SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

1 av 3 anställda faller för phishing

Om de inte får rätt utbildning
Cyberattackerna växer i antal för varje dag som går, men de blir även mer sofistikerade. Detta skapar självklart en hel uppsjö med olika problem i samhället, inte minst för företag som behandlar känsliga filer och information.

Marknaden för denna typ av attacker uppgår till flera miljarder dollar, vilket ger de cyberkriminella starka incitament att fortsätta utveckla och sprida sin förödande mjukvara och social ingenjörskonst-attacker.

Därmed är det viktigt att både du och dina anställda vet hur ni ska skydda er själva och företaget på bästa sätt.

Forskning visar att 1 av 3 anställda utan kunskap klickar på phishing-länkar

Ny forskning från KnowBe4 visar att 1 av 3 anställda kommer att klicka på en phishing-länk om de inte har någon tidigare erfarenhet eller utbildning, något som kan skapa stora problem för både privatpersoner och företag.

I studien har man analyserat över 9 miljoner användare från över 30,000 organisationer runt om i världen, där över 23,4 miljoner simulerade phishing-attacker genomfördes. Resultatet var skrämmande.

De hittade även extra stora säkerhetsluckor i branscher som hälsa och finans, två branscher där ett intrång i ett datasystem kan göra stora skador på både organisationer och deras kunder.

Vad du kan göra för att se till att dina anställda och ditt företag är så säkert som möjligt

Nedan är fyra exempel:

Utbilda dina anställda på regelbunden basis
En av de allra viktigaste punkterna är att du utbildar dina anställda på regelbunden basis. De cyberkriminella uppdaterar ständigt sina metoder, vilket gör att du och dina anställda måste ligga steget före.

Ett tips är att göra detta till en kul tillställning. Ta med dem på en rolig konferens där ni även utbildar er inom cybersäkerhet, och se till att även de som inte är intresserade förstår hur viktigt det är att skydda sig på internet.

Här bör ni t.ex. fokusera på hur man upptäcker phishing-attacker, men även hur viktigt det är att inte lämna enheter oövervakade, samt hur man skapar säkra lösenord.

Om ni vill få ett så bra skydd som möjligt rekommenderas det att ni hyr in ett externt säkerhetsföretag som genomför utbildningen. På så sätt minimerar ni risken att ni missar eller glömmer något.


Använd flerfaktorsautentisering
Använd alltid flerfaktorsautentisering. Detta innebär att ni måste verifiera er på fler än ett sätt, t.ex. via lösenord och en kod som skickas via mejl eller SMS. På så sätt blir skyddet betydligt starkare, och även om de cyberkriminella får tag i ett lösenord är det inte säkert att de kommer åt kontot.

Detta går att aktivera för de flesta typer av konton och är något som absolut inte får missas om du vill att företaget och de anställda ska ha ett så bra skydd som möjligt.


Säkra lösenord är a och o
Att skapa säkra lösenord är grunden för bra säkerhet online. Lyckligtvis är det väldigt enkelt, men skapar ett betydligt bättre skydd än ett vanligt eller mer generellt lösenord.

Det finns många saker som du bör tänka på när du skapar ett lösenord, men nedanstående är några av de viktigaste punkterna:

● Använd så många tecken som möjligt, minst 12
● Blanda både stora och små bokstäver, inte bara första eller sista bokstaven
● Använd även siffror och symboler
● Undvik vanliga ord, t.ex. hej, lösenord, password och liknande

Du bör heller aldrig använda samma lösenord till flera olika tjänster. Om en av dessa tjänster hackas riskerar du även dina andra konton om du använder samma lösenord, något som är väldigt onödigt.

Använd en VPN
En VPN ger ett bra skydd mot många olika typer av cyberattacker, inklusive phishing. Här krypteras all trafik mellan enheten och resterande internet. Resultatet blir att de cyberkriminella får det betydligt svårare att penetrera systemet, men även att avlyssna de datapaket som skickas mellan enheten och de servrar den kommunicerar med.

En stor bonus är att du även blir helt och hållet anonym på internet, vilket gör att myndigheter, organisationer och företag inte kan se vem du är eller vart du befinner dig.

De bästa VPN-tjänsterna inkluderar även annan typ av funktionalitet, t.ex. ytterligare skydd genom ett inbyggt antivirusprogram. Du får även möjlighet att kringgå eventuella geografiska restriktioner eftersom du kan koppla upp dig till olika typer av servrar världen över.

Om du tycker att detta låter intressant kan du använda en VPN gratis provperiod för att se om det passar för dig. På så sätt slipper du lägga ut dina surt förvärvade pengar på något som inte nödvändigtvis passar för dig.

Använd antivirusprogram
Det kan även vara en bra idé att komplettera med ett antivirusprogram, inte minst på de enheter som lagrar känslig information och filer.

Dagens antivirusprogram bidrar med ett starkt förebyggande skydd i form av blockering av potentiella virus och farliga webbplatser, men hittar även virus som har tagit sig in på enheten och tar bort dem.

Därmed är detta ett starkt skydd som ger företaget en stor fördel gentemot de cyberkriminella och är i de flesta fall väl investerade pengar. Vissa VPN-tjänster inkluderar även ett inbyggt antivirusprogram och vice versa.


SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när