SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Konecranes tar hem beställning på fem ytterligare Flow Drive-reachstackers i Australien

Konecranes Lift Trucks with Ecolifting -lyfttruckar fick större fotfäste i Australien.
Konecranes vann en order från Intermodal Group på fem ytterligare reachstackers försedda med Flow Drive samt en dubbelstaplande containerhanterare för tomma containrar.

Efter att at ha mottagit sin första leverans av en Konecranes reachstacker i början av 2019, bekräftade Intermodal Link Services (ILS), ett av de två företag som utgör Intermodal Group, en ny beställning på fem ytterligare Konecranes reachstackers med Flow Drive samt en dubbelstaplande containerhanterare för tomma containrar. . Lyfttruckarna tillverkas och levereras från Konecranes lyfttruckfabrik i Lingang i Kina. Leverans och driftsättning har planerats kring början av 2020. Ordern bokades i november 2019.

Intermodal Group ligger mycket nära Fremantle Port i närheten av Perth och spelar en viktig roll i import- och exportleveranskedjan för containerlogistik i delstaten Väst- Australien. Intermodal Group är branschledare inom järnvägstransport och containerförvaring. Koncernen har kapacitet att flytta stora mängder containrar, vilket lättar på trängseln på de lokala vägarna och gör verksamheten i hamnarna smidigare och effektivare.

Framför allt erbjuder ILS kompletta tjänster i två terminaler, som är strategiskt belägna i Fremantle och Forrestfield. Företaget flyttar containrar mycket effektivt mellan lastkajen och terminalerna på räls, vilket kompletterar vägtransporterna.

Omtanke om miljön var den främsta orsaken till att företaget gjorde tilläggsbeställningen på fem Konecranes SMV 4531 TC5-reachstackers med Flow Drive. Detta efter att de köpt sin första Konecranes reachstacker i september 2018. Flow Drive Ecolifting-funktionen minskar bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen med upp till 25 %. Genom att använda sin nya maskinpark av Konecranes reachstackers för intermodal hantering kan ILS positivt påverka miljöförhållandena.

Dessutom har ILS beställt en Konecranes containerhanterare för tomma containrar av typen SMV 4/6 ECC 100 DS för att förbättra hanteringen av tomma containrar. Trucken kan samtidigt nå den 5:e och 6:e containern i en stapel och hantera två containrar som väger upp till tio ton, vilket minskar tiden för varje arbetscykel.

Konecranes starka distributörsnätverk hade en ledande roll i att beställningen gjordes.. Konecranes distributör United Equipment fanns med i bilden redan för nästan två år sedan då ILS ville börja förbättra sin containerhanteringsverksamhet. United fanns nära till hands och betjänade snabbt och rekommenderade ytterligare truckenheter när ILS berättade om sina krav.

”Utmärkt teamarbete har gett oss en ytterligare belåten kund, och Konecranes Lift Trucks with Ecolifting-lyfttruckars rykte växer runt om i världen”, säger Daniel Sjöstrand, Sales Director och Sales Support Manager på Konecranes Lift Trucks . ”Ett stort tack till ILS för att ni bekräftade er tillit till våra produkter och vårt företag, och vi vill även tacka United för ert viktiga stöd och samarbete så att vi åter en gång kan möta ILS behovr.”

”Vi blir alltid stolta då vi hör att vår serviceinriktade attityd gör avgörande skillnad”, säger John Morrison, National Sales and Product Manager på United Equipment. ”Med Konecranes Lift Trucks kan vi vara säkra på att vi erbjuder våra kunder de bästa möjliga lösningarna.”

Mer information
Daniel Sjöstrand, Sales Director / Sales Support Manager, Konecranes Lift Trucks
E-post: daniel.sjostrand@konecranes.com eller telefon: +46 70 59 00 955

John Morison, National Sales and Product Manager, United Equipment
E-post: jmorison@unitedequipment.com.au eller telefon: +61 41 250 1029

Sara Malagoli, Marketing Specialist, BU Lift Trucks
E-post: sara.malagoli@konecranes.com eller telefon: +39 335 777 32 61

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när