SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Schneider Electric blir medgrundare av ISA Global Cybersecurity Alliance

Det nya industrisamarbetet ISA Global Cybersecurity Alliance ska förbättra cybersäkerheten genom stärkta processer och utveckling av nya strategier.
Schneider Electric är en av medgrundarna och kommer tillsammans med samarbetsorganisationerna proaktivt bemöta det växande cyberhotet genom att främja branschens transparens och bidra till en öppen kunskapsdelning, utbildning och förbättring av cybersäkerhet på global nivå.

Solna, 27 augusti 2019 – Schneider Electric har anslutit sig som medgrundare av den nybildade ISA Global Cybersecurity Alliance. Initiativet till samarbetet togs av International Society of Automation(ISA) i syfte att främja beredskapen och medvetenheten kring cybersäkerhet för kritiska infrastrukturanläggningar, internationella tillverkningsindustrier och processer. Genom att sammanföra teknik- och systemleverantörer, leverantörer av IT-infrastruktur, tjänsteleverantörer, systemintegratörer och andra organisationer, kommer den nya alliansen att proaktivt ta itu med det växande cyberhotet.

– Vårt mål är alltid att hjälpa våra kunder att maximera deras lönsamhet, säkerhet, effektivitet och pålitlighet. Därför gör vi allt vi kan för att skydda dem från cyberhot och den skada som det kan orsaka. Global Cybersecurity Alliance inställning till transparens stämmer väl överens med våra värderingar och arbetssätt. Att vi både verkar som medgrundare och medlem kommer att stärka vår kollektiva förmåga att upptäcka, förebygga och hantera cyberhot, samtidigt som vi hjälper våra kunder inom alla segment att på ett bättre sätt säkra sina tillgångar och verksamheter och således även förbättra affärsresultatet, säger Nathalie Marcotte, vice VD för Industrial Automation Services på Schneider Electric.

– När industrin möter nya eskalerande, innovativa och farliga cyberattacker, bör varje organisation som har ett intresse av att skydda vår globala infrastruktur samarbeta för att förbättra hur slutanvändare försvarar sig. Vi är glada att Schneider Electric gått in som en av våra första medgrundare. Schneider Electric och samtliga andra medgrundande medlemmar har tagit sig an åtagandet och ambitionen att möjliggöra en skyddad och säker verksamhet, säger Mary Ramsey, verkställande direktör för ISA.

Utveckling av nya strategier för att förbättra cybersäkerheten

Medlemsstyrda Global Cybersecurity Alliance kommer att fastställa prioriteringar för att främja utvecklingen av nya standardbaserade defensiva strategier som säkerställer att människor, processer och teknik är redo och skyddade mot cyberhot i större utsträckning.

Dessa mål inkluderar:
• Delande av kunskap och information i en öppen miljö.
• Utöka och främja kontakten med regeringar, tillsynsmyndigheter och intresseorganisationer runt om i världen.
• Påskynda utveckling och adaptioner av standarder.
• Utöka standardserien ISA 62443 till relevanta marknader och hjälpa specifika branschvertikaler att tillämpa standarderna.
• Tillhandahålla de främsta praxisverktygen som syftar till att hjälpa företag att navigera över hela livscykeln för cybersäkerhetsskydd.

– Schneider Electric har under en längre tid uppmuntrat industrin att delta i öppna konversationer och etablera nya strategier som förbättrar hur global infrastruktur hanterar och bemöter cyberhot. Vi är glada att ISA har bemött denna uppmaning och vi ser fram emot ett öppet samarbete mellan oss och våra medgrundare, kollegor och medlemmar, samt en rad andra anslutna till den globala industrin. Ett samarbete som kommer verka för högre säkerhet och således skydda världens mest kritiska verksamheter, säger Marcotte.

ISA står bakom utvecklandet av cybersäkerhetstandarderna ANSI/ISA 62443 för automatiserings- och kontrollsystem. Dessa har antagits av International Electrotechnical Commission IEC 62443 och även genererat stöd hos FN. Standarderna definierar krav och förfaranden för implementering av elektroniskt säker automatiserings- och kontrollsystem, säkerhetspraxis och för bedömning av elektronisk säkerhetsprestanda.

Flera branschledare så som Claroty, Nozomi, Johnson Controls, Rockwell Automation och Honeywell, har också anslutit sig till Alliance som grundande medlemmar.

För mer information om ISA Global Cybersecurity Alliance, läs mer på: https://isaautomation.isa.org/cybersecurity-alliance/

Om Schneider Electric:

Vi på Schneider Electric ser tillgång till energi och digital utveckling som en grundläggande mänsklig rättighet. Schneider Electric gör det möjligt för alla att göra mer med mindre och säkerställer att “Life is On” överallt och för alla. Genom att erbjuda digitala lösningar för energihantering och automation så skapar Schneider Electric effektiviseringar och mer hållbara lösningar. Vi kombinerar världsledande energiteknologi, realtidsautomation, mjukvaror och tjänster i integrerade lösningar för hem, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier. Vår vision är att tillgängliggöra de oändliga möjligheterna som finns med ett öppet, globalt och innovativt samhälle som är i linje med det vi ser som vårt syfte samt våra inkluderande värderingar. www.se.com/se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när