SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Proplate satsar i USA och öppnar bolag i Chicago

Proplate storsatsar på den amerikanska marknaden. I augusti öppnades dotterbolaget Proplate USA Inc.
Oxelösundsbaserade Proplate exporterar sedan tidigare till den amerikanska marknaden, och ser nu en ökad efterfrågan på skurna och bearbetade komponenter i specialstål, inte minst på grund av de ståltullar USA satt upp.

- Paradoxalt nog kan ståltullarna ge positiva effekter för oss. Företag i USA ser möjligheten att importera bearbetade stålprodukter från Europa istället för plåt, eftersom de då kan undvika strafftullarna, säger Max Björk, VD på Proplate.


Proplates marknadsstrategi är att rikta sig till kunder med höga kvalitetskrav som efterfrågar stora volymer av stora och komplexa komponenter i specialstål. Företaget ser en stor marknad för denna typ av produkter i USA. Viktiga kundgrupper är tillverkare av lyftkranar, liksom vindkraftsindustrin, men även gruvföretag och tillverkare av entreprenadmaskiner.

- Det är viktigt för oss att finnas på plats i USA för att förstå den amerikanska marknaden på djupet och kunna ge våra kunder den allra bästa servicen, konstaterar Ian Hardy, försäljningschef på Proplate.

Fakta Proplate USA Inc.:

Proplate USA Inc. grundades den 1 augusti. Bolaget är dotterbolag till Proplate AB och systerbolag till Proplate Oxelösund AB samt Proplate Technology AB.

Säljansvarig på den amerikanska marknaden är Ryan Welch, bosatt i Chicago. Ryan har lång erfarenhet från försäljning inom stålindustrin och även som försäljningsansvarig för Nordamerika inom europeiska företag.
Kontaktinformation
Postadress
Folke­gatan 56
61331 Oxelösund
Besöksadress
Folke­gatan 56
61331 Oxelösund
Region
Oxelösund
Södermanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556466-2442
Grundat: 1869
Anställda: 110
Välkommen till Proplate!

Proplate är en ledande leverantör av komponenter i grovplåt till globala företag inom bland annat kranindustri, vindindustrin och gruvindustri. Du hittar våra komponenter i bandgående lyftkranar och mobilkranar, entreprenadmaskiner och gruvutrustning. Dessutom levererar vi förankringslösningar till vindkraftfundament.

Vår produktionsanläggning i Oxelösund är en av världens modernaste i sitt slag. Här skärs, bearbetas, svetsas och målas monteringsfärdiga komponenter i grovplåt till kunder världen över. Bland kunderna återfinns bland annat: Liebherr, Epiroc, Metso, Toyota Material Handling, Manitowoc, och Kobelco.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2008

Kontakter

Josefine Lilja
Marketing Communications Manager
010 19 54 115
Johan Svensson
Key Account Manager
010 19 54 152
010 19 54 100
Max Björk
VD
xx

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd