SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Temperaturgivare och temperaturvakter

En guide till övervakning och mätning av temperatur
Temperatur är en viktig parameter att övervaka och kontrollera inom olika industriella och kommersiella tillämpningar. För att säkerställa noggrannheten och tillförlitligheten i temperaturmätningen och övervakningen används temperaturgivare och temperaturvakter.

Temperaturgivare


En temperaturgivare används för att mäta och övervaka temperaturer med stor noggrannhet. KOBOLD TDA är en modell av temperaturgivare som lämpar sig för olika tillämpningar där temperaturen behöver övervakas noggrant. Den använder sig av en halvledare som matar ut en digital signal till den elektroniska analysatorn i steg om 0,5 °C. Genom att använda en 3-siffrig LED-skärm kan de uppmätta värdena enkelt avläsas. Dessutom erbjuder KOBOLD TDA en justerbar analog utgång inom mätområdet för att möta specifika behov.

En annan modell av temperaturgivare är KOBOLD TTL, som består av ett robust monteringsfäste av rostfritt stål med olika anslutningar, ett kopplingshuvud av aluminium och ett avtagbart mätelement. KOBOLD TTL-temperaturgivare erbjuder en standard 4–20 mA-signal med möjlighet till HART®-protokoll eller PROFIBUS®/Fieldbus-anslutning. Detta ger flexibilitet och möjlighet till enkel integrering i olika system och nätverk.

Temperaturvakter


Temperaturvakter används för att övervaka och kontrollera temperaturer med hög grad av växlingsnoggrannhet. KOBOLD TDD är en modell av temperaturvakter som är särskilt lämplig för applikationer där temperaturövervakning är av stor betydelse. De fungerar genom att använda en ledare som matar ut en digital signal till utvärderingselektroniken i steg om 0,5 °C. Denna information visas tydligt på en 3-siffrig LED-skärm. KOBOLD TDD-temperaturvakter har inställbara växlingspunkter, fördröjning och hysteres inom mätområdet för att möta specifika krav och behov.

En annan modell av temperaturvakter är KOBOLD TRS, som utmärker sig genom sin utmärkta repeterbarhet och lämplighet för tuffa förhållanden. Dessa temperaturvakter har en fast växlingspunkt och är utrustade med N/C (normalt stängd) kontakt. De erbjuder tillförlitlig temperaturövervakning och kontroll över ett brett temperaturintervall.

KOBOLD TWR-temperaturvakten används för att övervaka temperaturen hos vätskor i rör och kärl. Den finns tillgänglig i mässing eller rostfritt stål och ansluts med en G ¾-gänga. Med en fast växlingspunkt och tillgängliga N/C eller N/O (normalt öppen) kontakter erbjuder KOBOLD TWR tillförlitlig temperaturövervakning inom olika temperaturintervall.

Välj rätt temperaturmätare


Valet av rätt temperaturmätare är avgörande för att säkerställa korrekt temperaturmätning och övervakning i olika tillämpningar. Komputo erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa temperaturgivare och temperaturvakter som uppfyller kraven på noggrannhet, prestanda och tillförlitlighet. Genom att använda dessa enheter kan företag och industrier säkerställa optimal temperaturkontroll och skapa en trygg och säker arbetsmiljö.

Sammanfattning


Sammanfattningsvis är temperaturgivare och temperaturvakter viktiga verktyg för att övervaka och kontrollera temperaturer inom olika branscher. Genom att välja pålitliga och högpresterande modeller som KOBOLD TDA, TTL, TDD, TRS och TWR kan företag och organisationer säkerställa exakt temperaturmätning och övervakning, vilket leder till effektivitet, tillförlitlighet och säkerhet i deras verksamheter.
Kontaktinformation
Postadress
Box 265
77126 Ludvika
Besöksadress
Fläder­stigen 1
77126 Ludvika
Region
Ludvika
Dalarnas län
Sverige
Organisationsnummer:
556250-7698
Grundat: 1984
Anställda: 7
Välkommen till Kompauto Nordic!

Kompauto Nordic är leverantör av instrument, ventiler till olika industriella applikationer.

Vår kompetens ligger med fokus inom flöde, tryck, nivå, temperatur för de flesta industriella applikationer.

Mätning och/eller reglering inom gas, luft, vatten och andra vätskor ligger inom vårt mångåriga kompetensområde. Vi hjälper våra kunder med att hitta den mest kostnadseffektiva lösningen för ändamålet.

Agenturer

ALICAT SCIENTIFIC, Sverige (Generalagent)
Badger Meter, Sverige
Control Air, Sverige (Generalagent)
CORDIVARI, Sverige
DELTA-CONTROLS, Sverige
EUROMAG INTERNATIONAL, Sverige (Generalagent)
FOX THERMAL INSTRUMENTS, Sverige (Generalagent)
GRACE, Sverige (Generalagent)
HEINRICHS, Sverige (Generalagent)
HO-MATIC, Sverige (Generalagent)
JORC, Sverige
KOBOLD, Sverige (Generalagent)
NUOVA GENERAL INSTRUMENTS, Sverige
PARKER TRANSAIR, Sverige
PRO.COM, Sverige (Generalagent)
VALVOLE HOFMANN, Sverige (Generalagent)

Kontakter

Stefan Johansson
Teknisk säljare
010-130 10 05
Johan Abrahamsson
Teknisk säljare
010-130 10 06
Denice Lindgren
Administration
010-130 10 03
Anders Tjernström
Order & Sales
010-130 10 04
Magnus Corén
Innesäljare & Teknisk support
010 130 10 06
010 130 10 06
Kundtjänst
010-130 10 00

Filmer

Smart och kostnadseffektiv tryckluft för lackerings-, däck- och bilverkstad.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när