SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cecilia Hertz och Christer Fuglesang grundar nytt rymdbolag

Grundarna av det nya rymdföretaget I.S.A.A.C
Rymdteknik och hållbarhetsfrågor är nära sammankopplade, och båda områdena är tongivande inom det som kallas "newspace", en snabbväxande framtidsindustri. Det är bakgrunden till det nya rymdföretaget I.S.A.A.C. grundat av rymddesigner Cecilia Hertz, astronaut Christer Fuglesang och entreprenör Mattias Hansson.

I.S.A.A.C. som står för International Space Asset Acceleration Company, hjälper företag och organisationer att hitta kunskap skapad för rymden, i syfte att driva förändring på jorden. Genom att matcha befintlig avancerad rymdforskning med angelägna och aktuella behov hos företag och organisationer skapas nya affärsmöjligheter. Det finns redan många exempel på denna kunskaps-transformation, inom områden som medicin, miljö, transport, kommunikation, hållbarhet, underhållning och industri, etc. Ett känt exempel är Gore-Tex, som först togs fram för rymdfärd men som sedan blivit ett av världens mest välkända material.

– Resultaten av det extremt avancerade arbete som läggs ned på att ta oss ut i rymden är kunskap och teknik som även kan användas för att skapa bättre förutsättningar för oss människor på vår vackra blå planet, säger svenske astronauten Christer Fuglesang, delägare och senior rådgivare till I.S.A.A.C.

Tanken är att använda rymdforskning/teknik för att lösa problem på jorden med hjälp av avancerad teknik och tänkande. Framför allt kan kunskap om rymden användas för att lösa planetens miljöutmaningar. Ett exempel är hur satellitdata ger stöd till miljöövervakning av områden som kan vara svåra att övervaka på annat sätt.

– Vårt team har bred och betydelsefull kompetens, och med förenade krafter är vi fast beslutna att hjälpa till att fixa planeten. Vi kommer att samarbeta med den globala rymdsektorn, som jag haft glädjen att få arbeta med under de senaste 20 åren. Tillsammans kan vi öppna dolda dörrar till rymddesign och rymdteknik, och implementera lösningar som kommer att gynna vår planet, säger Cecilia Hertz, grundare av I.S.A.A.C.

I.S.A.A.C. kommer i nära samarbete med ESA (European Space Agency) att identifiera rymdteknik som möter företags, myndigheters och organisationers innovationsutmaningar samt bidrar till utveckling samt skapar nya affärer.

– Inte sedan den digitala revolutionen i början av 1990-talet har jag känt att det håller på att hända något som kommer förändra sättet vi alla lever på. Vi kan putta den här planeten framför oss, i rätt riktning, med hjälp av den enorma hjärnkraft som läggs på att utforska rymden, säger Mattias Hansson, VD och grundare av I.S.A.A.C.

Några av I.S.A.A.C.s första kunder är Jernkontoret, den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation, fastighetsinvesteraren NREP, samt partnern The New Division, kommunikationsbyrån som leds av Jakob Trollbäck (som även bl.a. står bakom den världsberömda designen av FN:s globala hållbarhetsmål).

Det nya rymdföretaget samarbetar med världsauktoriteten Magnus Penker, grundare av Innovation 360 Group, hedersprofessor och författare till verk som toppat listor hos bl.a. USA Today och Wall Street Journal. Magnus Penker hjälper I.S.A.A.C. implementera rymdkunskap hos företag, för att öka affärseffektiviteten på jorden. Parallellt med redan aktiverade kunder kommer I.S.A.A.C. att utveckla sin process med hjälp av AI och ny teknik.

Rymdindustrin växer kraftigt internationellt. Morgan Stanley estimerar att den globala rymdindustrin kommer att omsätta 1 trillion US dollar, eller mer, år 2040. En massiv uppgång från dagens redan höga nivåer.

För mer information vänligen kontakta:

Cecilia Hertz, grundare, Phone +46(0)70-5754651 E-mail: cecilia@i-s-a-a-c.com

Mattias Hansson, VD och grundare, Phone: +46(0)735-000001 E-mail: mattias@i-s-a-a-c.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när