SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sandvik satsar i Kiruna

Sandvik Mining and Rock Solutions nyanställer och samlar support, service och försäljning för företagets samtliga produktområden inom gruv- och bergbrytning i helt nya lokaler i centrala Kiruna.
- Här sköter vi support för bland annat de snabbväxande områdena digitalisering och automation gentemot norra Europa, säger Andreas Östdahl, Key Account Manager inom Sandvik Mining and Rock Solutions.

Den nya anläggningen fungerar som nav för service, support och försäljning för Sandvik Mining and Rock Solutions alla produktområden inom gruv- och bergbrytning i företagets norra region där även Finland ingår.

På den nya Sandvik-sajten finns specialistkompetens och kundsupport inom bland annat de snabbväxande områdena gruvdigitalisering och automation, där företaget har en ledande roll globalt. Just nu genomför Sandvik nyanställningar i Kiruna kopplade till de båda framtidsområdena.

Väl synlig i Kiruna

Andreas Östdahl, Key Account Manager inom Sandvik Mining and Rock Solutions, är nöjd med satsningen på fastigheten som är belägen i centrala Kiruna.

- Nu har vi moderna lokaler på Lastvägen 11 med kontor och verkstäder som är perfekt anpassade till våra verksamheter. Här har vi försäljningskontor med möjlighet att ge våra kunder bästa möjliga support. Härifrån sköter vi även lagerhållning och service till våra lastmaskiner och borriggar. I den nya anläggningen kan kunderna också ta del av alla produkt- och serviceerbjudanden på ett helt annat sätt än tidigare. De kan dessutom dra stor nytta av vår samlade kompetens inom elektrifiering, digitalisering och automation, säger han.

- Byggnaden ligger centralt i Kiruna, det är lätt att ta sig hit och dessutom syns den bra oavsett från vilket håll du kommer, menar Andreas Östdahl.

Ulf Johansson är VD för den svenska marknadsorganisationen Sandvik Mining and Construction Sverige

- Vår satsning i Kiruna visar att vi är långsiktiga i relationerna med våra kunder i Kiruna och övriga Norrland. Det är också betydelsefullt att vi nu har skapat ett effektivt nav för alla våra verksamheter i norra Europa, säger han.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gabriella Winnberg
Marketing and Communications Manager
Sandvik Mining and Construction Sverige AB
gabriella.winnberg@sandvik.com
+46706164463
Kontaktinformation
Postadress
Stations­gatan 22
81133 Sandviken
Region
Sandviken
Gävleborgs län
Sverige
Organisationsnummer:
556000-3468
Grundat: 1897
Anställda: 44769
Välkommen till Sandvik

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern med omkring 43 000 anställda med ett starkt fokus att förbättra kunders produktivitet, lönsamhet och säkerhet.

Vår verksamhet är baserad på unik kompetens inom materialteknik, omfattande kunskap om industriella processer och nära samarbete med kunder. Detta har, tillsammans med kontinuerliga investeringar inom forskning och utveckling (FoU), gett oss en världsledande position inom följande huvudområden:

Verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning
Maskiner, verktyg, service och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin
Avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning

Kontakter

Carina Aspenberg
Presskontakt
-

Filmer

The Sandvik journey - ENG

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd