SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

PSA:s el- och hybridoffensiv – de första svenska priserna klara

Tiden är inne. Hösten 2019 blir startskottet för PSA:s stora el- och hybridsatsning.
Nu är de första bilarna redo för lansering i Sverige – först ut är plug-in hybriderna DS 7 Crossback E-Tense, Peugeot 3008 SUV, Peugeot 508 och Peugeot 508 SW.

– PSA:s el- och hybridsatsning är på allra största allvar. Därför är det väldigt glädjande att kunna presentera de första priserna för den svenska marknaden. El- och hybridteknik är väldigt efterfrågat i Sverige och våra kommande lanseringar ligger helt rätt i tiden, säger Magnus Norrby, produktchef för Peugeot och DS i Sverige.

Nya DS 7 Crossback E-Tense är först ut av den nya generationens plug-in hybrider från PSA. Den franska premium-SUV:en lanseras med fyrhjulsdrift, 300 hästkrafter, 58 kilometers räckvidd på eldrift, en bränsleförbrukning på 1,4 l/100km och endast 31 g CO2/km.

De svenska priserna för DS 7 Crossback E-Tense startar på 479 900 kronor och går att beställa redan i dag. Förmånsbeloppet landar på från 1 391 kronor i månaden, vilket gör plug-in hybriden till ett attraktivt tjänstebilsval.

– DS är PSA-gruppens premiummärke och därför är det fullt naturligt att flaggskeppet DS 7 Crossback är först ut som plug-in hybrid. DS 7 Crossback utstrålar finess, premium och komfort och vi ser att plug-in hybriden blir ett väldigt intressant alternativ för tjänstebilsföraren, säger Magnus Norrby.

Peugeot – Storsäljare som plug-in hybrider

Under hösten lanseras även populära Peugeot 3008 SUV som plug-in hybrid med fyrhjulsdrift. Dessutom kommer också nya Peugeot 508 och kombiversionen Peugeot 508 SW som plug-in hybrider.

– Intresset för Peugeots plug-in hybrider är rekordstort. Vi har fått så många förfrågningar att vi har valt att öppna upp för förhandsbokningar med riktpriser för att kunna möta kundernas önskemål, säger Magnus Norrby och fortsätter:

– Peugeot 3008 SUV är redan en storsäljare och när den nu erbjuds som plug-in hybrid med fyrhjulsdrift blir den givetvis ännu mer attraktiv.

Priserna för Peugeots plug-in hybrider beräknas vara helt klara inom ett par veckors tid och riktpriserna ligger i dagsläget på från 429 900 kronor för Peugeot 3008 SUV Plug-In Hybrid, från 444 900 kronor för Peugeot 508 Plug-In Hybrid och från 449 900 för Peugeot 508 SW Plug-In Hybrid.

Första elbilarna lanseras i Sverige i höst

Under hösten kommer elbilarna DS 3 Crossback E-Tense och Peugeot e-208 att lanseras på den svenska marknaden. Dessa elbilar, med en räckvidd på 300 respektive 340 km, är de första av den nya generationens elbilar från PSA och pekar ut riktningen för PSA:s stora satsning på eldrift. De svenska priserna på DS 3 Crossback E-Tense och Peugeot e-208 beräknas vara på plats inom kort. Till våren kommer dessutom Peugeot e-2008 till Sverige och blir Peugeots första helt elektriska SUV.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när