillhör de största inom sina branscher läggs mycket pengar och arbete ner på att konstruera nya produkter och vidareutveckla befintliga produkter med kvalitet och miljötänk i åtanke.

Vi har kunder inom många olika branscher och som har stora lager eller tillhör en producerande industri så som kemikalie- och läkemedelsindustrin. Produktkraven varierar och ofta har vi specialanpassat produkterna för att de ska uppfylla kundens önskemål och ge en effektivare hantering.

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

A-Safe, Storbritannien
Världens mest betrodda industriella säkerhetsbarriärer. Påkörningsskydd för alla applikationer.
Claitec, Spanien (Generalagent)
Säkerhetslösningar för Lager och Industri. Trucksäkerhet, Skydda gångtrafikanter, Varningssystem, Radar
J.W. Speaker, USA (Generalagent)
Marknadsledande inom LED-belysning för fordon, truckar och motorcyklar. Blue-Spot, ARC-Light, bågljus, Blixtljus, varningsljus.
MasLog, Finland (Generalagent)
Det smarta och säkra alternativet till transportering av tunga laster. Maslogs patenterade palldragare med elassistans underlättar transportering av tunga laster. Palldragare med ny teknik som känner av och följer användarens rörelser. Den extremt lätta och smidiga Power Pallet Jack är säker, tyst och lätt att ladda. Den revolutionerande kraftöverföringen löser problemen med arbetsergonomi och minskar risken för arbetsolyckor.
RAVAS, Nederländerna (Generalagent)
Allt inom mobil vägning.

Kontakter

Magnus Davidsson
Produkt - & Projektchef
036-18 80 85

Filmer

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS
Lagersäkerhet!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-09-16
Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
2022-09-15
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security AllianceBeijer Almas dotterbolag Lesjöfors expanderar Hainbuch utökar portföljen för snabbväxlingTrumhanterare för fotgängare Dubbla utmärkelser till NSK vid Toyotas prisutdelningPeab storsatsar på drift och underhållIranskkopplad hackergrupp i ny cyberattackvåg Bixia och BatteryLoop i nytt samarbeteBanbrytande ekvation kan ge vassare kvantdatorerIvanti utökar Neurons plattform Nu lanserar vi på Netigate textanalys! Skarta Energy & Tohmajärvi kommun inleder samarbete
2022-09-14
Framtidens antenn är härNyindustrialiseringen är i riskzonenModern elinstallation med ConradNu lanserar Processus sin nya hemsidaMissa inte Världssjöfartens dag 2022!Nu välkomnar vi Pappelina till Pretopia!Plastspecialist lanserar ny serie av återvunna materialNy certifierad partner till Bosch RexrothLLB Expo tillbaka Behöver du låna pengar till en fastighet
2022-09-13
Spara tid, pengar och klimatVälkommen till årets Framtidsvecka!SSG Fluiddagar arrangeras 26-27 oktoberDuni Group medverkar på ScanpackPressinbjudan Fastighets­Mässan Malmö 2022Pressinbjudan Elmässan SydNya funktioner i IVECO ON Easy WayBasefarm byter namnHållbara leveranser är en konkurrensfördel Lambertsson Logistics tecknar stor affär i västSOTI:s plattform växer Efterfrågar tydlighet kring digital transformation Bosch, Fein och Rothenberg lanserar batterialliansenUtmattning största problemet med videomöten
2022-09-12
Fler solceller och minskad elförbrukningRekordstart på Elmia Husvagn Husbil Swecons nye marknadschef David AlströmIndustritvättar till behållare från 30 till IBC 1000 literMolnexperten Cloudreach etablerar kontor i StockholmCirkulära material och flöden i fokusEn mer flexibel produktionPresenterar nästa generations battericellerVälkomnar Rederi AB Uman som ny medlemDetaljhandeln tror på digitala medarbetare
2022-09-09
Swecon tillbaka på Entreprenad LiveUppgradera er produktion Ett par räcker - Harting TW1STERFabeo ställer ut på Entreprenad Live!Möjlighet för Sverige att ta tätenNytt förtroende av företag inom Storskogen AB