SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny generation tar över BOLIST Jonssons Trä

Verksamheten i Borgholm lever vidare
Nyligen blev generationsskiftet av BOLIST Jonssons Trä klart. Alexander Jonsson och Sara Elfrid tar över familjeföretaget och verksamheten i Borgholm lever vidare.

För 26 år sedan tog Tobbe Jonsson med familj över Borgholms Trä som det hette på den tiden och i samband med det bildades Jonssons Trä. På den tiden fanns det bara en brädgård med tillhörande friggebod där man sålde skruv och tillbehör samt ett litet kontor med en skrivmaskin och inga datorer.

Konkurrensen har alltid varit hård på Öland men butiken har under alla dessa år lyckats att skapa en spännande och utvecklande resa. Sedan 2009 och fram till nu är det Tobbe tillsammans med sin fru Lisa som drivet butiken.

- Under de här 26 åren har det hänt väldigt mycket och vi har haft flera olika verksamhetsgrenar i bolaget, alltifrån en verkstad med måttbeställning av fönster och dörrar till låsverksamhet. Vi har hela tiden velat göra någonting nytt för våra kunder, säger Lisa Jonsson, tidigare delägare BOLIST Jonssons Trä.

Flera stora och tyngre investeringar har gjorts genom alla år och idag har man en butik på ca 600 m2 med en tillhörande visningsbutik. Dessutom finns det en stor och uppskattad hall för bland annat impregnerat och torrbruk.

- Det har varit en spännande och lärorik resa som har gett mycket men också varit krävande. Därför ska det bli skönt att med en varm hand lämna över ansvaret till Alexander och Sara samtidigt som vi får möjligheten att arbeta kvar och succesivt kan trappa ner. För oss känns det väldigt roligt att bolaget stannar kvar i familjen, fortsätter Lisa Jonsson.

Sedan 2018 är butiken ett renodlat BOLIST byggvaruhus och hela anläggningen är upprustad med kedjans nya butikskoncept. Alexander och Sara är redo att fortsätta utveckla butiken och bredda sortimentet för att möta framtiden.

- Vi känner oss redo och taggade även om det från en början inte var helt klart att vi skulle ta över butiken. Men beslutet växte sakta men säkert fram och vi har hela tiden fått ett stort stöd under hela processen och nu känns det helt rätt. Det är en tuff konkurrens med tre byggvaruhus i Borgholm men det hjälper oss också i att hela tiden fortsätta utveckla oss, säger Alexander Jonsson, ny delägare av BOLIST Jonssons Trä.

BOLIST ingår idag i Mestergruppen Sverige som är Sveriges ledande bygghandelskoncern, med varumärkena XL-BYGG, BOLIST och Järnia.

- Det känns väldigt roligt att Alexander och Sara fortsätter att driva familjeföretaget vidare. Vår affärsidé bygger på det lokala entreprenörskapet som med sitt personliga engagemang fortsätter att utveckla det lokala samhället, säger Pia Johannesson, Regionchef BOLIST.

BOLIST är yrkeshantverkarens och hemmafixarens närmaste partner och som medlem är man en del av fria entreprenörer i samverkan och får samtidigt tillgång till marknadens bästa leverantörsavtal.

- Vi har inom koncernen ett starkt koncept där vi kan erbjuda en rejäl uppbackning och vår modell ger oss möjligheten att anpassa stöd utifrån varje entreprenörs behov. Vi har den stora kedjans förutsättningar men som tillsammans med kunskapen och drivet hos de lokala entreprenörerna skapar ett otroligt starkt kunderbjudande, säger Magnus Hemmingberg, Kedjechef BOLIST.

Henrik Abraham
Kommunikationsansvarig
henrik.abraham@mestergruppen.se
08 - 578 51 674

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när