SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vassa teknikbolag skapar affärsmöjligheter för industrin

Häng med i den tekniska transformationen
Oavsett om det handlar om robotik, drönare, VR eller AI. Det är budskapet från tech-hubben THINGS som ställer ut med åtta vassa teknikbolag på Elmia Subcontractor.

Utvecklingen går snabbt och världen ändras fort. Något som industrin måste förstå. Det säger Magnus Melander, grundare av tech-hubben THINGS i Stockholm. Dagens utveckling innebär till och med större förändringar än vad internets intåg gjorde på sin tid.

– Det är viktigt att vi klarar av den transformation som den nya tekniken innebär. Samtidigt tycker så klart alla etablerade bolag att sättet de jobbar på är det bästa och att de inte behöver någon input utifrån. Tyvärr ser kulturen ut så. Men det är ingen som i dag vet vad den tekniska transformationen kommer att resultera i, säger Magnus Melander.

Han pekar på tre utmaningar som tillverkningsindustrin i Sverige står inför för att kunna fortsätta vara konkurrenskraftiga globalt – effektivitet, säkerhet och hållbarhet. Utan den nya tekniken, säger han, kan vi inte lösa de här utmaningarna.

– Alla bolag måste lära sig att utvecklas med modern teknik. Vi ser till exempel redan i dag att processerna vid upphandlingar är digitala och ett företag som inte är där i utvecklingen är heller inte med och tävlar. Det handlar inte om huruvida de gillar utvecklingen eller inte, de måste med, säger han.

Magnus Melander grundade THINGS 2015 med en tydlig vision. Att etablera hållbara och internationella affärsrelationer mellan vassa teknikbolag och etablerade bolag. Fokus ligger på Deep Tech – det vill säga forskningsbaserad teknologi – inom industri, infrastruktur, utilities och mobilitet.

Det lilla start up-bolaget Inkonova med fem anställda har varit med i THINGS sedan 2015 och är ett av företagen som finns med på Elmia Subcontractor. Inkonova har tagit fram en laserstyrd 3D-scanner för kartläggning av otillgängliga utrymmen. Det unika med scannern är att lasern ger information i realtid vilket öppnar för en mängd olika användningsområden inom exempelvis infrastruktur, brandbekämpning och säkerhet.

– Det är jätteviktigt med event som Elmia Subcontractor för oss eftersom vi vill hitta samarbetspartner och leverantörer. Redan första dagen bokade vi in ett möte med en leverantör för att se om de kan producera systemet, säger Pau Mallol, grundare och vd för Inkonova.

THINGS har omkring 100 medlemsbolag från Tokyo till Silicon Valley. Deltagandet på Elmia Subcontractor är ett led i att koppla samman start up-bolagen med tillverkningsindustrins etablerade bolag.

För mjukvarubolaget MTEK – som erbjuder heltäckande digitala lösningar för tillverkningsindustrins företag – är Elmia Subcontractor därför en utmärkt arena att synas på.

– De flesta av våra kunder tilltalas av enkelheten och att kunna få hela digitaliseringen i ett system. Vanligtvis är det något som de behöver bygga ihop av olika system och det kan vi ersätta. Styrkan med vårt system är att det går att koppla samman mellan fabriker, exempelvis mellan leverantör och OEM, för att kunna öka leveransprecisionen, säger Oscar Wallner, Chief Commercial Manager på MTEK.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anki Söderström
Communications
+46 36 15 20 90
anki.soderstrom@elmia.se

Elmia AB
Box 6066, SE-550 06 Jönköping, Sweden
+46 36 15 20 00 / info@elmia.se
Kontaktinformation
Postadress
Box 6066
55006 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Elmia Subcontractor - Industrins marknadsplats nr. 1 och värd för nyskapande idéer, banbrytande kontakter och en framtidsoffensiv debatt.

Elmia Subcontractor är Sveriges största industrievent där tillverkningsindustrins experter är samlade under ett och samma tak. Här skapas helt unika förutsättningar för utveckling och lönsamma affärer.

Med närmare 1.200 utställare från runt 30 länder skapas helt unika förutsättningar för utveckling och lönsamma affärer.
Industrin i förändring. Riktning framåt.

Välkommen 9-12 november 2021!

Kontakter

Anki Söderström
Kommunikationsexpert / Social Media Manager
036152090
Helena Åhs
Projektledare
036-152000

Filmer

Find new business partners, interesting contacts and get updates on news in the industry

Find new business partners, interesting contacts and get updates on news in the industry
Välkommen till Elmia Subcontractor 2020
Elmia Subcontractor 10-13 nov 2020- gör affärer på industrins starkaste arena

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-01-13
77 entreprenadmaskiner i veckan får nytt liv genom KlaravikMolex uppdaterar din-kontaktenAhlsell tankar fossilfritt för mer hållbara fjärrtransporterIndustri påverkas av elpriser och inflation- fortsatt skärpt spelansvar för online casinoSvensk start-up främjar omställningen till grönt stålEssity först i världen med storskalig produktionFirst Stop värvar ny verkstad från stor koncernDoosan breddar sin produktportfölj med kompakthjullastareVolkswagen fördubblade de globala leveranserna av elbilar under 2021Nya papperspåsar för avfall testas i VärmlandJungheinrich bygger hel­automatiskt logistikcenter Nextbase presenterar världens första smarta bilkamera Xellas isoleringsvarumärke Multipor tar ansvar för CO2-utsläpp
2022-01-12
MGPK – Förstklassig cylinder blir ännu bättreHögpresterande fläktar med låg ljudnivå254 Volvo BM-traktorer bytte ägare på Klaravik under 2021Busch Vacuum Solutions expanderarEn säkrare, jämnare och snabbare materialhanteringNanoleaf öppnar upp stöd för Thread med HomeKitLoxam förnyar sitt Managed SD-WAN-nätverk med GTTStort intresse att etablera i KungsbackaMarknadens första helt delbara nyckel Uniwater förvärvar ABAT ABtado° förvärvar aWATTarManitou presenterar fem nya tunglyftande teleskoplastareVerktygsfritt kablage med M12 Push-Lock-kontakterHögteknologiska II-VI skalar upp sin produktion i SverigeProcurator säger nej till evighetskemikalierFranska startupen Ankorstore får enhörningsstatus Christos Selman tillträder som VD för Heco Nordiska AB
2022-01-11
Vi firar 50 år tillsammans 2022Franska startupen Ankorstore får enhörningsstatus efter ny investeringsrunda på 2,5 miljarder kronorACD 220 Ex – ett kompakt processutsug för explosiva gaserTrafikverket planerar för Sveriges första permanenta elvägHett med solceller efter höstens höga elpriserNetatmo offentliggör sin första Matter-produkt
2022-01-10
Upplev Volvos maskiner i ditt vardagsrum!Atlas Copco introducerar GA VSD[S]Ultrafilter har uppdaterat sitt sortiment av tankar Pålitligt gränssnitt för blindpluggning av modulära anslutningarAcronis utser Michael Callahan till Chief Marketing OfficerThomas Concrete Group expanderarHSB Göteborg köper andelar i en av Sveriges största solcellsparkerMöt Anders Ingemarsson – månadens innovatörSödertälje Science Park uppmärksammas inom EU
2022-01-07
OilQuick Americas kickade igång 1 januari 2022!Renault visar upp mer av Nya AustralFöreningen Industrilandskap samlar berättelser digitaltTrioworld höjer hållbarhetsmåletBeijer öppnar nytt topp­modernt byggvaruhus i Haninge
2022-01-05
Mobil syrgasgeneratorSKF licensierar teknologi för återvinning av avfallsoljaKjell på Swecon siktar mot 50 år på samma arbetsplatsBrett sortiment av termo­stater och överhettnings­skydd2021 bra år för Mercedes-Benz lastbilar i SverigeZeppelin-Cat startar samarbete med Utbildning NordKapsling – nu med displayer och knappsatserEfterlängtad CT-scanner på plats på Produktionstekniskt CentrumNy VD för Swerock från årsskiftet
2022-01-04
Ni skottar väl säkert i vinter?Swecons HR-chef Paula Hernandez: "Tillsammans är vi safe@swecon"Conrad erbjuder nu kontakter från Molex